Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Не ми е јасно зошто ова гомново не го плукате .....?! Во желба се прават глупости затоа Рамос го промаши и не навлегувам многу околу неговиот пенал... зошто ова смрдлево Кака не стави во ваква ситуација од дефанзивец да очекуваме да решава за финале...?! Исто ко Пепе да шутира слободен место Роналдо и да очекуваш гол да даде ...
20090819dasdasftb_40.jpg

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Кака ќе си оди во Анжи летово,нема тука што да се збори.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Замислете сеа ја губиме и Примера. :icon_lol: Ќе се отрујам со солна киселина.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Колку и да боли поразов, најреален исход е ова. Имавме и ние и тие шанси. Нијасни беа во прашање. Одбраната на најдобро можно ниво на чело со Арбелоа кој Робери ги стави во џеб. И се ротираа и се ама џабе.

Рамос и Роналдо најмалку можам да им ја префрлам вината за поразов. Роналдо не доведе таму кај што требаше... едноставно среќата не не посака. Ни се врати пичкинската игра да се надеваме дека ќе тепаме на пенали. При резултат 2-0 и тотална конфузија на одбраната на Баерн место да ги дотолчиме ние се повлековме и ги оставивме да не надиграат. :place:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490

Mourinho (25.04.12 – pres):
Фудбалот е составен од вакви нешта. Ова е фудбал. Моите играчи се супермажи, беа фантастични, со неверојатен менталитет. Но игравме против голема екипа која последната недела беше на одмор, а ние игравме важен натпревар во Liga.
Barcelona играше el clásico три дена пред да игра против Chelsea и тоа е тешко. Кога една екипа освојува две или три титули, а такви се малку, таа екипа е голема затоа што е тешко да се игра секаде. Истото ми се случи и кога изгубив од Liverpool на пенали, беше наша вина што немав повеќе бодови и играв во првенство со други екипи. Можеби ќе бевме посвежи да не игравме против Barça во саботата. Затоа јас се обидов да апелирам внимателно да се прават распоредите. Успеав тоа да го известувам во Италија, но тука не. Овде не важат моите аргументи. Гледате, финалето го играат петтиот во Англија и вториот кој има 10 бодови помалку од Германија. Но како и да е, му честитам на Bayern, заслужено. Ме научи да бидам среќен поради нивната среќа. Но бидејќи имам ‘сина коска‘ сакам другите да победат во финале.
Ни фалеше многу малку. Борбен натпревар, многу тактички, со голем интензитет на емоции. После 2-1, двете екипи бараа само да не направат грешка. Голем натпревар и на крај ние сме тажни а тие среќни... Пред две години бев овде скокајќи од радост, а они плачејќи.
Ако нешто ми беше во глава тоа е да освојам титула со овие луѓе. Играчите имаат голем напредок пред себе и клубот исто така, затоа мора да се адаптира на еволуцијата на времето. Менталитетот мора да се промени малку по малку, преку комуникација, со емпатија. И ако екипата и клубот мислат дека јас можам да дадам поголем придонес тука, а верувам дека можам, ќе останам.
Нормално беше да се страда за време на пеналите. Промашува тој што има м*да да шутира. Јас не сум толку радикален како некои што се кога е во прашање кој е подобар Crisitano или Messi. Двајцата се единствени играчи, но оваа сезона Crisitano беше многу подобар. Денес Crisitano промаши, вчера Messi. И животот продолжува. Не знам дали грешевме или беше заслуга на Neuer, но после два саати на работ не е лесно да се соочиш со пенали. Играчите беа под голем притисок, кој многумина не го сфаќаат и само критикуваат. Работеа 2 саати како животни и потоа згрешија. Историјата на фудбалот е таква.
Не знам дали имаше пенал врз Granero, не видов. Ниту пак ги видов другите два кои беа досудени. Нека кажат другите. Јас имам историја со важни случаи во полуфинале, но би сакал да не го вклучам ова полуфинале во тие случаи. За овој натпревар ќе можам да зборувам после 5 години, но не и за она од лани или тие претходно кога топката не влезе.
Играчите се анимираат со гордоста, со тоа што знаат дека дадоа се. Си одат дома откако дадоа се на терен, смирени, без да се криеш. Горд сум на моите луѓе и немам никаква критика кон нив. Горд сум што работам со оваа група. Сега треба да продолжиме да работиме и да ја завршиме сезоната со титула која се уште не сме ја освоиле. Продолжуваме да работиме многу и сами, многу сами.
Искуството во животот ме научи да уживам и страдам повеќе на радостите и среќите на другите отколку на моите.
Има луѓе кои веруваат дека знаат се за фудбалот и го критикуваа Chelsea, исто така и Inter пред две години, но не знаат ништо за напорот кој го бараат овие натпревари и уште помалку знаат за фудбалска тактика. Луѓе кои не знаат како е да играш со 10 играчи или да изгубиш на пенали. Не знаат ништо.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Честитки и од мене....Ќе кажам само,штета што ова не беше финалето!ЕПСКА УТАКМИЦА....За Филм!

R

Rigel Kent

Гостин
Можеби ќе бевме посвежи да не игравме против Barça во саботата. Затоа јас се обидов да апелирам внимателно да се прават распоредите. Успеав тоа да го известувам во Италија, но тука не. Овде не важат моите аргументи.
Za ovaa odluka da igra so ist sostav na prviot natprevar so Bayern a potoa i so Barca ja gledam od aspekt da se osigura edna tutula.
Toa mu uspea vo Primera , no se pokaza neuspesno vo Cl.
Pep kalkulirase vo Primera , no ne uspea vo Cl.
Veruvam Mourinho go vodel motivot za pobeda nad Barca za da ne padnete na psihicki plan , no tokmu taa pobeda ete ispadna negativno da vlijae za natprevarot protiv Bayern.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.728
Зошто на еден дефанзивец што има одлична сезона, да му се расипи се со 1 пенал?! Му дават шанса на играч кој 1 има шутирано пенал и тоа на пријателски натпревар, Му дават шанса да изведва пенал за финале во лига на шампиони?! се сваќам само тие работи во фудбалот не ги сваќам....
Искрено, Рамос ја „шиткаше“ утакмицата цело време.

Катастрофално играше, катастрофално цел натпревар у одбрана. Само два три асални стартови, сето друго беше испаничено, ко Албиол да го гледав. Исто и Арбелоа и Марсело, кои делумно се поправија во второто полувреме.

Пепе изигра ѕверски натпревар. Дури и за пеналот, ќе му ја поделам вината со Рамос, оти овој му се пикна у простор. Ете гледајте го уште еднаш пеналот... Не дека го хејтам сеа Серхио, али ме разочара вечерва.

Повеќе ме разочара и би го кривел за лошата игра, отколку за пеналот. За пеналот НЕ СМЕЕ да му се замери. И Роналдо и Кака промашија... рулет, јебига.

Воглавно и огромна неорганизираност владееше у одбраната, кога топката ќе ја имаше некој од Баерн у шеснаесетник, нашиве се кочеа... недозволиво.

Друго, муабетиве дека Реал не сакал да нападне ми се тотално излишни. Не ме дупете со поседот ко овие од каталонија. Реал имаше ПОДЕДНАКВО шанси како и Баерн.

И да, игравме против БАЕРН МИНХЕН, не против Гранада... можеби и малиот број на дерби натпревари сезонава влијае на очекувањата кои сте ги имале за денеска. Неможеш да имаш целосна контрола кога играш против еден гигант со такво искуство...

Трето, шваби се, тешко кршлива екипа, таков е менталитетот нивни, играа смирено и ладнокрвно, нешто што шпанска екипа нема шанси да го направи.

Еве според мене, Роналдо ја заеба и можеби клучната контра во продолжението, кога беа 4 на , кога се сопна, али неможеш да му замериш за тоа, неможеш да му замериш што се сопнал у сто и некоја минута. Исто како што неможеш да му замериш оти промашил пенал, а головите по кои дојдоа тие пенали беа негови...

Имаше ситници кои можеби ќе ја свртеа утакмицата у наша корист, но тоа е... што би рекол Калински: Фудбалот е суров, затоа е и интересен. :)

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Можеби има мала кривица Мурињо во тактиката,али пеналите се чиста лотарија и во нив одлучува среќата и менталната подготвеност на играчите,а кај нас ова второво е на многу ниско ниво,по фаците на Роналдо и Рамос можеше да се види дека ќе промашат.Мурињо го кривам само затоа што го стави Рамос да шутира пред Игуаин и Гранеро,за друго не.Мислам да го плукаме Мурињо после победа на КампНоу од која нема ниту една недела е стварно неблагодарно.И да го избркаат Мурињо кој ќе дојде на негово место?Бенитез?Андре Вилас Боаш?

Капело :)
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:44 ---
Не ми е јасно зошто ова гомново не го плукате .....?! Во желба се прават глупости затоа Рамос го промаши и не навлегувам многу околу неговиот пенал... зошто ова смрдлево Кака не стави во ваква ситуација од дефанзивец да очекуваме да решава за финале...?! Исто ко Пепе да шутира слободен место Роналдо и да очекуваш гол да даде ...
Прегледај го приврзокот 42494

Затоа што гомното пред 1 месец беше можеби најдобриот играч на РМ.
Затоа што гомното 1 месец не изигра 1 ебана минута ради форсирање на Ди Мариа.
Затоа што ... чао.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Играчите што влегоа требаше да ја подигнат играта на повисоко ниво со цел да се постигне гол. Ни Кака ни Игуаин ни Гранеро не го направија тоа ...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.728
Iker Casillas
Una pena amigos madridistas!!! No ha podido ser dar ese pasito para llegar a Múnich. El próximo año volveremos a intentarlo. Ahora solo queda pensar en la Liga BBVA española. Con vuestro apoyo será mas fácil!!! Se que es duro asimilar este golpe pero los mas fuertes se levantan!!! Y nosotros, lo somos!!! Gracias por el animo de la afición y por encima de todo: muchísimas gracias a Cristiano, Sergio Ramos y Kaka por ser valientes en un momento tan difícil!!! Sois grandes!!! Que nadie dude de ello!!! Hala Madrid!!!!

A pity real friends! It could not be take that small step to reach Munich. Next year we will again try. Now he can only think of the Spanish Liga BBVA. With your support will be more easy! It is hard to assimilate this coup but the more strong rise! And we are! Thanks for the encouragement of the hobby and above all: many thanks to Cristiano, Sergio Ramos and Kaka for being brave at a difficult time! You are great! That no doubt it Hala Madrid! (Translated by Bing)

Bobi_kr_palanka

Dwayne The Flash Wade
Член од
26 јули 2008
Мислења
350
Поени од реакции
150
Главите горе, сезонава и те како ни е успешна. Успеавме конечно да ја освоиме лигата, ја победивме Барса на нивни терен, замалку да влеземе во финале лига на шампиони, нема од што да бидеме разочарани. Верувам во тимот, верувам дека наредна сезона ќе постигнеме повеќе од оваа, треба да веруваме во тимот и Мурињо. Рамос ни најмалце не го кривам за промашениот пенал, промаши и Роналдо исто и Кака, јбг се дешава пенали среќа треба која за жал денеска ја немавме :(

Kajgana Shop

На врв Bottom