Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Значи луѓе тоа беше првична информација, се јавив јас на оператор и они уште незнаат како и што ќе биде... Стрпете се уште 2-3 дена и се ќе стане јасно, што и како, до тогаш може само да прогнозираме... Инаку нормално дека ќе има ограничување, ако нема ќе паднат серверите, мада што се мене тиче и 100 со * да стаат мене ми се доволни, 250 би биле веќе премија и мислам дека го задоволуваат секој вкус. И уште нешто, ќе мора да се обноват договорите, е сеа може да не обврзат на уште 2 години минимум, може ќе биде и 1, сеуште не се знае, мада како и да е, мене не ми претставува проблем, ако дадат неограничен (читај не помалку од 100), телефон кон телеком колку сакаш и намалена цена ќе потпишам уште 5 години, зашто сум многу задоволен од услугата.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Значи луѓе тоа беше првична информација, се јавив јас на оператор и они уште незнаат како и што ќе биде... Стрпете се уште 2-3 дена и се ќе стане јасно, што и како, до тогаш може само да прогнозираме... Инаку нормално дека ќе има ограничување, ако нема ќе паднат серверите, мада што се мене тиче и 100 со * да стаат мене ми се доволни, 250 би биле веќе премија и мислам дека го задоволуваат секој вкус. И уште нешто, ќе мора да се обноват договорите, е сеа може да не обврзат на уште 2 години минимум, може ќе биде и 1, сеуште не се знае, мада како и да е, мене не ми претставува проблем, ако дадат неограничен (читај не помалку од 100), телефон кон телеком колку сакаш и намалена цена ќе потпишам уште 5 години, зашто сум многу задоволен од услугата.
За 5 години, еден филм да спуштиш 40 Гб ќе ти лапне.
Иначе мислам дека поќе не смеат да те обврзат 2 години, една година е дозволено мислам.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Pocituvani,
Neograniceniot internet ne e predviden za site paketi, no vo 3MAxStart paketot ce ima neogranicen internet.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Во право си за тоа дека сеуште нема ништо. Од први мај ќе бидат објавени новите цени и поволности на сајтот. А за ова ограничувањето дали знаеш што збориш? 100 ГБ ако биде би било доволно? Секако дека не е доволно и би било катастрофа ако е стварно така, но не верувам дека се глупи од т-хоме. Моментално важи политиката за фер користење од 250 ГБ што значи може да одат повеќе од тоа, а помалку никако.

Член од
21 април 2008
Мислења
271
Поени од реакции
131
Од почетокот на мај, Македонски Телеком ќе ја намали цената на 3 Max пакетите, која веќе се движи од 1.199 денари и обезбеди дополнителна вредност за корисниците.

значи само да не подлажат да ставиме и тв,,, како кога ми се јавија претходниот месец да продолжам договор, не та не да ми ставиле и тв...

ако не намалат цена,качат лимит на сите ништо не прават,нека се е*ат....

и смешни се ми cal/surf basic = 900 den,,а и maxadsl start 600den + tel 250-300 den самостоен maxadsl 800 den ,со 50 ден разлика .... исти курац....

П

Паган-др

Гостин
Искуства со интернетот во Кисела Вода? Предпоследна 4ка, тој регион?

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Полека не се палете многу. Се лажете со бројките. 3 Max Basic да биде 1200 ден, и под она „неограничено“ да подразбираат едно 100-150 гб, цареви се. Се што е над тоа е бонус. :cool: Единствено што не ми се допаѓа е не спомнале ништо за брзината. Ќе си останеме на серени 6 mbps. :cautious:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Никогаш не ми биле проблем тие 6mbps туку тоа што сум лимитиран на 30 гига собраќај. Редам торенти и сабајлето се е симнато. А за Youtube и срања не ми ни треба нешто кој знае колку брз интернет искрено.

Тоа не значи дека ќе ми смета ако дигнат и брзини, но мене лично не ми е пресуден фактор. Стабилност и неограничен download ми се побитни.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Прост македонски менталитет! 100 ГБ доста ми се! 6 мб/с доста ми се! Алоооооооооооооооо! Се додека така размислувате ќе тапкаме во место! :tapp:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Што предлагаш, да ни пуштат големи брзини и отворат безконечен сообраќај и да крахира мрежата?

Се разбира дека секогаш може да биде подобро, но јас сум прост и не гледам реално на работите, јебига...

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Цени на брзина а лимити поголеми во тоа е цела финта друго нема во светов се наплаќа брзината а не лимитот тоа да е јасно до сите дека така фунционира провајдерот, а не како кај нас мали брзини и лимити ставени како за сообраќајни казни.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Кај нас е очајна и мрежата и капацитетот, но еве конкуренцијата го прави своето, па со тек на време ќе биде и кај нас како во појаките земји.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Кај нас е очајна и мрежата и капацитетот, но еве конкуренцијата го прави своето, па со тек на време ќе биде и кај нас како во појаките земји.
Очајна била мрежата? - Па нека ја модернизираат, делат дивиденда од 200 милиона евра а очајна била мрежата :tapp:

Ич кур не ми чуе, таа мрежа е платена од нас, народот. По 1000 тогашни марки е плаќано за прикличок, каде се тие пари? Во Србија им ги исплатија парите на корисниците а кај нас згора на се уште не бричат со цениве!!!

Има да чини мрежата па јана мајка нека им е!!!

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Што предлагаш, да ни пуштат големи брзини и отворат безконечен сообраќај и да крахира мрежата?

Се разбира дека секогаш може да биде подобро, но јас сум прост и не гледам реално на работите, јебига...
Мрежата си е добра и се знае која брзина може да ја издржи. А ти зар мисиш ако отворат бесконечен сообраќај као што велиш дека сите ќе се фатат да симнуваат!? Хаха...
Тој што има неограничен нет симнува еден месец тоа што му требало и немал можност да го симне, а подоцна си симнува онака од време на време по некој торент од нова игра или филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom