Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
drugar 23 godini uplati za bugarski pasos okolu 800-900 evra cekase godina go zema
sea raboti legalno vo germanija i dnevniica mu e okolu 70 - 80 evra
a jas uste dremem tuka i rabotam za 250 -300 evra mesecno
zasto .... i jas se prasuvam zasto
zaradi patriotizmot ......
odamna e umren patriotizmot vo mene......nego aj ne mi zgustilo tolku inace baj baj macedonia
hello germany
800 eвра??? Јас сум чул дека е поефтино 200-300.:confused: Требал да се мкен до кај нив? Или се кај нас завршил?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
drugar 23 godini uplati za bugarski pasos okolu 800-900 evra cekase godina go zema
odamna e umren patriotizmot vo mene......nego aj ne mi zgustilo tolku inace baj baj macedonia
hello germany
друже, допрва ќе ни згусти, кога ќе почнеме да, а и веќе си ги плаќаме(ни учукаа рдт веќе 2години плаќаме па плус ни ја поскапеа рдт, а чашуле сака уште, горивце поскапело, храна поскапела, даноци поскапени, од се по нешто ти учукаат да платиш) оние силни долгови на власта од речиси 2 милијарди, подели со пример 2 милиона, па рачунај колку секој жител ќе плати. А некој ќе си се гордее со мајмуните по фамозниот СК 2014 но кога ќе почне да се намалува џепчето е тогаш бг пасош и бегај што подалеку одовде, веќе не ти е потребен патриотизмот.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
800 eвра??? Јас сум чул дека е поефтино 200-300.:confused: Требал да се мкен до кај нив? Или се кај нас завршил?
odese 4-5 pati vo tekot na taa godina i za godina dena go zema sea go zeam pred 3 meseci i non stop se slusam so nego na fb vika top e a vo tie 800 evra sose patot so idel se navaka nataka tlku mu se fatilo a covekot sto mu sredil 500 ili 600 evra mu zel

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
На Балканот ги има две видови земjи ,оние кои одат напред и оние кои одат надзад.Некои градат метро,автопати и брзи возови a други градат барокни згради и купуват бусове втора рака.
The question is not bulgarian passport or not,the question is : сакаш да жувуваш во европска земjа или во земjа мегу 90-те години и Дисниленд? :rolleyes:
The REAL question is: Каква ли е таа "европска земја" во која огромен дел од народот секој ден и по цел ден кисне на форумите на туѓа земја која ете не е членка на ЕУ..?

Санаториум-ленд...

И ти си веруваш,дека водам дискусиja за живеачка? Ченто,стварно смешни работи зборуваш.
Која црна "дискусија" ја водиш ти бе тролче едно..?

Ќе скапеш на форумов, како и многу други твои сонародници на овој и на други македонски форуми и пак на крајот ќе си останеш со прстето во муце.

hello germany
Уште пред многу години Тошо и Цацко од К-15 направија еден добар скеч врз основа на еден стар виц.
Муабетот беше дали едниот би дозволил машко да му го опаша, на што одговорот беше "ни под разно".
А за 100 евра? Пак НЕ бе, нема шанси.
За 1000 евра? НЕ бе никако.
А за милион евра? Ееее, за милион би се размислил... море и би дал...

Наравоучението на крај беше вакво:
ИМА МНОГУ ПЕДЕРИ НА СВЕТОВ, АМА МАЛКУ ПАРИ. ;)

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
The REAL question is: Каква ли е таа "европска земја" во која огромен дел од народот секој ден и по цел ден кисне на форумите на туѓа земја која ете не е членка на ЕУ..?

Санаториум-ленд...

Ќе скапеш на форумов, како и многу други твои сонародници на овој и на други македонски форуми и пак на крајот ќе си останеш со прстето во муце.

Уште пред многу години Тошо и Цацко од К-15 направија еден добар скеч врз основа на еден стар виц.
Муабетот беше дали едниот би дозволил машко да му го опаша, на што одговорот беше "ни под разно".
А за 100 евра? Пак НЕ бе, нема шанси.
За 1000 евра? НЕ бе никако.
А за милион евра? Ееее, за милион би се размислил... море и би дал...

Наравоучението на крај беше вакво:
ИМА МНОГУ ПЕДЕРИ НА СВЕТОВ, АМА МАЛКУ ПАРИ. ;)
drugar nemoj da me sfatis pogresno 23 godini ziveam tuka i ubavo mi bilo ne vikam deka ne dobra zemja sme bile i vremeto sto go imam tuka ne go zalam
ama mi se gubi zelbata koga gledam kako 8\10 moi drugari se macat rabotat se i svasta ne mozat da najdat rabota ili rabotat za minimalno 10000-12000 a albancive so osnovno gi staile sovetnici gradonacalnici i vo MVR
ne sakam da me razberat pogresno nemam protiv nikogo nisto ama me faka inat i krivo mi e sto tie gi rabtat nasite raboti i aj obajsni mi logicno kako da ostanam tuka i da bidam zadovolen od drzavata .....
objasni mi kako da egzistiram vo ovaa drzava .....
ke pocnam biznis ke kazes ke vlozam 5000 evra vo nesto minimalno
dokolku ne podmitam nekogo ke mi ispratat 1000 inspekcii za da najdat nesto da me zatvorat
mnogu slucaevi ima vakvi .....za zal realnosta kaj nas e taka ...
i dokdolku ostanam tuka ke izgubis pola zivot mizeruvajki za plata od 200-300 evra edno 10 godini ke natepas 3i neso godini i posle nikoj nema nigde da te primi dokolku sakas nesto drugo
a so bugarskiot pasos bar ke se prosetas bar ke najdes nekade rabota koja ke ti bide platena duplo plus mozes da se spasis od kaj nas da si se ozenis tamu i slicno.....
NE GO OPRAVDUVAM ZIMANJETO BUGARSKI PASOSI AMA STO MOZE SIROMASNIOT COVEK DA PRAVI OSVEN DA JA BARA EGSITENCIJATA NADVOR ....
KRAJ NA KRAJ PA OLA VISOKI FUNKCIONERI IMAA DVOJNI PASOSI I KUR NE GI BOLI A SIRAT PATRIOTIZAM I RAZNO RAZNI SRANJA....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Хунза, зашто си мислам дека вие зборувавте за човекови права, слобода на говор и изразуване?
Наместо да си барате проблема во вашата паница и зашто вашиот пасош не е со истата вредност, проблем гледате во бугарскиот таков. :facepalm:

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
drugar nemoj da me sfatis pogresno 23 godini ziveam tuka i ubavo mi bilo ne vikam deka ne dobra zemja sme bile i vremeto sto go imam tuka ne go zalam
ama mi se gubi zelbata koga gledam kako 8\10 moi drugari se macat rabotat se i svasta ne mozat da najdat rabota ili rabotat za minimalno 10000-12000 a albancive so osnovno gi staile sovetnici gradonacalnici i vo MVR
ne sakam da me razberat pogresno nemam protiv nikogo nisto ama me faka inat i krivo mi e sto tie gi rabtat nasite raboti i aj obajsni mi logicno kako da ostanam tuka i da bidam zadovolen od drzavata .....
objasni mi kako da egzistiram vo ovaa drzava .....
ke pocnam biznis ke kazes ke vlozam 5000 evra vo nesto minimalno
dokolku ne podmitam nekogo ke mi ispratat 1000 inspekcii za da najdat nesto da me zatvorat
mnogu slucaevi ima vakvi .....za zal realnosta kaj nas e taka ...
i dokdolku ostanam tuka ke izgubis pola zivot mizeruvajki za plata od 200-300 evra edno 10 godini ke natepas 3i neso godini i posle nikoj nema nigde da te primi dokolku sakas nesto drugo
a so bugarskiot pasos bar ke se prosetas bar ke najdes nekade rabota koja ke ti bide platena duplo plus mozes da se spasis od kaj nas da si se ozenis tamu i slicno.....
NE GO OPRAVDUVAM ZIMANJETO BUGARSKI PASOSI AMA STO MOZE SIROMASNIOT COVEK DA PRAVI OSVEN DA JA BARA EGSITENCIJATA NADVOR ....
KRAJ NA KRAJ PA OLA VISOKI FUNKCIONERI IMAA DVOJNI PASOSI I KUR NE GI BOLI A SIRAT PATRIOTIZAM I RAZNO RAZNI SRANJA....
Така е бе другарче, може е и бетер од ова што си го напишал.
Работата е јасна, 99% од луѓето што зеле бугарски пасош го зеле токму заради таа економска ситуација.
Арно ама Бугарот и сега и од сега натаму ќе ти трие сол над глава дека си се пишал "Бугар" што е во основа малоумно тврдење, ама оди докажувај се со дебили...

Не за џабе и грчки научници јасно гледаат и знаат што и како се случува.
Ееееееј замисли ГРЧКИ:

Vasiliki P. Neofotistos

"In this article, I examine some of the social effects that Bulgaria's EU membership has for Macedonia and the meanings that identification documents have for ethnic Macedonians who instrumentalize Bulgarian claims on their Macedonian identity for their own ends. I argue that the case study of Macedonia helps us view identification documents as objects that neither necessarily fix nationality nor are ineluctable guarantees of belonging to the (Bulgarian) nation-state, and understand state documentation practices as practices that do not always produce determined identities and citizen-subjects."

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-8322.2009.00678.x/abstract
--- надополнето: 25 април 2012 во 21:51 ---
Хунза, зашто си мислам дека вие зборувавте за човекови права, слобода на говор и изразуване?
Наместо да си барате проблема во вашата паница и зашто вашиот пасош не е со истата вредност, проблем гледате во бугарскиот таков. :facepalm:
Што е бе булгарчета-турко-монголчета, нешто не ти е јасно ли?

Кои човекови права, какви ѓаоли-врагови споменуваш ти бе дежурно болгарско тролче?

ДАЛИ имаме "проблем" или не си знаеме ние Македонците, и ич немаме потреба од моронски тролови по цел ден да дрочат овде една те иста песничка како навиени.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што е бе булгарчета-турко-монголчета, нешто не ти е јасно ли?

Кои човекови права, какви ѓаоли-врагови споменуваш ти бе дежурно болгарско тролче?

ДАЛИ имаме "проблем" или не си знаеме ние Македонците, и ич немаме потреба од моронски тролови по цел ден да дрочат овде една те иста песничка како навиени.
Кога плуеш по некоj, не само ти имаш проблем со него, тоj исто има проблем со тебе.
Хунза,арогантността ти е специфична за тебе. Аjде со здраве!
--- надополнето: 25 април 2012 во 22:13 ---
Така е бе другарче, може е и бетер од ова што си го напишал.
Работата е јасна, 99% од луѓето што зеле бугарски пасош го зеле токму заради таа економска ситуација.
Арно ама Бугарот и сега и од сега натаму ќе ти трие сол над глава дека си се пишал "Бугар" што е во основа малоумно тврдење, ама оди докажувај се со дебили...
А зашто одиш по таja процедура за луге со бугарско сознание? Некоj те пика така да аплицираш? Или полесно е да лажеш?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Кога плуеш по некоj, не само ти имаш проблем со него, тоj исто има проблем со тебе.
Хунза,арогантността ти е специфична за тебе. Аjде со здраве!
Не бе идиотот си останува идиот, џабе е...
10 пати повеќе постови од мене имаш на форумов бе болгаристански ТРОЛУ.

Немам јас што да плукам по тебе, тоа ти самиот си го правиш во континуитет овде.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не бе идиотот си останува идиот, џабе е...
10 пати повеќе постови од мене имаш на форумов бе болгаристански ТРОЛУ.

Немам јас што да плукам по тебе, тоа ти самиот си го правиш во континуитет овде.
:icon_lol: Тоа те натажи? Jaс сум кабаетлиja,дека не можеш да видиш кога си ти регистриран,кога jaс? Аjче чао и приjaтно. Не обичам вакви спамерски шеми во кои сакаш да ме вкараш.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
:icon_lol: Тоа те натажи? Jaс сум кабаетлиja,дека не можеш да видиш кога си ти регистриран,кога jaс? Аjче чао и приjaтно. Не обичам вакви спамерски шеми во кои сакаш да ме вкараш.
Хахаха, ептен ме "натажи" дека си ти катадневен болгарски ТРОЛ овде, шо да ти расправам, една тага невидена...

Ти ли се најде да збориш за спам бе СПАМИЗОГЛУ..?
:tapp:

Член од
14 април 2012
Мислења
10
Поени од реакции
5
Е добре де како сме булгарчета-турко-монголчета :LOL: зошто опашките за 'бугарски пасош' са километрови? Како ни мразите толку многу зошто не одите да се редите за грчки пасош или за романски? Аааа сега се секавам,ако сакаш пасош за Европа треба да демонстрираш ке имаш бугарска фамилиjа и треба да го зборуваш 'перфектно'.И сите македонци почнуват да барат своjот семеjно стебло и еве наjдат некој бугарин чичко,братучед,дедо... во Софиjа,Кјустендил,Видинско.. и еве бугарскиот го научават за 3 месеци,то е како некој американец да учи англиски во Англиjа. xD

Аaа и мирно,don't worry ,како Албанците влегуват во ЕУ потоа ке можете да добиете и албански/албански пасош дека Албаниjа оди напред со 150 км на час и мислаm ке до 2020 годинa са во ЕУ.

П.С Jaс не сум тука да тролирам,тука сум дека ми е интересно сито што се случува во МК.И ми е криво дека искам да оди напред ама со тие политички..

И cе надевам да го науча македонскиот,ми се допага да уча jзици.Тешкo ми е ама мислам ке до 4-5 години ке го науча. :D

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Е добре де како сме булгарчета-турко-монголчета :LOL: зошто опашките за 'бугарски пасош' са километрови? Како ни мразите толку многу зошто не одите да се редите за грчки пасош или за романски? Аааа сега се секавам,ако сакаш пасош за Европа треба да демонстрираш ке имаш бугарска фамилиjа и треба да го зборуваш 'перфектно'.И сите македонци почнуват да барат своjот семеjно стебло и еве наjдат некој бугарин чичко,братучед,дедо... во Софиjа,Кјустендил,Видинско.. и еве бугарскиот го научават за 3 месеци,то е како некој американец да учи англиски во Англиjа. xD

Аaа и мирно,don't worry ,како Албанците влегуват во ЕУ потоа ке можете да добиете и албански/албански пасош дека Албаниjа оди напред со 150 км на час и мислаm ке до 2020 годинa са во ЕУ.

П.С Jaс не сум тука да тролирам,тука сум дека ми е интересно сито што се случува во МК.И ми е криво дека искам да оди напред ама со тие политички..

И cе надевам да го науча македонскиот,ми се допага да уча jзици.Тешкo ми е ама мислам ке до 4-5 години ке го науча. :D
"километрови"..?!?
Ахааааа заборави да ги кажеш Србите, Молдавците, Украинците и понекој Турчин што го бараат истиот пасош од иста ЕКОНОМСКА причина ли..?

Ниту ве сакаме, ниту ве мразиме бе абдал.
Ова е МАКЕДОНСКИ форум, а не бугарски. Ти си дошол тука кај нас да дрочиш и тролаш, а не обратно!
Јазикот и писмото ти се од тука, од Македонија бе тролче едно неписмено.
Или си мислиш дека прадедо ти Аспарух кога дојде од Азија на словенски дека лафеше..?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Еве оште една кандидат "Татарка",чека за БГ паспорт,ама и език научи жената,браво.
http://www.vbox7.com/play:16fd6c38ef
8
Nekoj Bugarin napisa deka Bugarija nemala teritorjalni pretenzii kon Makedonija ajde cuj go ovoj voditel sto zboriuva na kraj pa da prodiskutirame ponatamu
Da ceka za bg pasos ama i ja zalam vletala vo pogresni vodi prostitucija zalno mlada e ne razbira a uste e i sama vo Bg so eden se skarala ajde sega drug pa tret na kraj Evropa ce zavrsi vo nekoj bordel
--- надополнето: 26 април 2012 во 00:55 ---
Си аплицира за пасош го зеде отиде пред 4 месеци во Данска , плата 1 500 евра 250 за стан , 250 за јадење му остануваат чисти 1 000 евра. Е ајде да те видам тебе заработи 1 000 евра овде за еден месец . Ова е една од подобрите причини зашто тој извади пасош за разлика од мноооооогу полоши и покритични причини(економски).
Не тропај за еден автомобил ебати разликата да извадиш пасош треба 300-400 евра да дадеш ете ти ја разликата и од друго место да ја купиш.
uuuh Dasnska ima edna od najzaebanite politiki za emigracija najverojatno raboti na crno ...Dobro do site na forumov sto sakaat da izvasdat Bg pasos zosto ovie od bugarija ne otidoa na zapad otidoa 1 milion ama ostanaa 6 milioni dali ova ne vi zboruva nesto koga dobro razmislite ?????
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:12 ---
otvori toa ocite, razgledaj ja dobro situacijata vo mkd, pobaraj rabota koja ke ti dozvoluva da si kupuvas i poluksuzni raboti ne samo da imas plata za hrana, struja, voda,smetki... i togas kazi mi deka ne bi zel bg pasos za da odis vo stranstvo da rabotis nesto so ke ti ovozmozi da si dozvolis nekoi raboti koi mozes samo da gi sonuvas so mk plata.

i jas sum od gevgelisko, i moite se cesni luge, zatoa i nemavme mnogu, zatoa i nemase rabota za tatko mi, zatoa i zemavme bg pasosi da dojdeme na zapad. ne oti sakavme da staneme bugari.
Edno prasanje eve sega si vo stranstvo zosto ne zemes Englesko drzavljanstvo i se otkazes od Bugarsko ??
Drugo prasanje koi se tie poluksuzni raboti sto gi kupuvas tamu a gi nema vo Mk da se kupat ???

Se slozuvam so tebe deka ovde rozite ne cvetaat i e sekoj den se poloso i poloso i mi e zal sto ludjeto se selat i ce se selat vo stranstvo za egzistencija bez razlika na vera .Znaes sto ne mi e jasno kako mozat albancite da otidat vo stranstvo da rabotat tamu bez da vadat bg pasosi a nie ne se snaodjame i ne sakame da si pomogneme eden na drug

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
"километрови"..?!?
Ахааааа заборави да ги кажеш Србите, Молдавците, Украинците и понекој Турчин што го бараат истиот пасош од иста ЕКОНОМСКА причина ли..?

Ниту ве сакаме, ниту ве мразиме бе абдал.
Ова е МАКЕДОНСКИ форум, а не бугарски. Ти си дошол тука кај нас да дрочиш и тролаш, а не обратно!
Јазикот и писмото ти се од тука, од Македонија бе тролче едно неписмено.
Или си мислиш дека прадедо ти Аспарух кога дојде од Азија на словенски дека лафеше..?

Разбираме дека здравниот систем е слаб, ама молам ти се... апчинja нешто...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom