UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Друже ако ја и ти играме ф-бал и ти ми ја сокриеш топката, што ти си послаб незнаеш да играш ф-бал, не бе брат. ако не дадеш гол тоа е твој проблем. Барса си правеше шанси али не даде гол и у АУТ. а дека игра досадно штознам. Секој си има свое мислење за нечија игра.
Абе Фудбал се пишува 2 букви си скратил со една црта ваљда не си сериозен

F

fantomX

Гостин
Последниов период изгледав неколку дуели на Барселона, меѓу кои двата со Челзи секако.
Заклучив дека Барселона пробува да искористи максимум од секоја ситуација во секој поглед. Најдобро би опишал преку тридимензионален простор плус времето кое се појќе се смета како еден вид на четврта димензија. Што, според мене, прави Барселона? Се обидуваат да користат максимум од времето со тоа шо секој играч во секој момент трча кон некаде на теренот, со што сметаат дека ја прават играта побрза. Можеби и да е така. Ама каде Барселона шлајфа? Џабе им е тоа искористување на четвртата димензија (времето) кога две димензии од 3D просторот многу слабо ги користат: висина не користат оти најголем дел од играчите се релативно ниски, а не ја користат и должината на теренот, којзнае зошто.
Или да скратам, во моите очи и размислувања; колку и да да се мислат дека се нешто невидено, оваа Барселона шо јас ја гледам е еден обичен дводимензионален тим, додека Челзи барем во ЛШ-дуеливе пролетва е тридимензионален тим со тоа што максимум го искористува цел простор во должина, ширина и висина.
Затоа и заслужено помина во овој двомеч.

Некој ќе ме разбере, за некој ова ќе биде тешка математика за 1 часот сабајле, за некој ова ќе биде тешка математика кога и да ја види. Ама така гледам ја на работите, ко можи некој да се пали на држ-недај-држ-недај игра и да ми се перчи со истото, зошто и ја да не го напишам ова.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
ФИНАЛЕ ДОМА!

Кореото од мечот дома со Наполи.

M

Mario Gómez

Гостин
И за крај шо да се каже за коментаторот... :pos::pos:

Шмајхел, Ралф Шумахер :pos: Меирелеш најчудна фризура, а тој две влакна има на косата... И уста малерска невидена... Меси нема дадено никогаш гол против Барса... ама заборави да чукни на дрво(својата глава) и оп Меси у дирекот. Се надевам утре ќе стаи пари на Реал.

F

fantomX

Гостин
И за крај шо да се каже за коментаторот... :pos::pos:

Шмајхел, Ралф Шумахер :pos: Меирелеш најчудна фризура, а тој две влакна има на косата... И уста малерска невидена... Меси нема дадено никогаш гол против Барса... ама заборави да чукни на дрво(својата глава) и оп Меси у дирекот. Се надевам утре ќе стаи пари на Реал.
Зато ова се вика pure nature...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Sho ti znachi karma znachi ej .... ccccc ... gleda toj gore, gleda ..

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
K

kalimer0

Гостин
И коментаторот на Канал5 многу глуп, кога го постигна Иниеста вториот гол и овој вика нешто како "Се ближи крајот на првото полувреме но натпреварот е веќе решен, Барселона полека влегува во финале"

АЛО има уште 45 минути и како може да е решен кога еден гол може да ја смени ситуацијата за 180 степени а тој гол падна уште во првото полувреме веднаш после голот на Иниеста(43'). Непрофесионално од негова страна ама заеби :D

Ме интересираше црвениот на Тери бидејќи не ја загледав добро ситуацијата (УЕФА мај ес, од 20 камери само од 1 покажаа) некои викаа дека Санчез го испровоцирал а некои дека Тери се изглупирал. На крај Тери изјави дека го изневерил својот тим. По втор пат :D

Како и да е, на крајот од денот, се е добро штом добро ќе се заврши :) Сега останува со "втора постава" да видиме против кого ќе се игра финалето.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
поглупа утакмица здравје до година... коа ќе прочитам челси растурија, растурање е да играш футбал да вратиш со иста игра, да напаѓаш, да дадеш голови, а не викторија. Или дека не беше црвен, мислам :S... Не навивав за Барса ,ама одвај чекав да завршат, ку*дрвење. Торес хаха спаси гз иначе му ја спремаа клоцата, вака ги опраи xax... како и да е некако се полесен и полесен е патот до победа на мадрид ...

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
И коментаторот на Канал5 многу глуп, кога го постигна Иниеста вториот гол и овој вика нешто како "Се ближи крајот на првото полувреме но натпреварот е веќе решен, Барселона полека влегува во финале"

АЛО има уште 45 минути и како може да е решен кога еден гол може да ја смени ситуацијата за 180 степени а тој гол падна уште во првото полувреме веднаш после голот на Иниеста(43'). Непрофесионално од негова страна ама заеби :D

Ме интересираше црвениот на Тери бидејќи не ја загледав добро ситуацијата (УЕФА мај ес, од 20 камери само од 1 покажаа) некои викаа дека Санчез го испровоцирал а некои дека Тери се изглупирал. На крај Тери изјави дека го изневерил својот тим. По втор пат :D

Како и да е, на крајот од денот, се е добро штом добро ќе се заврши :) Сега останува со "втора постава" да видиме против кого ќе се игра финалето.

На моменти ми идеше да си пуштам стрим со англиско/шпански коментатор.
ПОМУВЛА коментатор од вој немам слушано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom