S
Sheldon Cooper
Гостин
Каква е процедурата за поднесување на предлог закон до владата? Преку пошта се праќа законот до нив или ... ?
Ke podneses Baranje za vrakanje vo poranesna sostojba poradi ispustanje na rokot za zalba i ke podneses dokaz deka si bil vo bolnica,pa posle ke di dadat drug rok.може ли некој да ми каже следново: Имам право на ЖАЛБА од 15 дена на едно решение. За несрека на 3-тиот ден од тој рок отидов во болница 13 дена . Дали ми се пролонгира ( продолжува ) рокот за онолку дена колку сум бил во болница???
Чисто за секој случај, читни си го ова:Каква е процедурата за поднесување на предлог закон до владата? Преку пошта се праќа законот до нив или ... ?
?????????????????????????NEKOJ ???????Prasanje vo vrska so Clen 235 od ZKP Krazba> st.2 Ako vrednosta na ukredeniot predmet e pomala.........,e prasanjeto e kako ke znaeme dali vrednosta e pomala ili ne e,odnosno kako ke znaeme dali nekoja krazba e za privatna tuzba ili po gonenje.????
Благодарам многу. Но та институција не ми ја дава таа можност туку ме препраќа до повисока инстанца на повторна жалба т.е ЖАЛБА на Жалба до Министерство. Во тој случај се зголемува периодот на процедура. А имам сестра која е во кома и е моментално во една институција ???Ke podneses Baranje za vrakanje vo poranesna sostojba poradi ispustanje na rokot za zalba i ke podneses dokaz deka si bil vo bolnica,pa posle ke di dadat drug rok.
?????????????????????????NEKOJ ???????
--- надополнето: 24 април 2012 во 10:23 ---
najverojatno vrz pazarnata vrdnost preimer ne moze nekoj da se goni ako vrednosta na predmetot e mnogu mala.
Sledno prasanje? Kako mozeme da proverime avtomobilot od koj ni e pricineta steta dali i kaj koja osiguritelna kompanija ima osiguritelna polisa? Ve molam za itnost!!!!!!!
Благодарам многу. Но та институција не ми ја дава таа можност туку ме препраќа до повисока инстанца на повторна жалба т.е ЖАЛБА на Жалба до Министерство. Во тој случај се зголемува периодот на процедура. А имам сестра која е во кома и е моментално во една институција ???
--- надополнето: 25 април 2012 во 02:29 ---
Поздрав до сите !! Би сакла ако може некој да ми одговори на следното: Пред 10 години имав кривичен спор со државата каде што го изгубив процесот. Покрај санкцијата што ми беше изречена бев задолжен да ги платам судските трошоци за постапката и вештачењето во износ од 100,000 ден од 2002г. Од овие причини не можам да си ја подигнам патната исправа веке 10 г. От тогаш наваму немам платено ништо. Моментално сум невработен, не остварувам никакви приходи, немам имот и возило на свое име, примав социјална помош ( и таа ми ја укинаа) , имам сестра 37г која е во кома од 21,04,2011 а само јас се грижам за нејзе. Ме интересира дали има начин да побарам ослободување од тие трошоци за постапка, затоа што сакам да ја носам сестрами во странство на преглед ( јас сум и законски старател ) ??!?!?!? Благодарам однапред.
--- надополнето: 25 април 2012 во 02:31 ---
Поздрав до сите !! Би сакла ако може некој да ми одговори на следното: Пред 10 години имав кривичен спор со државата каде што го изгубив процесот. Покрај санкцијата што ми беше изречена бев задолжен да ги платам судските трошоци за постапката и вештачењето во износ од 100,000 ден од 2002г. Од овие причини не можам да си ја подигнам патната исправа веке 10 г. От тогаш наваму немам платено ништо. Моментално сум невработен, не остварувам никакви приходи, немам имот и возило на свое име, примав социјална помош ( и таа ми ја укинаа) , имам сестра 37г која е во кома од 21,04,2011 а само јас се грижам за нејзе. Ме интересира дали има начин да побарам ослободување од тие трошоци за постапка, затоа што сакам да ја носам сестрами во странство на преглед ( јас сум и законски старател ) ??!?!?!? Благодарам однапред.
Ако е осигуреник во осигурителна компанија барате нематеријална штета од нив, а они после од тој што причинил. Тоа го правите со Барање до компанијата.A za nematerijalna steta kogo treba da tuzime, pricinitelot so avtomobilot ili osiguritelnta kompanija kade sto e osiguren avotmobilot???
Ок,благодарам, а во тоа барање мора да се достават и записникот од полиција и лекарското или може отпосле да се достават?Ако е осигуреник во осигурителна компанија барате нематеријална штета од нив, а они после од тој што причинил. Тоа го правите со Барање до компанијата.
Извршувањето на пресудата (за парично побарување) застарува за период од 10 години. Доколку од моментот кога пресудата станала првосилна и извршна па до сега поминале повеќе од 10 години, треба да се повикаш на институтот застареност и нема да ти се наплатат тие 100.000,оо денари зашто извршувањето по таа пресуда веќе застарело.Благодарам многу. Но та институција не ми ја дава таа можност туку ме препраќа до повисока инстанца на повторна жалба т.е ЖАЛБА на Жалба до Министерство. Во тој случај се зголемува периодот на процедура. А имам сестра која е во кома и е моментално во една институција ???
--- надополнето: 25 април 2012 во 02:29 ---
--- надополнето: 25 април 2012 во 02:31 ---
Begaj od ovoj takanarecen advokat. Mozes da mu dades polnomosno samo da te zastapuva vo sudskiot spor i tamu da gi brani tvoite prava, a za sekoe drugo dejstvije (kako sklucuvanje vonsudska spogodba i sl. prvo da se konsultira so tebe). Isto taka ako go dobies predmetot ke treba da mu dades dopolnitelno polnomosno za da moze to da go dade predmetot na izvrsuvanje. Denovive imav eden slucaj kade sto advokat (ne sakam da go imenuvam) zastapuval edna strana i go dobil sporot i za toa bil platen, a posle toa dopolnitelno si gi naplatil sudskite trosoci i od drugata strana ( bez znaenje na strankata koja ja zastapuval.Прегледај го приврзокот 42622
Здраво правници, ми треба правен совет....
За еден предмет кои е поднесен пред 3-4 години за враќање на имот на атрактивна локација во скопје адвокат ми побара полномоштво и на тоа го пишува следново...и се потенцира дека сите средства ќе доаѓаат на негова трансакциона сметка не е ова НЕКАКО ЧУДНО-НЕРЕАЛНО, некако јас не сум вклучен во сево ова а мој е имотот ?
Секаква правна помош е добродојдена...Благодарам
Благодарам за информациите ако вие сте адвокат за слични дела може да ми пратите ПП за контакт па може ќе се договорам со вас.Begaj od ovoj takanarecen advokat. Mozes da mu dades polnomosno samo da te zastapuva vo sudskiot spor i tamu da gi brani tvoite prava, a za sekoe drugo dejstvije (kako sklucuvanje vonsudska spogodba i sl. prvo da se konsultira so tebe). Isto taka ako go dobies predmetot ke treba da mu dades dopolnitelno polnomosno za da moze to da go dade predmetot na izvrsuvanje. Denovive imav eden slucaj kade sto advokat (ne sakam da go imenuvam) zastapuval edna strana i go dobil sporot i za toa bil platen, a posle toa dopolnitelno si gi naplatil sudskite trosoci i od drugata strana ( bez znaenje na strankata koja ja zastapuval.