NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
L

Löwe

Гостин
MVP - Кевин Дурант
ROY - Кенет Фарид
COY - Алвин Џентри
6th man - Џејмс Харден
DPOY - Серџ Ибака
MIP - Грег Монро !

All NBA 1st team: Паркер, Коби, Леброн, Дурант, Бајнам
All NBA 2nd team: Рондо/ Вејд / Мело / Ибака / Хауард
All NBA 3rd team: КП3 / Вестбрук / Гренџер / Грифин / Хиберт

Момент оф д сизн, фацата на Ендру Бајнам кога Грифин го постеризира Нежниот

:pos: :pos: :pos:
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ХАХАХААХХААХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХА:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Сите го стаивте Дурант пред Џејмс. Ја мислам дека кај него ќе иде оваа година наградата, има прејака сезона поени, скокови, асистенции и процент од поле. Плус и Вејд пропушти многу утакмици така да он ги носеше Мајами до негде и сам. Многу се блиску со Дурант ама за мене Џејмс( иако не го сакам) е МВП.
Руки на сезоната без дилема Ирвинг. 19 години има дечкото а реши неколку утакмици во последна секунда најбитно таа со бостон во гости. Штета што малце се повреди сеа при крај а и Варежао исто тешка повреда закачи на средина на сезона и тимот им отиде у пм. Плус и Сесион си отиде во ЛА а Џејмисон е веќе стар.
Тренер на сезоната дефинитивно значи ни блиску никој до него ми е Попович. Вака онака со повреден Ману со лимитирање на минутите на Паркер и Данкан и со Грин и Ленард ќе земе прво место на запад. Играат страшен баскет мерак ми е да ги гледам.
6ти само Харден ќе пишам нема што да се објаснува.
Одбранбен играч на сезоната ми е Чендлер. Имаше статистика со Атланта кога играа дека без него примаат преку 110 поени по натпревар.
Играч со најголем напредок дефинитивно Лин :) . Не дека нема друга конкуренција ама тие 10 утакмици што ги изигра никад нема да ги заборавам како искочи од никаде и почна да гази. Знам дека секое сабајле станував и прво нешто што праев е проверував што скор имал на утакмицата. Ваљда ќе се врати во иста форма и после повредава.
Тим на сезоната:
Крис Пол
Коби Брајант
Кармело Ентони( појако е од мене)
ЛеБрон Џејмс
Тајсон Чендлер.

А

Анноун

Гостин
Да им оддамеме почит на дечкиве

Синоќа го одиграа последниот натпревар во Њу Џерси , оддогодина се селат , Brooklyn Nets ќе бидат во иднина.

Русинот гради комплетно нова сала , опасен е .

За 35 години в Њу Џерси , нетси играа две фианлиња колку што се сеќавам , кога Кид беше број еден во тимот.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Gojak YNWA Кажи само, што толку ти имаат згрешено Бостон? Гледам, ја користиш секоја прилика да пишеш нешто против нив.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Gojak YNWA Кажи само, што толку ти имаат згрешено Бостон? Гледам, ја користиш секоја прилика да пишеш нешто против нив.
Не гледам кај сум пишал против Селтик нешто лошо. Не ги сакам како екипа ама тоа нема никаква врска со тоа горе ако алудираш на тоа за Ирвинг. Баш реков дека може најважен решавачки поен му беше тој затоа што го постигна против јак тим како Бостон, на гости. Ми текнува дека го вртеа на ЕСПН и имаше анализа демек за напредокот негов. Ако горе најде нешто лошо за Бостон, многу си осетлив.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ваљда мисли на Пол пред Рондо......барем според мене :)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ваљда мисли на Пол пред Рондо......барем според мене :)
Мене Пол ми е ептен clutch играч посебно оваа сезона кога е може и најдобар во 4та четвртина. Плус се глеа за колку го подигна тимот од кога дојде. После него иде Рондо :D

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не гледам кај сум пишал против Селтик нешто лошо. Не ги сакам како екипа ама тоа нема никаква врска со тоа горе ако алудираш на тоа за Ирвинг. Баш реков дека може најважен решавачки поен му беше тој затоа што го постигна против јак тим како Бостон, на гости. Ми текнува дека го вртеа на ЕСПН и имаше анализа демек за напредокот негов. Ако горе најде нешто лошо за Бостон, многу си осетлив.
Очигледно лошо разбрав од текстот.

Што се однесува до Рондо/Пол, не ми треба никаква потврда од тебе или некој друг, дека Рондо е најдобар плејмејкер сезонава. Впрочем највеќе трипл-даблс имаше сезонава.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Иначе, дефинитивно Филаделфија е во плеј оф-от.:pipi:
Од Западната конференција осмиот патник ќе се бара помеѓу Јута и Феникс, кој во меѓусебен дуел вечер ќе решат која екипа ќе игра против Сан Антонио.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.484
Поени од реакции
114.447
Очигледно лошо разбрав од текстот.

Што се однесува до Рондо/Пол, не ми треба никаква потврда од тебе или некој друг, дека Рондо е најдобар плејмејкер сезонава. Впрочем највеќе трипл-даблс имаше сезонава.
Види брат, според мене тоа е ствар на вкусови. Не можеш да речеш дека Пол е послаб од Рондо, а ни обратно. Тоа ти се двајца ѕверови од плејмејкери кои преферираат различен стил на игра. Немој да ме сфатиш погрешно исклучително ги поштувам и двајцата, заедно у пакет со Стив Неш и Тони Паркер али кој и да биде во првата петорка на сезоната нема да биде незаслужено.
Иначе што се однесува до мене и јас мислам дека Рондо треба да биде избран, бидејќи има страшна сезона, во моменти кога Бостон имаа проблеми со повредите, (мислам Реј Реј и Пирс беа едно време повредени) он го носеше тимот на грб.
На позиција 2 Коби, на 3 Леброн, 4 Дурент и центар Бајнам. Ако го стават Хауард нека си ебат матер, ептен пристрасно ќе биде, дечкото ништо не игра цела сезона.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Реално, го немам ич гледано Пол оваа сезона, највеќе заради тоа што натпреварите ги играа после 4:00.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Пол е дефинитивно плеј број 1 ова година и нема шо да се дискутира тука. Е сеа за втор е добра битка помеѓу Роуз, Дерон, Неш, Вестбрук, Паркер и Рондо.

Ги смена Клиперси скрос од корен. Од еден од најслабите тимови во НБА и тим исмејуван од сите, Клиперси се на пола победа до Лејкерси за трето место и пацифичката титула.

L

Löwe

Гостин
^ Не верувам да тепаат Клиперс вечер во гости против Атланта, опасни се.
А за центар ако не го изберат Бајнам, нека се убијат. Може и за MIP да биде Бајнам избран.

Kajgana Shop

На врв Bottom