Mark Renton
I live by the tune, I die by the book
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 5.374
- Поени од реакции
- 4.917
xD
Поен плус за Кискинов Штотуку го најдов.Da de ... zatoa ti velam.Cudno e dzaka sto gi spomna podzeman efekt vidov i jas
Cel zivot ko picki se falat sebe si bez da spomnat drugi vo drzavava, ali jebiga.Na delata na podzeman efekt ne moze da ostane ramnodusen recisi nikoj.
--- надополнето: 17 април 2012 во 12:49 ---
Ja sum za T-ghost ... po koloriten e instrumentalot.Inace mislam deka vo izborov,Kiskinov kje bide cekor pred T-Ghost iako bitot ne e nogu bolji od negoviot, i to po prosta pricina.T-Ghost vo trakata SAJFER ubavo gi posra legijata .... taka da ne veruvam deka kje go izberat T-Ghost.
Epa da de ... zatoa i jas ne se zamaram da im pram bit.Inace prav si za se sto kaza.Prosto na kiskinov elementite epten mu se gubat nekako ne go iscistil zvukot (koe lesno kje se sredi so masterce).No i jas mislev na tocno toa nesto deka koloritnosta dovaga od kompozicijata t.e. kompoziciskite sliki ( koj jas gi imenuvav kako elementi).Kaj Ghost gi osetiv po dobro a kaj kiskin po malku, toa e celata rabota.No spored mene se se svedi na stilot na bitot.Kiskinov napravil nogu po mracen bit kako sto jas bi go okarakteriziral psiho abstraketn ( za nekoj takov tip na text od sortata na lewis parker ili labtekwon ili jedi mind) dodeka ghost napravi po ulicen stil na instrumental.
I epten se slozuvam so boldiranoto.
Поштовање до тебе, кој и да си.Поен плус за Кискинов Штотуку го најдов.
Eeeee ti pa, nema sto da se pravdas.Se razbira deka ne si obrnal vnimanie na masterot koga prosto go predstavuvas tvojot miks.Mnogu jasno deka ako se izbere bitot tazzak kje go ukrasi so masterot.Gi slusnav ja site verzii i sega go namraziv taj vokal na LD oti mi uleze u glava hahahahah .... imase nekolku dobri verzii vo tesen krug.Fundament bese ok, KKD ok, T-Ghost ok, tvojot isto OK mix i na MAC Ad ok.Site drugi nekako mi se outside.Ali se zavisi od toa oni kakov stil na bit baraat.Od tie 5 sto spored mene se u tesen krug, sekoj bit si ima sobstvena ideja.Sve zavisi od LD sto saka ....Прочитав и претходните постови и ќе ти кажам дека фино си напишал, конечно конструктивност, стварно. Во врска со мастерот и се друго нема да (ти) се правдам, едноставно мене така најубаво ми звучеше, а ако евентуално мојот бит биде избран, сигурно друг ќе го мастерира (читај: Брус, Гоце, Страјк, Таз). Добар е ремиксот и на T-Ghost, но мој фаворит ми е на KKD, многу добро ми звучи.
Многу јасно брат,убаво дојде ова доста продуценти и битмејкери си го проширија звукот и си направија мала промоција,што не е лошо секако., али тој што ќе биде избран немора да значи и дека е најдобар, сепак се работи за вкус, така да уживајте си трудот на продуцентите и поддржете ги и дадете им објективно мислење за делото.