D
Daedalus
Гостин
Тогаш кога ја читав The ultimate.... беше штотуку излезена а скиентолог бев на 19 години ако те интересира.Во првата книга пишувал за фудбал, а последна не му е таа која ја наведе, има уште неколку оттогаш, оваа е последната.
Немаш ништо читано, само ја користиш википедија. Какви црни чакри, книгата обработува многу теми од системот на образование и улогата која ја има врз поединецот и групата, религиите и ирационалноста која ја наметнуваат и светот каде навидум тие немаат допирни точки, критика на њу-ејџ движењата, матрицата која ја објаснува како супер-холограм и еден куп други работи...
Дали има користено ДМТ/ајахуаска е ирелевантно. Ако не се лажам напомена во една тема дека пет твои другарчиња починале од предозирање со хорс или така нешто...што не носи до едно друго, непријатно прашање но нејсе...и сега се појавува дотичниот во форма на месија да си спаси лековерните на форумот, да ги врати на патот на рациото...
Хабард е основач на скинетологија која е организација/религија со членство, правила и прописи. Ајк е автор на книги и држи предавања, ништо повеќе. Како таков нормално е да заработува од својата работа, шокантна ситуација каде некој ужива во плодовите на својот труд. И го издржува своето семејство секако. Не ме чуди што ти е мистерија...
Не го критикува пазарот како поим, туку модерната нео-либерлна варијанта, во која тој нема учество.
А кога си бил скиентолог на 11 годинки!?
Неговите книги се купуваат на доброволна основа. Никој не е присилен да ги купи.
Не ми се верува дека лица со основни когнитивни способности не разликуваат основни работи...
Cavalry unit charges towards common sense,,,
Ако сакаш ке ти оставам име и презиме па иди прашај ги дечките од Хабардов Центар....Тоа дека Дејвид Ајк промовира медитатација и будење на кундалинито во неговите постари литератури а додека пак во оваа тврди дека тоа е дел од матриксот и не е реално беше само посочен пример за контрадикторноста на изјавите на Ајк, твојот идол на кого дркаш по дома додека пушиш џоинт......тоа не го менува фактот дека пишува и други глупости. Ако читаше подобро погоре ќе приметеше кој е сегментот кој ги прави Хабард и Ајк слични, тоа не е поврзано со тоа дека постојат работи кои ги прават различни. А празноглавите како тебе кои знаат што е СУПЕР ХОЛОГРАМ, и ги разбираат концептите на пазарот и политиката, седејќи дома и потејќи го газот на столче треба да седнат да прочитат повеќе. Затоа што неам потреба да се расправам со тебе пошто очигледно сакаш да провоцираш расправија фино лепо ќе те блокнам да не замараш
--- надополнето: 23 април 2012 во 16:41 ---
претпоставувам дека мислиш дека јузеров Златко горе сум јас. Не основај обвиненија без докази. Уште еднаш при дебатирање бев обвинет дека сум алтернативен профил на некој тука....Да да, на Ставрогин бев алтернативен. Сеа сум на Златко....Уствари знаеш што, сите што дебатираат тука на форумов сме истиот човек, само ти си различен и ние сме дел од матриксот...Ма дај не ме јеби, ако дебатираш, дебатирај, не замарај со глупи муабети и сарказам.Добро сега темава е за личноста на Дејвид Ајк или тоа што пишал. Никаде Кредо Мутва нема изјавено дека користел психотроптни супстанции, а Ајк само еднаш Ајахуаска во Јужна Америка со посредство на некој си шаман. Е сега си бил не си бил дупли тродупли јузер секако ти е овај така да поим немаш. Инаку сите книги а бе ајде не ме дупи , со ред ги читаше или прескокна па се враќаше ?
Две книги иам прочитано, и иам изгледано цели документарци и ти реков дека порано бев приврзаник на Ајк, бев и скиентолог, бев и сатанист и ред други работи додека се "барав" себеси. Ако те интересира нешто од содржината прашај слободно немој да бидеш саркастичен, тоа нема да го направи Ајк порелевантен, ниту пак ќе ја докаже неговата теорија на заговор. Ако сакаш фер дебата пиши си мислење ќе дебатираме ако сакаш да провоцираш, само го издаваш кафанското од тебе....
A да го поддржував Ајк, тогаш ќе ми веруваше така? Дури и ќе ме подджуваше. Тенденцијата да им даваш кредибилитет на работите/луѓето кои се слагаат со твоето мислење, и да ги игнорираш ко невалидни тие што не се слагаат со тебе е логичка грешка.
Никогаш не се осудувам да пишувам или критикувам тематики со кои не сум доволно запознаен. И тоа дали имам прочитано или видено не треба да те чуди, туку ти како верен следбеник на Ајк, треба да седнеш и да прочиташ и изгледаш се од него, ако го немаш тоа више направено.....