UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Челзи :cuc:
Историски натпревар за нив. Секоја чест. Огромен мерак ми направија. Можда инстинктивно ми дојде, зашто страшно ме потсетуваше на еден натпревар од 2010 :D.
Барселона со играч повеќе кружи, противници во бели дресови, напаѓачи како бекови, Меси без компас................ само прскалките фалат во сликата.

Два гола со играч помалку. Тоа е голема работа да играш против Вулверхемптон, а не па против најдобриот тим на светот овие неколку години.
Страшна концентрација на цела одбрана кога најмногу требаше. Дефинитивно Челзи имаат една од најстрашно подготвените екипи во одбрана. Можат без проблеми два вакви натпревари да изиграат.
Браво и за тренерот што знае од кого да препишува за анти-барса игра (y).

Добро ќе е ова и за Барселона. Да згазат на земја цврсто и да се соочат со фактот дека во модерен фудбал такво нешто како доминација на еден тим не постои. Нема филозофија, стил на игра, што е доминантен во однос на другите, или за што нема одговор, посебно кога се оди во крајност со нејзе. Деталите и флексибилноста владее во денешно време. Само кога победуваш со нив ги забораваш, ама затоа кога губиш ради нив секогаш ги приметуваш.

Сега сигурно ќе приметат дека напаѓач што игра во простор, со добар финиш, мора стално да се има во тим. Не смееа да се потпираат само на Виља. И сите во Барса на чело со Гвардиола да се уверат дека уште не е дојдено времето за фудбалот што Гвардиола го имаше во глава за оваа сезона. Убави идеи се признавам, ама не може да се брза дотолку со нивно ставање во пракса. Реалноста е срање работа. Мада ја за него уште мислам дека е генијален тренер.
Пс: Утре Реал тепа :D
Фин пост, али мала корекција... Челси се бранеа на три натпревари изминатава недела (читај: дома, на Вембли и на Ноу Камп) со скоро идентичен состав :D

Абе луѓе дај заглејте го пеналот за Барса. Само ја трипам и глеам дека ова е неверојатен апла дајв или па од големава победа се изумија тие работи.
Дури и фан на Фарса би рекол дека е дајв мислам дека. Бар откако го промаши пеналот (која радост човеку!)... Да го погодеше немаше да биде дајв сигурно :pos:
--- надополнето: 25 април 2012 во 02:51 ---
Не викам местена утакмица значи да се разбериме, кога дојдоа последни секунди и се виде дека барса неможи да оди финале, од која причина да не биди Х и да се наполна кладилниците пари? Резултато не беше релевантен ич крај беше .. и вака и така е истио епилог за нас неутралниве.. различен епилог за кладилниците и то е то. Инаку нема логика Торес да стој на средина во тие минути колку и да не го бива назад, нема шанса да не биди покрај соиграчите кои умираат на терен за да го додржат активниот резултат.
Чоек, кај не го биваше во напад цела сезона уште сакаш одбрана да иде... Ма дај ;)

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
aaaaaahahahahhaha smeskiiiii ete gi planetarcite so igrale fudbal :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

ne sum videl ekipa so poglupo izigrala polufinale od Barselona.. toa nivnoto ne bese fudbal, bese anti-fudbal, ma-anti-anti-fudbal, samo podavanje. pa normalno deka ce imate tolkju posed koga ne sfakate deka namerno ve ostavaat da se izmorite i u kontri zhdrc :pos::tapp: na istata finta pagate 5 pati i so real i so celzi ne mozam da veruvam :tapp: torress ejj :pos:

ne vikam deka slabi, dobra ekiapa e barselona, ama ne moze se so sudii, i toa ima kraj. fudbal ne e samo podavanje, ima tuka i taktiki, celzi si izigra takticki i ve pobedi.
i deneska crven bez veza za celzi, i penalot ne bese penal ona fabregas igrac sto najmnogu go mrazam :mad: znaci igras sto pojma nema od fudbal osven podavanje. dzabe da gi barate greskite - ja ce vi kazam, ne e problem ni napad ni sredina, tuku: ednostavno slabi igraci imate osven mesi ama ne vi e u forma i zatoa niso ne praete. nemate igrac so znae da istrca, da sutne, da nabaci, prodribla so finta.. pa kade so takov fudbal u evropa be aloooo!? :tapp:

i ce zabraev glavniot mesi :pos: pogolemo drvce nema u moderen fudbal, da bese malce povisok ce go videvme i kako :"dribla'' ustvari ne dribla, poso e mal lesno mu se lepi topkata, imal nizok stepen na gravitacija citav (y)(y) driblanje e koa praes finti ko ronaldo, a vecerva se dokaza deka e samo prosecen igrac so dava golovi koga svite mu podavaaat ama deneska ni toa, i deka ronaldo e 100 pati pojak:cuc:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Епа Торес ја нема брзината на Дрогба да повлече контра ако некој од фудбалерите на Челзи ја избаци нанапред, мора да седи поистурено од Дрогба :) Барем вака јас мислам.
Во уста да го Е*** тој Торес, со Јунајтед и со други екипи знае да промаши празни голови, а со Барса не знае :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во уста да го Е*** тој Торес, со Јунајтед и со други екипи знае да промаши празни голови, а со Барса не знае :D
аха, баш со нас промашувал празни голови, :D :D :D напротив, мислам дека е најнезгоден напаѓач со кого се соочила одбраната на Манчестер последниве години :D

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
аха, баш со нас промашувал празни голови, :D :D :D напротив, мислам дека е најнезгоден напаѓач со кого се соочила одбраната на Манчестер последниве години :D
Првата или втората со Челзи против Јунајтед не промаши празен гол? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Првата или втората со Челзи против Јунајтед не промаши празен гол? :D
Промаши во септември оваа сезона ама пред тоа не полнеше :Р

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Ne mi se verue sto napravi Celzi :D Aj na prvata imaa sreka mozda vo 2-3 navrati, ama denes odigraa maestralna odbrana i so igrac pomalku. Sekoja cest za toa iako pred dvomecot bev ubeden deka Barsa ke ide vo finale. Di Mateo mora da ostane, ima nekoja srekna zvezda u nego, se nadevam nema pak Abramovic da zgresi, za da uste posilna bide angliskata liga dogodina.

Zavrsuva utakmicata i mi se javuva tatko mi, inaku fan na Barsa i na cel glas Bravo Tores alal da ti e :D Vikam sto ti stana, so vikas aman ? 1-X ja imav mi vika :D Konecno i ja air da vidam od Barsa :D

Toa e toa, koa mozese Celzi da iznenadi ne gleam zaso Baern ne bi mozel utre da se plasira u finale!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.753
i ce zabraev glavniot mesi :pos: pogolemo drvce nema u moderen fudbal, da bese malce povisok ce go videvme i kako :"dribla'' ustvari ne dribla, poso e mal lesno mu se lepi topkata, imal nizok stepen na gravitacija citav (y)(y) driblanje e koa praes finti ko ronaldo, a vecerva se dokaza deka e samo prosecen igrac so dava golovi koga svite mu podavaaat ama deneska ni toa, i deka ronaldo e 100 pati pojak:cuc:
Тоа е тоа.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
ќути и форум што не го скратил во ф-рум :pos:
krkrkrkrk
нема што да пишете па за цртка се фативте:pos: , колку лесно може човек да ве :vozbud:. контролата е битна знаете.
:drk:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
aaaaaahahahahhaha smeskiiiii ete gi planetarcite so igrale fudbal :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

ne sum videl ekipa so poglupo izigrala polufinale od Barselona.. toa nivnoto ne bese fudbal, bese anti-fudbal, ma-anti-anti-fudbal, samo podavanje. pa normalno deka ce imate tolkju posed koga ne sfakate deka namerno ve ostavaat da se izmorite i u kontri zhdrc :pos::tapp: na istata finta pagate 5 pati i so real i so celzi ne mozam da veruvam :tapp: torress ejj :pos:

ne vikam deka slabi, dobra ekiapa e barselona, ama ne moze se so sudii, i toa ima kraj. fudbal ne e samo podavanje, ima tuka i taktiki, celzi si izigra takticki i ve pobedi.
i deneska crven bez veza za celzi, i penalot ne bese penal ona fabregas igrac sto najmnogu go mrazam :mad: znaci igras sto pojma nema od fudbal osven podavanje. dzabe da gi barate greskite - ja ce vi kazam, ne e problem ni napad ni sredina, tuku: ednostavno slabi igraci imate osven mesi ama ne vi e u forma i zatoa niso ne praete. nemate igrac so znae da istrca, da sutne, da nabaci, prodribla so finta.. pa kade so takov fudbal u evropa be aloooo!? :tapp:

Зборот МОДЕРЕН знаеш што значи така?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom