A
AnFem
Гостин
Не Пума, ти кажа дека ќе го убиеш оној кој ќе ти ги „украде“ кокосите. Пума, еден анархист рекол: „Сопственоста е кражба“! Што го прави твое она што и’ припаѓа на природата? Ако ти си ги насадила во „твојот двор“, т.е. си ги одгледувала и си се мачела за нив и некој имбецил туку така ти ги украде, тогаш да, постапката е за осуда. Тогаш ќе се „гони“ оној што ти го „посрал“ твојот труд.Сепак не би требало тоа да го дискутираме тука, но тоа што Фројд го направил, никој пред него не успеал. И без оглед на неговите погледи кон женското битие, има направено најдобра анализа на личноста.
И да бидеме реални, повеќето жени се вклопуваат во описот на Фројд - во најмала рака, во негово време тоа и било така. И денес такви единки се чести, дури и повеќе од чести. Сепак, премногу сме офтопик
А бидејќи мојата безбедност е загрозена just because of being a bitch, како мислиш дека некој ќе го прифати тој систем - мислам на масовно прифаќање, а не на неколку стотици (ни толку) во Македонија (за почеток)?
И потсети ме - како тоа вие се разликувавте и бевте фини, со оние различните од вас... како тоа вие не узуриправте туѓо нешто (во овој случај ЈАС си ги набрав кокосите и тие се МОИ).... со последниов дел, го изгази и последното цветче
Да бидеш фин, не значи и да бидеш мазохист, Пума.
Знам, а треба да му биде. Затоа Швеѓаните, затоа што не ги осетиле проблемите од оваков тип, претежно се активисти за правата на животните, па ќе сретнеш и квази феминистки кои се за укинување на машкиот пол, повеќето се исфрустрирани лезбејки, на кои им е побитна сексуалноста, одколку сечењето на клиториси во некоја далечна земја (ако ништо друго, барем се финансиски спремни да помогнат), ама не, побитно е да се укине шовинизмот на музичката сцена. Не знам, може и јас претерувам со критики, ама сметам дека покрај тоа, други треба да бидат приоритетите. Тоа што не го чувствуваш проблемот на своја кожа, не значи дека не постои. Исто како и проблемот со државата.Државата им обезбедила висок стандард на граѓаните, гајле му е на работникот колку плаќа за лекови или бензин, се додека тие не преставуваат луксуз за него.