Хип хоп културата во Македонија

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Da de ... zatoa ti velam.Cudno e dzaka sto gi spomna podzeman efekt vidov i jas ;)
Cel zivot ko picki se falat sebe si bez da spomnat drugi vo drzavava, ali jebiga.Na delata na podzeman efekt ne moze da ostane ramnodusen recisi nikoj.
--- надополнето: 17 април 2012 во 12:49 ---
Поен плус за Кискинов ;) Штотуку го најдов.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ja sum za T-ghost ... po koloriten e instrumentalot.Inace mislam deka vo izborov,Kiskinov kje bide cekor pred T-Ghost iako bitot ne e nogu bolji od negoviot, i to po prosta pricina.T-Ghost vo trakata SAJFER ubavo gi posra legijata ;) .... taka da ne veruvam deka kje go izberat T-Ghost.
Epa da de ;) ... zatoa i jas ne se zamaram da im pram bit.Inace prav si za se sto kaza.Prosto na kiskinov elementite epten mu se gubat nekako ne go iscistil zvukot (koe lesno kje se sredi so masterce).No i jas mislev na tocno toa nesto deka koloritnosta dovaga od kompozicijata t.e. kompoziciskite sliki ( koj jas gi imenuvav kako elementi).Kaj Ghost gi osetiv po dobro a kaj kiskin po malku, toa e celata rabota.No spored mene se se svedi na stilot na bitot.Kiskinov napravil nogu po mracen bit kako sto jas bi go okarakteriziral psiho abstraketn ( za nekoj takov tip na text od sortata na lewis parker ili labtekwon ili jedi mind) dodeka ghost napravi po ulicen stil na instrumental.
I epten se slozuvam so boldiranoto.

Прочитав и претходните постови и ќе ти кажам дека фино си напишал, конечно конструктивност, стварно. Во врска со мастерот и се друго нема да (ти) се правдам, едноставно мене така најубаво ми звучеше, а ако евентуално мојот бит биде избран, сигурно друг ќе го мастерира (читај: Брус, Гоце, Страјк, Таз). Добар е ремиксот и на T-Ghost, но мој фаворит ми е на KKD, многу добро ми звучи.

Поен плус за Кискинов ;) Штотуку го најдов.
Поштовање до тебе, кој и да си. :)
Го видов коментарот под видеото и сакам да ти кажам дека не го напраев ремиксот со намера да победам по било која цена, ниту пак да соберам лајкови, затоа и не се замарам со негативните коментари и дислајковите. Ако ти прае мерак тоа што си го напишал, напрај го со видеото, мило ќе ми биде. Во добар однос сум со Легијата, да, но не значи дека ќе се буткам, ниту пак дека имам некоја предност ради тоа што сум работел и сеуште работам со цела Легија. Како и да е, видов дека има доста квалитет, секоја чест за сите што учествуваат.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Прочитав и претходните постови и ќе ти кажам дека фино си напишал, конечно конструктивност, стварно. Во врска со мастерот и се друго нема да (ти) се правдам, едноставно мене така најубаво ми звучеше, а ако евентуално мојот бит биде избран, сигурно друг ќе го мастерира (читај: Брус, Гоце, Страјк, Таз). Добар е ремиксот и на T-Ghost, но мој фаворит ми е на KKD, многу добро ми звучи.
Eeeee ti pa, nema sto da se pravdas.Se razbira deka ne si obrnal vnimanie na masterot koga prosto go predstavuvas tvojot miks.Mnogu jasno deka ako se izbere bitot tazzak kje go ukrasi so masterot.Gi slusnav ja site verzii i sega go namraziv taj vokal na LD oti mi uleze u glava hahahahah .... imase nekolku dobri verzii vo tesen krug.Fundament bese ok, KKD ok, T-Ghost ok, tvojot isto OK mix i na MAC Ad ok.Site drugi nekako mi se outside.Ali se zavisi od toa oni kakov stil na bit baraat.Od tie 5 sto spored mene se u tesen krug, sekoj bit si ima sobstvena ideja.Sve zavisi od LD sto saka ;) ....

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
А онај па на ТВ-то Повеќе од Рапер го гледа спотот.. Абе фрлете се сите..

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Според мене, има добри инструментали и баш ме интересира кој ќе им се свиѓа најмногу, али тој што ќе биде избран немора да значи и дека е најдобар, сепак се работи за вкус, така да уживајте си трудот на продуцентите и поддржете ги и дадете им објективно мислење за делото.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
, али тој што ќе биде избран немора да значи и дека е најдобар, сепак се работи за вкус, така да уживајте си трудот на продуцентите и поддржете ги и дадете им објективно мислење за делото.
Многу јасно брат,убаво дојде ова доста продуценти и битмејкери си го проширија звукот и си направија мала промоција,што не е лошо секако.

М

Мартин`

Гостин
Нешто и од женската страна на Македонскиов рап, ѕирнете ги и другите работи на каналот ..

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050

Gi gledam i se cudam.
Perfektna produkcija, tehnika mada fakerska, spotovi ova ona ... tate dal pari za tehnika, mama gi izpeglala za spotcevo :)
Ali sve je to ok ... samo sto, koga bev golman i trenirav fudbal, bev vo germanija na gosti i od tamo od Minhen si kupiv golmanski rakavici za 100 evra, trenerki so podpunki, kopacki za 120 evra, abe epten si se napraviv golman kako da sum od vtora liga vo holandija.
Ali koga se vrativ vo makedonija, epten gordeliv so toa sto si kupiv, trenerot me pogledna i onaka samo me pogledna kako naj zavidlivoto kopile i mi rece " Zare, nem da misles deka ako si kupil oprema za 300 evra kje bides nogu dobar golman.Rakavicite ne go praat golmano, rakata go prave ;) " ( pocit za trenerov, epten bese dobar i znaese kako da go iskorne pickarskoto od tebe bez problemi )
No, od togas svativ nekoi drugi raboti.Deka ne e se vo blesokot i materijata, povekjeto e vo dusata i srceto.
Taka da ovie momci spored mene ne se nisto posebno ... voobsto ne mi se svigat, osobeno pak koga kje gi pogledam Tha Titanium, ovie se nekade daleku daleku od zad niv iako imaat nogu dobra tehnika za muzika ... ali, treba malku i harizma.Gledam ovoj edeniot so brada saka da naduva harizma .....

Ne e se taka ..... ne tehnikata ja pravi muzikata i stilot, tuku srceto i dusata.
Zatoa i velam deka ne e se vo precizno rokanje na bit, ne e se vo lirikata i studioto.Ima nesto i vo harizmata, dusata.
Cist primer mi se Stress, Titanum i Podzeman Efekt.Ete toa se esencijalni Rap grupi koi go sledat srceto a ne trendot, modata i blesokot na tehnikata.

Pozdrav ... spodeluvam moe mislenje i ne sakam da gi navredam momcive nitu nivniot trud.Ali nekako .... "kucko zemi goltaj sperma" hahaha

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Abe sekjavate li se :) na vie vreminja hahahahahaha ... ne se nogu odamna ama ...

Ili ovaa hahaahaaah :) :) :) koj filmmmmmmmmm hahahahaha.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
^Покажува скилови тука слаткарот,мора да се биде објективен :)
Добро не баш за овие две песни но општо зборам за старите негови дела.

Kajgana Shop

На врв Bottom