Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58
Odtamu i maskite "zaklucoci" deka sekoja zena koja drzi do svojot izgled e "kurva". Se dodeka ne ja osvoi. Posle veke ne e...Znaci, komplexite se vo prasanje. Koj siluva?

Mala komparacija, i kradecot krade zatoa sto nema, ne e sposoben da zaraboti kako sposobniot covek. Taka i siluvacot. Ovoj gleda zlato vo izlog-go krade, ovoj idiot gleda zena koja go privlekuva-ja siluva. I dvajcata ne se solventni.
--- надополнето: 22 април 2012 во 11:54 ---
Не се согласувам, затоа што кога некој маж слепо трча по жена, тоа го прави доброволно, жената не го тера со сила.

Nemoj taka. Ako premnogu trca, se ispotil, i za da ne mu bide popusto trcanjeto, ima pravo da ja siluva.;)
--- надополнето: 22 април 2012 во 12:08 ---
јас да би видел така ќе те исплукам а не па курот да го валкам на тебе.Слободно ќе кажеме дека силувањето на соруга или девојка е мит.Ваквото размислување кај девојки е јасен показател дека нешто не штима во нивните глај..почнуваќи од тоа не си доволно паметна да си одбериш партнер,друго јалов експеримент на задоволување на сопственото его дека со облеката ќе бидеш посакувана.

Odi na erotski sajtovi, "roden" si za tamu. Ovoj sajt samo te stagnira.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Да, за њу је тип да је псује и бије :(

https://www.youtube.com/watch?v=0UjCIHQJWUY
не туку го заборавил првото основно и златно правило.
негово е да си побара, а таа дали ке сака или не тогаш е друго.
од кај знаеш кај ти е среќата како во случајот на пример.
е ако нејкела после нека се запознаваат подетално. вака ни тоа ни тоа не испадна. башка ненормален го направи :).
ако ако на грешките се учи, следниот пат мислам ако е паметен нема да ја повтори истата грешка.

D

Daedalus

Гостин
Темата силување е многу комплексна и варира во различни ситуации....
Аспектот на силување е физички, психолошки и правен. Темата варира од невини девојки кои се силувани против нивна волја до некои начукани кокошки кои флертувале, имале див секс, и при крајот рекле доста, го сакам дечко ми...типот продужил и биднало силување.
Претпоставувам дека ќе се согласите дека во првиот пример и во вториот пример, силувачот не е подеднакво крив.
Првиот пример е манијак кој сталка типка, свесно и плански и се става и ја силува....
Вториот пример е дечко кој е начукан хормоните му рипнале, и при крај на сексот не може да запре.

Така што морам да се сложам дека степенот на силување како и убиство, варира зависно од многу ситуации и во одредени, женскиот фактор е крив покрај машкиот....
Не смее да се испуштат ситуациите каде што машките се силувани и не се во состојба да се побунат од различни причини. Овие примери се поретки, но сепак се реални.
Од друга страна, облеката кај жената не е никаков изговор за силување, поради тоа што некој идиот што чувствува потреба да пегла нешто а не може пошто е forever alone па тоа му е единствена стратегија да покаже дека има поголеми мускули... Некогаш има ситуации кадешто манијаците повеќе сакале да силуваат девојки кои се пристојно облечени поради "мистичноста на нејзиното тело".

Како плус податок, неповрзан со дискусииве, знаете ли дека еволуционо, порано успешни машки биле тие што ги силувале женките кога се оплодувале, што е нормална карактерстика кај сите животни? Тие што немале огромна количина на тестостерон останувале без потомство....A другите кои имале голема количина на тестостерон се натпреварувале за вниманието на женката. Попривлечните ја добивале, понеуспешните силувале, за да не им пропадне можноста да го продолжат својот ген. Откако еволуирало општеството и нормите, потомците на тие што силувале, развиле социјални способности и станале џентлмени, додека одредена група на луѓе која заостанала со развојот се денешните високотестостеронски силувачи.... Секако тенденцијата за силување не е детерминирана само од гените на силувачот. Социјалните фактори играат своја улога, посебно ако силувачот не е физички привлечен, не е социјабилен, воспитан е од шовинистичко семејство кадешто мама пере а тато газдува и слично....
http://en.wikipedia.org/wiki/Sociobiological_theories_of_rape

Од друга страна има ситуации кадешто девојката ќути, не и се допаѓа, но не сака да му каже на партнерот/(силувачот) дека не и се допаѓа па тој не е ни свесен дека ја "силува". Некои жени/машки навистина сакаат кога партнерот се однесува агресивно со нив и физички ги казнува при одржувањето на сексуалниот чин (садо-мазохизам). Други пак се секојдневно напаѓани и силувани од нивните сопрузи, познато за земјите ко Афганистан и Иран
http://worldnews.msnbc.msn.com/_news/2012/04/14/11196540-where-is-justice-afghans-march-to-protest-violence-against-women?lite
http://csis.org/blog/disturbing-trends-toward-violence-against-women-afghanistan
http://www.youtube.com/watch?v=1tyICahJZss
http://www.afghanwomennetwork.af/Gender%20based%20Violence%20in%20Afghanistan.pdf
http://www.wfafi.org/laws.pdf
http://www.abc.net.au/news/2010-08-11/statistics-show-more-afghan-women-attempting/941002
http://wikiislam.net/wiki/Wife_Beating_in_Islam#Statistics_on_Domestic_Violence_in_the_Muslim_world
--- надополнето: 23 април 2012 во 04:29 ---
Пак ќе повторам.
Не, никој не го прави надворешниот изглед ради сам себе. Надворешниот наш изглед треба да прати порака до околината. Затоа мене ми се смешни сите металци и остала ,,парк,, багра, смешна е нивната порака.
Но, жените МНОГУ ПОМАЛКУ се дотеруваат за мажите, а многу повеќе за другите жени.
И тоа не го прават свесно :)
металците и металките се облекуваат така како што се облекуваат затоа што таков им е стилот. Ако носиш маичка со одреден бенд што ти се допаѓа, тоа е затоа што тоа ти се допаѓа. Плус поголемиот број од металките носат корсети и се шминкаат мнооогу добро. Мене лично металки попривлечни ми се на пример:P Ова офф топик беше али морав...
--- надополнето: 23 април 2012 во 04:44 ---
Онака ми текна безвезе ситуација нели, гарант ке се погледнат чудно силувачот и силуваната и после се. хахахахахаха :)
МЕ GUSTA !!!!! lol ја силувам, свршува и такви сме си :love: се смееме и глеаме послем љубовна комедија што е со глумците од Ηοw I met your mother, Big Bang theory i Two and a half men, i se vika How to bang two and a half men...................... ohh wait...

Има ситуации кадешто силување или друг тип на болно искуство се запамтени како пријатни. Тоа не значи дека силуваната особа уживала во сексот. Тоа е инстинктивен начин на организмот да се справи со емотивни мемории кои предизвикуваат стрес.
Исто е и со појавите како stockholm syndrome.........

Сума сумарум.....силување си е силување.....:tapp: me Sherlock

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не. :icon_lol:
Ама јас пак да си кажам, за другите што читаат. Немој да се заведе некој од неговите погани зброви. :icon_lol:
Dude, he got quoted by Satorreh. All of his arguments are now invalid.

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
Ќерките треба да ги воспитуваш да си најдат паметни, убави, згодни и богати мажи.

Ако не може с еу едно, тогаш барем последното да е испунето:cool:

Тоа го нуди денешницата, јеби га.
јас повеќе би сакала мојата ќерка да биде згодна, паметна убава и да стекне богатство, самата со свој труд, отколку животна цел да и биде да најде маж што ќе и го пружи тоа.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
јас повеќе би сакала мојата ќерка да биде згодна, паметна убава и да стекне богатство, самата со свој труд, отколку животна цел да и биде да најде маж што ќе и го пружи тоа.
,a sho vsashnost sakash ,,bidejki ochigledno neznaesh sho sakash,,,,,da bila zgodna,,,,pametna,,,,ubava,,,i se so svoj trud,,,a bez mazh,,,,bogat de mislev,,,,vo koj svet ti zhiveesh,,,,:cool:

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Achtung! Achtung!
Развратните баби повторно напаѓаат!
После забава, 25-годишник силувал половина век постара жена
Од извори блиски на истрагата дознаваме дека дотичнатата баба во критичните мигови носела црвено свилено неглиже, пуш-ап градник, црни подвезици, танга гаќи и петнаеска штикли. А да забораив, имала стаено и црвен кармин, а сите знаеме дека црвен кармин носат само ку*рви. Сите овие сознанија недвосмислено укажуваат на фактот дека бабата го завела и испровоцирала ова наивно 25-годишно момче.

Meanwhile, in Prilep: Прилепчанец обљубил 25-годишен сограѓанин со посебни потреби

Не сакам да се фалам, ама и јас и Тоукатер ве пердупредивме за опасностите кои демнат од ваквите луѓе, кои позади маската на лица со посебни потреби, се најобични блудници. Ја иам пријатели во Прилеп и они ми кажаа дека наводниов силувач бил многу фин човек, секогаш им викал добар ден на комшиите и ја перел колата секоја недела. Така да, нема шанси он да силувал некого, а најмалку друг маж. Најверојатно се работи за завера од светски размери во која се вклучени
масоните, рептилите, илуминатите, ЦИА, КГБ, Мосад, не е исклучена можноста и лицето Б.Ц да има замешано прсти во оваа далавера.

p.s. И двете случки се од денешното издание на средствата за информирање. Мене ме мрзи да гуглам и да копам по архивите на црните хроники, иначе би постирала еден куп слични настани.
Ама тоа и онака би било залудно, одредени луѓе ќе продолжат да живеат во своите мали ограничени светови, во кои силувани се само девојки со сомнителен морал, со миничи и деколтиња, а никако нормални жени, баби во осмата деценија од животот, или па недај Боже, момчиња со пречки во развојот.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Абе ептен смешно веќе нема што, некој будала силувал баба, а некој друг будала силувал хендикепирано дете и ептен ви е на вас смешно тоа ! :facepalm:
Сега по една лудачка кошуља на двајцата силувачи и право во Бардовци или Демир Хисар ......... :tapp:
Лошо е човек да се смее и тера шега на туѓа несреќа, силување си е силување без разлика дали силувачот силувал мало дете, девојче, девојка, средовечна жена, стара баба, дедо, маж, зајак, овца, куче, маче, хендикепирано лице ........... законот си е закон !

N

Nessa Alcarin

Гостин
Абе ептен смешно веќе нема што, некој будала силувал баба, а некој друг будала силувал хендикепирано дете и ептен ви е на вас смешно тоа ! :facepalm:
Сега по една лудачка кошуља на двајцата силувачи и право во Бардовци или Демир Хисар ......... :tapp:
Лошо е човек да се смее и тера шега на туѓа несреќа, силување си е силување без разлика дали силувачот силувал мало дете, девојче, девојка, средовечна жена, стара баба, дедо, маж, зајак, овца, куче, маче, хендикепирано лице ........... законот си е закон !
Душо тебе сарказмот гледам ти е јака страна :D

Kajgana Shop

На врв Bottom