Помош, софтверски проблеми и совети

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
јас ја користам partition magic е многу добра и не е комплицирана,а има еден куп различни.Ама ако не се разбираш многу во компјутери или не знаеш англиски не би те советувал да гибаш,да не си ги форматираш партициите

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
без форматирање .мозе со некоја програма доколку некој има користено.имам гледано неколку на youtube но ко ке ги најдам не се бесплатни ,кој знае нека (y)
Со Partition Magic, само пази.. И да знаеш, секогаш постои ризик да изгубиш податоци. :)

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Јас го имам користено EaseUS Partition Master и сум немал никакви проблеми.

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Прво задолжително бекап направи на сите (важни) податоци. Најди надворешен диск, позајми, снајди се... :)
За бесплатна програма навистина незнам, но Acronis Disk Director сум ја пробал и функционира супер.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
EaseUS Partition Master.
бесплатен и прост ко пасуљ

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
А да си купиш уште еден хард диск...УСБ харддиск па да можеш и да го шеташ...

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Дечки, имам проблем со отварањето на видеата, било од YouTube, или од некоја друга страница. Ми ги пушта како успорена снимка , иако нема никакви проблеми со звукот. Пробав да го сменам browser-от, инсталирав Java, го надградив Flash Player-от, но пак истиот проблем.Решение?

edit: Заборавив да напоменам дека особено ми се јавува проблемов кога гледам ТВ на интернет.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Дечки, имам проблем со отварањето на видеата, било од YouTube, или од некоја друга страница. Ми ги пушта како успорена снимка , иако нема никакви проблеми со звукот. Пробав да го сменам browser-от, инсталирав Java, го надградив Flash Player-от, но пак истиот проблем.Решение?

edit: Заборавив да напоменам дека особено ми се јавува проблемов кога гледам ТВ на интернет.
Za gledanjeto TV na internet toa e sosem normalno. Inaku shtom i na youtube go pravi toa mozhebi kompjuterot e slab. Dali instalirashe driver za grafichkata? Mozhebi ima nekoj virus. Ako ne si zapoznaen youtube na mnogu od videata ima postaveno izbor na brzina. Toa se naogja pod lentata za pokazuvanje na vreme.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Za gledanjeto TV na internet toa e sosem normalno. Inaku shtom i na youtube go pravi toa mozhebi kompjuterot e slab. Dali instalirashe driver za grafichkata? Mozhebi ima nekoj virus. Ako ne si zapoznaen youtube na mnogu od videata ima postaveno izbor na brzina. Toa se naogja pod lentata za pokazuvanje na vreme.
Видеата на послаб компјутер кои наместо Flash се преку HTML5 кочат како Грчка....можеби од тоа е

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Не се разбирам многу од компјутери и не знам дали за овде е прашањево...
Сега отворив на rarbg.com да спуштам еден филм од 1,35 GB и за да го отворам во програмата ми се појави прозорче и пишува дека disk space - 646 MB и дека не можам да го отворам програмот за да се спушта филмот...Е сеа треба да избришам некои фајлови или...??? :unsure:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па кога ќе пуштиш да се симнува нели излегува едно прозорче и треба да притиснеш OK за да почне да се симнува...таму има опција да одбереш каде да се зачува тоа..пробај смени на друг диск..како D или како и да се вика другото.
Секој случај ако во C имаш толку малку празно место..избриши се што не ти треба...не е добро толку малку празна меморија да има.

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Видеата на послаб компјутер кои наместо Flash се преку HTML5 кочат како Грчка....можеби од тоа е
Еве сега го надградив драјверот на GeForce 6600 графичката, а Kaspersky-то не ми покажува дека има некој вирус. Можеби ми е слаб компјутерот за игри на пример, али не верувам дека е до толку слаб да не може да се гледаат видеа на интернет како што треба. Патем имам и послаб компјутер од овој, но немам такви проблеми кај него.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Еве сега го надградив драјверот на GeForce 6600 графичката, а Kaspersky-то не ми покажува дека има некој вирус. Можеби ми е слаб компјутерот за игри на пример, али не верувам дека е до толку слаб да не може да се гледаат видеа на интернет како што треба. Патем имам и послаб компјутер од овој, но немам такви проблеми кај него.
Провери Hardware Acceleration за флешот дали ти е на enable ili disable....на јутјуб десен клик врз видеото па Setings

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
На enable ми е.
Е па стај го disable :)
Вака, ке те упатам да го прочиташ текстов тука и да го направиш стрес тестот(линкот е под видеото кај што пишува Hardware Acceleration Stress Test)
Работата е што новите верзии на броусерите како Firefox, IE9, Chrome ја имаат вградено таа опција за Hardware Acceleration која колку што може да се свати од текстов од линкот погоре користи нешто што се вика Direct2D кое пак е подржано од 7цата ама не е подржана под XP. Значи комбинацијата Најнов Броусер + WinXP го дава тоа што тебе ти се случува а веровато ке се случи скоро и нa многу други кои се на послаби конфигурации и под XP и ке решат да апдејтираат броусер(пример Firefox од 3.6.28 на 11ка). Нa стрес тестот ако имаш 3FPS добар си, пошо денес баш тестирав на еден лаптоп i3/3GBRAM/ATI Radeon 5xxx/ под XP и Firefox 11 со укључено хардверско забрзување резултатот беше 5FPS и многу споро се скролаат веб страните неовисно дали има видео или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom