OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
--- надополнето: 8 април 2012 во 01:09 ---
Слично но сепак далеку поразлично„Anybody who wants a drug experience under medical care, he should given it, because it is worth heaving it.“ - OshoСлично на зборовите на Кроули... харесва ми се
Слично на зборовите на Кроули... харесва ми се
Кога се зборува, секако е различно, кога се работи и те како е блиску.Слично но сепак далеку поразлично
Гурџиев, научи нешто поеќе за телемата, па потоа ќе разговараме, не можам постојано да ти ги поправам идеите кои ги имаш лошо разбрано читајќи „жута штампа“ по нет и да се тегавиме со твоието непознавање на Кроулиевите размисли.
Hepta,dobro si gi svatil rabotite....niti me interesira za Krouli nitu pak sakam da znam za telemata,..... i nema potreba da razgovarash za Krouli na temata za Osho.Гурџиев, научи нешто поеќе за телемата, па потоа ќе разговараме,......
Колку што знам немаш врска што и како зборувал Кроули ниту пак што правел(бидејќи немаш интерес за тоа), затоа гледај си патот и терај овците.
П.С. Што ти се тоа „маестри“? Мајстори? Од латински Magister? Или нешто друго ќе да е?
Чекам твој одговор...
Но јас не сакам да разговарам со тебе за било што... и ќе читаш за Кроули и телема се додека ми реплицираш на постови кои не се врзани со твоето познавање.Hepta,dobro si gi svatil rabotite....niti me interesira za Krouli nitu pak sakam da znam za telemata,..... i nema potreba da razgovarash za Krouli na temata za Osho.
Zarem ne uspea da vidish deka poveke ne vi repliciram na temite za Krouli.....znak deka ne me interesira.Pokusav da vi dadam nekoi patokazi i greski shto gi pravite toa Kroulistite(za shkolite,za egoto,itn)megutoa gledam deka ste "tvrdi" vo vashite poznavanja i teshko deka ke prifatite nekoj drug tip na znaenje.Но јас не сакам да разговарам со тебе за било што... и ќе читаш за Кроули и телема се додека ми реплицираш на постови кои не се врзани со твоето познавање.
Јас ги поминав и ми е доста од Гурџиевци и Ошовци и Кроулијанци... сега вам младите ви е редот да барате вистини...
Сите овие „свети луѓе“ си ја најдоа вистината и си заминаа... дадоа само по некој патоказ со своите зборови за да ако сакаме да пробаме да ги надминиме и станеме подобри.
Побарај ти кај Гурџиев (твојата света вистина) што вели тој за нечиј вистински пат(нормално поткрепи го тоа со дела од суфисти) и ќе откриеш дали некој смее и треба да го суди тој пат, исто и Ошо го погледни за оваа работа... така нема да судиш толку плитко за туѓата вистина која ја живее поединецот. Може да ја поправиш или да дадеш патоказ, но да велиш некому: „ќе ја најдеш вистината“, а не си запознаен со вистината на тој поединец според мене е лудост. Ќе помислам дека ништо не си научил од твоите „свети луѓе“ и нивните пракси...
Благодарам за одговорот за она маестри... повеќе се користи зборот мајстор, во смисла мајстор на животот, но сеедно.
П.С. Како што не се забораваат пирамидите, така не се заборава ни вистината.
Во споредба со мене си млад.. Ах ти си вечен трагач а? На 50 години ќе бидеш само еден тврдокорен атеист кој што ќе сака да го заборави минатото. Многу мешање на системи ќе ти создаде или големо его или лудост.