UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Па ќе бидат тапа, кога Барселона и Интер рутински стигнаа до победа.

Кутар Филе, одавде го осеќам дека е в земја пропаднат. Обично кога твојата екипа ќе испадне можеш да се вадиш на туѓата среќа или на твојата неправда, ако те заебал судијата. Ама во овој случај барем да кажеше: пробавме, имавме 2-0, пенал, играч повеќе и сл. наша кривица е..а не да ми тупи тука филозофии за барселонизам, за млади школи...цитирам:
Спомнете си или пробајте да најдете еден тим во Европа, посебно од оние кои стигнаа до своите трофеи (или кои ќе стигнат) да изиграле натпревар со 10-мина или 11-мина од сопствената фудбалска школа.

Ме интересира да ми каже кој се тоа 10-11 играчи од сопствената школа на Барса, што освоија лани се, а се фалеа и годинава дека ќе освојат се?!!? Само Меси, Чави, Иниеста, Пујол, Педро, Бускетс можи да се кажи дека се нивна школа. Кој друг? Алвес (купен од Севиља во 2008), Пике (во Манчестер од 2004-2008), Фабрегас (купен за мало богатсво од Арсенал каде беше од 2003-2011), Давид Виља (купен за уште поголемо богатсво, готов играч од Валенсија каде беше 2005-2010), Санчез (купен за исто така мало богатство, во Удинезе од 2006-2011), Маскерано (купен од Англија каде беше 2006-2010), Кеита кој од 1999-2007 играше во Франција​

Пике од своја 10та до 17та година играл за младинците на Барса.Го заборави Валдез.
Исто Филе го ссмета и Фабрегас ама тој на 16-17 години од Барса замина за Арсенал.
Не ги сакам Барса ни па Филе ама за поштување е тоа што Барса поголемиот дел од тимот е од својата младинска школа.

Среќа сите навивачи на реал се 70+ години за да се радуваат на титулите од 50та.

Да не беше Реал вие ќе немаше што да пишувате после секој пораз на Барселона од било кого

Кутар Филе, одавде го осеќам дека е в земја пропаднат. Обично кога твојата екипа ќе испадне можеш да се вадиш на туѓата среќа или на твојата неправда, ако те заебал судијата. Ама во овој случај барем да кажеше: пробавме, имавме 2-0, пенал, играч повеќе и сл. наша кривица е..а не да ми тупи тука филозофии за барселонизам, за млади школи...цитирам:
Спомнете си или пробајте да најдете еден тим во Европа, посебно од оние кои стигнаа до своите трофеи (или кои ќе стигнат) да изиграле натпревар со 10-мина или 11-мина од сопствената фудбалска школа.

Ме интересира да ми каже кој се тоа 10-11 играчи од сопствената школа на Барса, што освоија лани се, а се фалеа и годинава дека ќе освојат се?!!? Само Меси, Чави, Иниеста, Пујол, Педро, Бускетс можи да се кажи дека се нивна школа. Кој друг? Алвес (купен од Севиља во 2008), Пике (во Манчестер од 2004-2008), Фабрегас (купен за мало богатсво од Арсенал каде беше од 2003-2011), Давид Виља (купен за уште поголемо богатсво, готов играч од Валенсија каде беше 2005-2010), Санчез (купен за исто така мало богатство, во Удинезе од 2006-2011), Маскерано (купен од Англија каде беше 2006-2010), Кеита кој од 1999-2007 играше во Франција​

разбирам дека ја мразите Барселона но со тоа што си вади играчи од нивната школа не можите ништо тука да искоментирате...реално гледано од кога знамз а БАрселона форсира нивни младинци и си имаат сопствен стил на игра то е реткост во друг голем тим со амбиции за освојување...плус Барселона е инситуција за другите клубови бидејќи и во другите спортови растураат и се секогаш меѓу подобрите во Европа во било кој спорт и ако имаш заприметено во секоја Шпанска репрезентација пола тим и повеќе се каталонци производ на Барселона..значи треба да гледате малце реално на работите а не само да ги хејтате...мене ме оштетија оваа сезона вкладилница ама неможам ништо за нив да речам бидејќи се институција...тие и да не освојат трофеј пак ќе бидат меѓу најдобрите и ќе се борат(истото и го мислам за Јунајтед додека е стариот жив:D)

535144_413701875315514_355700751115627_1604942_1330298616_n.jpg

so se praes na udren kj mu go zakaci kolenoto u kolk, e znaci ima nekoj tolkavi nerealisti kako tebe so se fatile so taja teorija deka sudiite uvek im pomagaat na barca a ne ja gledaat realnosta, alal ti vera samo sea redenka u vtoro ke ima
malce zakasnato..ne vidov prviot pat zatoa i barav video... inace ja gledam realnosta priznavam crven bese.. pobedivme toa e vazno :D hahah

Па така, сите неутралци треба за нас да навивате, пошо реално, а не дека сум за Баерн, најсимпатична екипа сме и играме најубав фудбал. :)
Де бе нарцис еден.:D

Па така, сите неутралци треба за нас да навивате, пошо реално, а не дека сум за Баерн, најсимпатична екипа сме и играме најубав фудбал. :)
за челзи сум :P
го напишав дека ако вечер поминете големи се шансите да бидете без неколку првотимци исто како и ние :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom