Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
a da te prasam tebe neli tvoite pra pra dedovci smenale vera od pagani stanale hristijani znaci i vie sve kako nas?
Сменија вера доброволно и по нивна желба и го прифатија христијанството сите до еден. А не како во вашиот случај.
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:29 ---
Ок,дискриминатору.
Не сум.

Член од
17 април 2012
Мислења
47
Поени од реакции
21
Prvo da gi zamolam administratorite da ne mi go brisat postov zatoa sto sum na lap top koj nema makedonska podrska.
Slusaj dokolku mie bevme makedonci hristijani vie ke ne prifatevte poinaku no problemot e sto nie sme muslimani i vie ne ni prifajkate kako takvi vo vaseto opsestvo epa izvini tie so ni priznavaat so niv ke bidam. A za toa ne mesaj tuka religija koga bile hristijani pred kolku godini itn toa e moja i samo moja rabota vasa e da ne priznaete ili ne so vas ili bez vas nie sekogas ke sme razdeleni vo naseto selo na albanci turci bosnjaci arapi itn no vo edno soedineti t.e. vo ISLAM
Јас од секогаш сум ги ценел и поштовал македонците муслимани а не знам некој да ги мразел и понижувал. Сите ве знаеме како вредни луѓе, добри мајстори.. Не знам од кај ти тоа си сватил дека не ве прифаќаме во општествово или тоа некој други ви го кажуваат?

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Сменија вера доброволно и по нивна желба и го прифатија христијанството сите до еден. А не како во вашиот случај.
a od kaj znaes? mozebi moj pra dedo dosol so turcite pa tuka ostavil koreni se do denes tolku si siguren deka taka smenavme vera?i tolku si siguren vo toa so go pisuva istorijata ? APSURD

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
a od kaj znaes? mozebi moj pra dedo dosol so turcite pa tuka ostavil koreni se do denes tolku si siguren deka taka smenavme vera?i tolku si siguren vo toa so go pisuva istorijata ? APSURD
? Сега Турчин си или Македонец-муслиман? Како тоа дедо ти дошол со Турците? Ова е нова теза на жителите од Центар-Жупа или Пласница со која преку ноќ станаа Турци. Тоа што не знаат да гукнат збор на турски тоа нема врска ќе научат, верата им ја научија сега на ред е јазикот.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ne sum torbes kratko i jasno neznam so e tolku tesko poprvo bi se pisuval afrikanec nego torbes i voopsto ne mi e bitno koja mi e nacijata bitna mi e verata mozam da se pisam turcin bosanec albanec makedonec mene toa mi e seedno ziveam tuka so mislata deka sum musliman a ne mi e bitna nacija
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:25 ---

Ne sum torbes kratko i jasno neznam so e tolku tesko poprvo bi se pisuval afrikanec nego torbes i voopsto ne mi e bitno koja mi e nacijata bitna mi e verata mozam da se pisam turcin bosanec albanec makedonec mene toa mi e seedno ziveam tuka so mislata deka sum musliman a ne mi e bitna nacija
Епа јас прашувам дали си Торбеш бидејќи така муслиманите се нарекуваат во Македонија. Тоа го кажа Фијат Цановски. Инаку за мене Торбеш е навредлив збор и не сакам да го изговарам, и пробувам да го избегнувам, како што не сакам да изговарам Албанци за Албанците. Инаку најчесто наместо овој збор викам Македонци-муслимани кога правам муабет со луѓе за вакви теми.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Znaci ne zboruvam za denes ili vcera zaboruvam za pred okolu hmm mozebi 10-15 godini poinaku se odnesuvavte so nas koga ne odbegnuvavte ne komuniciravte so nas, so kogo i da razgovarav pa duri toa da bilo i na avtobuska stanica se ke bese ok se dodeka ne se prestavev so moeto ime a togas diskusijata zavrsuvase barem taka bese vo labunista i struga i togas ja izgubivte doverbata kaj nas . ima i povazni slucaevi kade voopsto ne ne pocituvavte no toa ke go ostavam na nekoj ako ima povozrasen od mene sto znae podetalno
--- надополнето: Apr 22, 2012 11:19 PM ---

aj vratise ponazad nekolku postovi i citaj kade eden se prestavi kako makedonec i kaza deka e musliman eden od vasite taka nareceni postovi kaza se poloso za nego taka da ne se negirajte samite sebe
--- надополнето: Apr 22, 2012 11:21 PM ---

Ne
делото на еден човек неможе да биде пресудно за цела нација. - делата на мнозинството се пресудни за одлука - ако почнувам да ти набројувам колку зло имаме претрпено од етничките албанци кај нас малце ке ми биде цела страна за да се изјаснам. ме сваќаш што сакам да ти кажам?

и ако си македонец муслиман како што се изразуваш ме интересира?
--- надополнето: Apr 23, 2012 5:28 AM ---
п.с рботава испаѓа дека во македонија живее секаков народ освен македонци.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
ИВЗ со одговор до министерот Миле Јанакиевски - Ајде пробајте!
Доста провокативен одговор на ИВЗ во однос на изјавата на министерот јанакиевски дека на плоштадот наскоро ќе почне изградба на хотел + админстративна зграда налик на поранешниот офицерски дом. ИВЗ повторува дека наскоро сите ќе виделе колку биле сериозни кога изјавиле дека нема да дозволат да се гради хотелот/зградата.
Многу сила земаа. Ќе има протести од нивна страна тоа сигурно ама мислам дека е време и за контрапротести. Прво да видиме како ќе се одвиваат работите.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Тоа да не испадне како Кале ти го сваќам како Очекувајте Кале..
А "Офицерскиот дом" т.е. Хотелот ќе се гради врз остатоците на Офицерскиот дом кој бил разурнат во земјотресот 63'та, а не врз остатоците од т.н. Бурманли џамија
Офицерскиот дом - 30 годишна историја.

Бурмали Џамија - 430 годишна историја

Бурмали Џамија е срушена од истите тие кои врз џамијата изградиле Офицерски дом.

И сега ќе ги наградат србите , и ќе им возобноват офицерски дом.

Тоа би изгледало како : во Еврејско маало во Скопје , да се изгради некој објект во лик на некој концентрационен логор.

Но сепак , во Еврејско Маало се изгради Спомен Куќа на Холокаустот.

Во улица Македонија се гради црква Св Констандин и Елена.

А исто така во Центар треба да се изгради Бурмали Џамија , во самиот Плоштад не , но негде околу , ДА.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Бурмали Џамија е срушена од истите тие кои врз џамијата изградиле Офицерски дом.

Тоа би изгледало како : во Еврејско маало во Скопје , да се изгради некој објект во лик на некој концентрационен логор.

А исто така во Центар треба да се изгради Бурмали Џамија , во самиот Плоштад не , но негде околу , ДА.
Те молам престани да тресеш. Се гради хотел/зграда налик на надворешниот изглед на офицерскиот дом кој архитектонски бил прифатен а не заради неговата намена. И за Македонците тогашниот српски режим бил окупаторски. Така да тие глупости паѓаат во вода. Ќе има и археолошки ископувања па ќе видиме што има доле, а не како што педерски забранивте да има ископувања на Мустафа пашина џамија кога се реставрираше од страв дека на тоа место имало црква. Истото го направивте и со Араста џамија која на дивјачки начин ја срушивте со багери и почнавте да правите нова.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863

Ако историјата на едно место е толку важна, дали ИВЗ ќе се сложат да се срушат сите џамии коишто се изградени врз цркви? Пошто нели црквите се постари од џамиите?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Денес продолжува судењето за случајот КАЛЕ откако истиот за дел од обвинетите беше вратен на повторно судење.Минатиот месец на првото рочиште не се појавија неколку од 14 – те мина обвинети под изговор дека не биле уредно поканети. Не знам дали меѓу нив спаѓа и Артан Лепи шефот на кабинетот на аљи амети.

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61

Црквата на чии темели е изградена џамијата - 630 годишна историја.

Ај сега да те видам?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210

Имало ранохристијанска црква на тоа место...така да не тупи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom