David Icke

D

Daedalus

Гостин
Во првата книга пишувал за фудбал, а последна не му е таа која ја наведе, има уште неколку оттогаш, оваа е последната.
Немаш ништо читано, само ја користиш википедија. Какви црни чакри, книгата обработува многу теми од системот на образование и улогата која ја има врз поединецот и групата, религиите и ирационалноста која ја наметнуваат и светот каде навидум тие немаат допирни точки, критика на њу-ејџ движењата, матрицата која ја објаснува како супер-холограм и еден куп други работи...

Дали има користено ДМТ/ајахуаска е ирелевантно. Ако не се лажам напомена во една тема дека пет твои другарчиња починале од предозирање со хорс или така нешто...што не носи до едно друго, непријатно прашање но нејсе...и сега се појавува дотичниот во форма на месија да си спаси лековерните на форумот, да ги врати на патот на рациото...

Хабард е основач на скинетологија која е организација/религија со членство, правила и прописи. Ајк е автор на книги и држи предавања, ништо повеќе. Како таков нормално е да заработува од својата работа, шокантна ситуација каде некој ужива во плодовите на својот труд. И го издржува своето семејство секако. Не ме чуди што ти е мистерија...
Не го критикува пазарот како поим, туку модерната нео-либерлна варијанта, во која тој нема учество.
А кога си бил скиентолог на 11 годинки!?

Неговите книги се купуваат на доброволна основа. Никој не е присилен да ги купи.
Не ми се верува дека лица со основни когнитивни способности не разликуваат основни работи...:facepalm:

:pos:
Cavalry unit charges towards common sense,,,
Тогаш кога ја читав The ultimate.... беше штотуку излезена а скиентолог бев на 19 години ако те интересира.
Ако сакаш ке ти оставам име и презиме па иди прашај ги дечките од Хабардов Центар....Тоа дека Дејвид Ајк промовира медитатација и будење на кундалинито во неговите постари литератури а додека пак во оваа тврди дека тоа е дел од матриксот и не е реално беше само посочен пример за контрадикторноста на изјавите на Ајк, твојот идол на кого дркаш по дома додека пушиш џоинт......тоа не го менува фактот дека пишува и други глупости. Ако читаше подобро погоре ќе приметеше кој е сегментот кој ги прави Хабард и Ајк слични, тоа не е поврзано со тоа дека постојат работи кои ги прават различни. А празноглавите како тебе кои знаат што е СУПЕР ХОЛОГРАМ, и ги разбираат концептите на пазарот и политиката, седејќи дома и потејќи го газот на столче треба да седнат да прочитат повеќе. Затоа што неам потреба да се расправам со тебе пошто очигледно сакаш да провоцираш расправија фино лепо ќе те блокнам да не замараш
--- надополнето: 23 април 2012 во 16:41 ---
Добро сега темава е за личноста на Дејвид Ајк или тоа што пишал. Никаде Кредо Мутва нема изјавено дека користел психотроптни супстанции, а Ајк само еднаш Ајахуаска во Јужна Америка со посредство на некој си шаман. Е сега си бил не си бил дупли тродупли јузер секако ти е овај така да поим немаш. Инаку сите книги а бе ајде не ме дупи :icon_lol:, со ред ги читаше или прескокна па се враќаше :icon_lol:?
претпоставувам дека мислиш дека јузеров Златко горе сум јас. Не основај обвиненија без докази. Уште еднаш при дебатирање бев обвинет дека сум алтернативен профил на некој тука....Да да, на Ставрогин бев алтернативен. Сеа сум на Златко....Уствари знаеш што, сите што дебатираат тука на форумов сме истиот човек, само ти си различен и ние сме дел од матриксот...Ма дај не ме јеби, ако дебатираш, дебатирај, не замарај со глупи муабети и сарказам.
Две книги иам прочитано, и иам изгледано цели документарци и ти реков дека порано бев приврзаник на Ајк, бев и скиентолог, бев и сатанист и ред други работи додека се "барав" себеси. Ако те интересира нешто од содржината прашај слободно немој да бидеш саркастичен, тоа нема да го направи Ајк порелевантен, ниту пак ќе ја докаже неговата теорија на заговор. Ако сакаш фер дебата пиши си мислење ќе дебатираме ако сакаш да провоцираш, само го издаваш кафанското од тебе....
A да го поддржував Ајк, тогаш ќе ми веруваше така? Дури и ќе ме подджуваше. Тенденцијата да им даваш кредибилитет на работите/луѓето кои се слагаат со твоето мислење, и да ги игнорираш ко невалидни тие што не се слагаат со тебе е логичка грешка.

Никогаш не се осудувам да пишувам или критикувам тематики со кои не сум доволно запознаен. И тоа дали имам прочитано или видено не треба да те чуди, туку ти како верен следбеник на Ајк, треба да седнеш и да прочиташ и изгледаш се од него, ако го немаш тоа више направено.....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Тогаш кога ја читав The ultimate.... беше штотуку излезена а скиентолог бев на 19 години ако те интересира.
Ако сакаш ке ти оставам име и презиме па иди прашај ги дечките од Хабардов Центар....
Никого не го интересира твоето име и презиме. А за книгата Ултимејт фајт или Ултимејт баскет. Кој Ултимејт бре :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:?
Кога излезе да проверам со издавачката куќа :icon_lol:?
Сериозно пиши цело име на книга на англиски македонски или шпански па ќе ти кажам дали постои или не :icon_lol:.

D

Daedalus

Гостин
Никого не го интересира твоето име и презиме. А за книгата Ултимејт фајт или Ултимејт баскет. Кој Ултимејт бре :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:?
Кога излезе да проверам со издавачката куќа :icon_lol:?
Сериозно пиши цело име на книга на англиски македонски или шпански па ќе ти кажам дали постои или не :icon_lol:.
Okej, Infinite Love is the only truth, everything else is an illusion...............ultimate infinite истото е :P пак сарказам а

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Okej, Infinite Love is the only truth, everything else is an illusion...............ultimate infinite истото е :P пак сарказам а
Е сега како сакаш да те разберам сериозно кога тресеш глупости, ајде бегај таму.

D

Daedalus

Гостин
Е сега како сакаш да те разберам сериозно кога тресеш глупости, ајде бегај таму.
не е толку глупо тоа што напишав ultimate наместо инфините... со оглед на тоа дека ја читав одамна и името не можам да и го запамтам асално, колку што е глупо што ти веруваш дека кралицата на англија е гуштер, дека латас шејпшифта на тв, дека сме во матрикс, дека Ајк е некој вид на месија, и што веруваш во сите тие параноидни теории на заговор, и во рептили, и во сиви, и што мислиш дека твојата лева и десна хемисфера треба да се спојат преку pineal gland. Тоа твоето е посмешно...и потрагично воедно, отколку мојата грешка за името на книгата на Ајк....го сфаќаш тоа така?:pipi:. Што имаш у школо, кецови???
Ајде чекам евиденција дека тврдењата на Ајк се точни, а не да ми се фаќаш за глупости....твојот начин на дебатирање и недостаток на аргументи кажува за тебе...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Прво и основно скиентологија ништо немаш читано, и второ и основно за ајахуаската Ајк зборува во неговата книга Tales from the time loop..
--- надополнето: 23 април 2012 во 17:30 ---
Матрица или Матрикс се зборува за систем со правила и стандарди кои штои се земени здраво за готово и кои што морално е да се следат. Пример сите мора храна да јадеме било каква тоа ти е правила на матрицата, ама има во Индија едно бате само во сонцето гледа на заоѓања и храна скоро да не јаде. Втор закон на матриксот парите и нивното влијание врз секојдневниот живот, ама и за тоа има надвор некој од матрица што живее буквално без пари.

Правилата на денешната матрица се стрес, страв од неопстанок, загриженост за банални причини, живот на хемија и отрови наречени лек, луѓе кои што живеат во бетонски џунгли надвор од комуникација со природата и вистинските тие.

D

Daedalus

Гостин
Прво и основно скиентологија ништо немаш читано, и второ и основно за ајахуаската Ајк зборува во неговата книга Tales from the time loop..
Ако ја имаш читано УЛТИМЕЈТ ќе знаеш дека зборува за неговото искуство со ајахуаската, али ја немаш нажалост, а за Τales from the time loop, искрено не знам дали го спомнува и таму.
Дали ти веруваш дека иам прочитано се од Скиентологијата или не не е релевантно на тоа дека не даде уште ниту еден доказ кој ќе ја потврди валидноста на твојот Месија. Дали јас иам прочитано било што или не постојам, не е релевантно на тоа дека Ајк е ментално нестабилна особа, чии што следбеници се тинејџери испод 16 години, мала популација на интелектуалци кои сакаат да бидат алтернативни, и такви ко тебе неедуцирани. Со тоа што со ефтини финти ќе пробаш да го нападнеш мојот кредибилитет, нема да го оправдаш кредибилитетот на твојот идол шизофреник.
Од друга страна, зашто мислиш дека некој треба да биде запознаен со делата на Ајк за да го критикува. Дали си ти запознаен со политиката на Европска Унија, законите кои важат во цела федерација, биохемија, екологија, и милион други области за кои Ајк говори и критикува, а ти го земаш секој негов збор за точен? Поголемиот број од паметната фела на форумов одма можат да приметат очајни обиди од средношколци како тебе за дискредитирање на нечија критика, така што такви фори нема да поминат веруј....А сега ако имаш конкретни факти, освен тоа дали книгата на Ајк се вика Инфините или Ултимате Лове и твоите мислења дека неам прочитано ништо од скиентологијата, да почнеме со часот по критичко размислување.
Што те натера да го сметаш Ајк за кредибилитетен?
Зашто веруваш дека ние сме неограничена свест, и што е неограничено?
Кои се твоите докази дека ова е матрикс и илузија, наспроти популарните утврдувања од науката за натуралистичката природа на овој универзум?
Имаш било какви солидни докази за теориите на Ајк, или продаваш му*а за бубрези?
--- надополнето: 23 април 2012 во 17:45 ---
--- надополнето: 23 април 2012 во 17:30 ---
Матрица или Матрикс се зборува за систем со правила и стандарди кои штои се земени здраво за готово и кои што морално е да се следат. Пример сите мора храна да јадеме било каква тоа ти е правила на матрицата, ама има во Индија едно бате само во сонцето гледа на заоѓања и храна скоро да не јаде. Втор закон на матриксот парите и нивното влијание врз секојдневниот живот, ама и за тоа има надвор некој од матрица што живее буквално без пари.

Правилата на денешната матрица се стрес, страв од неопстанок, загриженост за банални причини, живот на хемија и отрови наречени лек, луѓе кои што живеат во бетонски џунгли надвор од комуникација со природата и вистинските тие.
Матирца, според дефиницијата на Ајк, е нереален холограмски свет во кој живееме заробени од илузиите. Тој го користи аргументот дека атомот не е солиден, и дека електроните се одалечени од јадрото, за да го докаже својот аргумент дека светот во кој живееме е збир од фрекфенции...(οzbilno Sherlock???)..притоа за него тоа е потврда дека универзумот не е реален???И очекуваш него некој сериозно да го сфати? Парите не се закон на Матриксот, или било каков друг закон. Парите се систем еволутивно создаден од луѓето за подобра економија и размена на добра.
Благодарение на тие хемии и отрови и вакцини, ти денес си жив и здрав за разлика од средниот век, кога луѓето живееле просечно по 50 години, и умирале од секакви болести затоа што немало хемии. Тука го правиш naturalistic fallacy, односно тврдиш дека ако нешто е вештачко, тоа го прави штетно и обратно, ако нешто е природно тоа е ок. Дали природните отровни печурки се ок и здрави, само затоа што се природни? Од друга страна контрадикторно е да веруваш во Матрикс, и дека ништо не е реално, али да правиш дистинкција помеѓу супстанции ко ДМТ, што патем Е хемикалија(дел од матриксот а не дел од неограничената љубов) и други хемикалии.
Според теоријата на Ајк, се на овој свет, дури и твојот мозок и pineal gland не се реални... Тоа што луѓето живеат под стрес не е правило на денешницата, стресот постои уште од времето на пештерите кога луѓето се бореле за опстанок. Некако си избега ти од оригиналната тема а? Пак не ми кажа зашто мислиш дека Ајк е во право.. Ми даде куп глупи примери со лоши објаснувања што патем не се точни, ама никако не ми објаснуваш како тоа постојат рептили и сиви на земјава и се кријат и маскираат во форма на луѓе...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сигурно не сум луд да верувам дека штедливите светилки емитираат зраци кои ја ослабуваат интелегенцијата и делуваат на нервниот систем за да можат да не контролираат гуштерите од Нибиру, но верувам кога кажува дека се централизира целокупната власт во Европа и светот и може лесно да направат големи одлуки кои би го промениле дузина луѓе.
Не знам колку и како делуваат на нервниот систем но во Британија и САД ако ти се скрши таква сијалица мора да се обавестат надлежни органи, отпадот да се исчисти според правила и прописи, да се пополнат формулари, можеби да се добие лиценца за фрлање сијалици во ѓубре...колку и бизарно да делува, секој ден се носат нови и нови закони, човекољубието на властите не познава граници.

Дека се штетни е потврдено...:)

Fluorescent tubes and energy saving light bulbs, also known as '
Compact Fluorescent Lightbulbs
' (CFL), contain toxic heavy metals such as cadmium, mercury and lead. These can be harmful to human health if they come into contact with skin or are ingested or inhaled. If disposed of incorrectly, these heavy metals may leak and cause soil or water pollution.
Mercury concentration in the study room air often exceeds the Maine Ambient Air Guideline (MAAG) of 300 nanograms per cubic meter (ng/m3) for some period of time, with short excursions over 25,000 ng/m3, sometimes over 50,000 ng/m3, and possibly over 100,000 ng/m3 from the breakage of a single compact fluorescent lamp.
http://www.surreycc.gov.uk/environment-housing-and-planning/waste-and-recycling/a-z-of-waste-and-recycling-materials/household-waste-guide-the-utility-room#4
http://www.maine.gov/dep/homeowner/cflreport.html

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не знам колку и како делуваат на нервниот систем но во Британија и САД ако ти се скрши таква сијалица мора да се обавестат надлежни органи, отпадот да се исчисти според правила и прописи, да се пополнат формулари, можеби да се добие лиценца за фрлање сијалици во ѓубре...колку и бизарно да делува, секој ден се носат нови и нови закони, човекољубието на властите не познава граници.

Дека се штетни е потврдено...:)

http://www.surreycc.gov.uk/environment-housing-and-planning/waste-and-recycling/a-z-of-waste-and-recycling-materials/household-waste-guide-the-utility-room#4
http://www.maine.gov/dep/homeowner/cflreport.html
Добро знам дека се штетни, но тоа не му е поентата него, според мене Ајк тука претерува кога кажува дека тие сијалици се некои видови на емитери и преку нив ќе се испраќаат сублимативни пораки кога ќе започни проектот Смарт и ќе бидат во можност да се контролираат масите.
Гледај ја мислам последната емисија негова со Мишек, каде што ја објаснува таа теорија. Кажа дека ова е разработено во неговата најнова книга, но јас ја немам прочитано.

Еве ја, некаде после 40та минута ја кажува оваа теорија.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Добро знам дека се штетни, но тоа не му е поентата него, според мене Ајк тука претерува кога кажува дека тие сијалици се некои видови на емитери и преку нив ќе се испраќаат сублимативни пораки кога ќе започни проектот Смарт и ќе бидат во можност да се контролираат масите.
Гледај ја мислам последната емисија негова со Мишек, каде што ја објаснува таа теорија. Кажа дека ова е разработено во неговата најнова книга, но јас ја немам прочитано.

Често претерува во склад со своите уверувања, но можностите за централизација и контрола кои ги нуди смарт мрежата......како на пример да биде некому исклучен било кој апарат од домаќинство во било кое време од страна на некој чиновник, манипулација со сметки и што све не...well....all for the greater good...:)

The truth is usually somewhere in between...
http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_grid

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ако сакаш ке ти оставам име и презиме па иди прашај ги дечките од Хабардов Центар....Тоа дека Дејвид Ајк промовира медитатација и будење на кундалинито во неговите постари литератури а додека пак во оваа тврди дека тоа е дел од матриксот и не е реално беше само посочен пример за контрадикторноста на изјавите на Ајк, твојот идол на кого дркаш по дома додека пушиш џоинт......тоа не го менува фактот дека пишува и други глупости. Ако читаше подобро погоре ќе приметеше кој е сегментот кој ги прави Хабард и Ајк слични, тоа не е поврзано со тоа дека постојат работи кои ги прават различни. А празноглавите како тебе кои знаат што е СУПЕР ХОЛОГРАМ, и ги разбираат концептите на пазарот и политиката, седејќи дома и потејќи го газот на столче треба да седнат да прочитат повеќе. Затоа што неам потреба да се расправам со тебе пошто очигледно сакаш да провоцираш расправија фино лепо ќе те блокнам да не замараш
--- надополнето: 23 април 2012 во 16:41 ---

претпоставувам дека мислиш дека јузеров Златко горе сум јас. Не основај обвиненија без докази. Уште еднаш при дебатирање бев обвинет дека сум алтернативен профил на некој тука....Да да, на Ставрогин бев алтернативен. Сеа сум на Златко....Уствари знаеш што, сите што дебатираат тука на форумов сме истиот човек, само ти си различен и ние сме дел од матриксот...Ма дај не ме јеби, ако дебатираш, дебатирај, не замарај со глупи муабети и сарказам.
Две книги иам прочитано, и иам изгледано цели документарци и ти реков дека порано бев приврзаник на Ајк, бев и скиентолог, бев и сатанист и ред други работи додека се "барав" себеси. Ако те интересира нешто од содржината прашај слободно немој да бидеш саркастичен, тоа нема да го направи Ајк порелевантен, ниту пак ќе ја докаже неговата теорија на заговор. Ако сакаш фер дебата пиши си мислење ќе дебатираме ако сакаш да провоцираш, само го издаваш кафанското од тебе....
A да го поддржував Ајк, тогаш ќе ми веруваше така? Дури и ќе ме подджуваше. Тенденцијата да им даваш кредибилитет на работите/луѓето кои се слагаат со твоето мислење, и да ги игнорираш ко невалидни тие што не се слагаат со тебе е логичка грешка.

Никогаш не се осудувам да пишувам или критикувам тематики со кои не сум доволно запознаен. И тоа дали имам прочитано или видено не треба да те чуди, туку ти како верен следбеник на Ајк, треба да седнеш и да прочиташ и изгледаш се од него, ако го немаш тоа више направено.....
И се најде себе или сеуште се бараш?
--- надополнето: 23 април 2012 во 21:44 ---

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Шо не ви е јасно за ајахаска ?

D

Daedalus

Гостин

ahh нетов слаб, ај идучи месец ќе разгледам. Секако Ајк има навика одредени факти кои се познати да ги поврзува со неговите теории на заговор за да создаде компилација за која постои шанса да биде по достојна за верување. Рецимо кога луѓето дебатираат за кредибилитетот на Ајк, првото што го прават, почнуваат со одредени работи кои се тачни и викаат, "ете гледаш, тогаш како може да го оспориш".....и тука ги редат квази идеите кои Ајк ги шири. Не сумњам дека одредени критики му се точни но сепак поентата која типот сака да ја извади е лоша малку.
За разлика од тебе, што си реален за работите, поголемиот дел од поддржувачите на Ајк чие агресивно понашање можеш да го приметиш, веруваат во делот со ДМТ то, матриксот, илуминатите итн... Мене тоа ме иритира повеќе. Ај кога ќе иам интернет, ќе разгледам клипов:)
--- надополнето: 23 април 2012 во 23:58 ---
И се најде себе или сеуште се бараш?
не ме цитирајте со одредени квоти и сакразми, ако имаш одредени аргументи за дебатирање изнеси ги, ако не, не знам зашто воопшто се обидувaш да ме провоцираш со такви иритирачки муабети као, се пронајде ли....Ја утре ке снимам клип каде што ќе тврдам дека сите верувачи во паранормалното се умоболни, и ќе те тагнам, ќе го постирам и ќе те прашам дали се пронајде?
Не ме цитирај уопште ако немаш нешто конкретно да ме прашаш или да ме побиеш. Не испаѓаш кул така веруј ми, испаѓаш само глуп и оставаш лош впечаток за себеси. Претпоставувам нејќеш да оставиш лош впечаток.....

Kajgana Shop

На врв Bottom