Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 април 2012
Мислења
47
Поени од реакции
21
Па мора да држат меѓуетнички и меѓурелигиски тензии врз Македонците и каурите. Ако не држат како ќе бидат во центар на странското внимание
10 дена од грозоморните убиства, телата не се уште оладени и наместо сочувство и разбирање од албанците, закани читаме и гледаме по телевизија

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
10 дена од грозоморните убиства, телата не се уште оладени и наместо сочувство и разбирање од албанците, закани читаме и гледаме по телевизија
Е што ти викам, ете се кажав со постот што ми го реплицира, како ќе бидат во центар на вниманието во странство.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Пароли против Македонците?А, што сте вие во Лабуништа извини да те прашам?Денес што се правите поголеми Албанци и од Албанците, поголеми Турци и од Турците тоа е ваш комплекс, а не наш.Играте на иста мапа како што играа Србите муслимани и со арапски пари формираа бошњачка нација.

Со исти тие арапски пари некој во Македонија со сила и пропаганда се обидува да создаде торбешка нација и да се воведе графа Торбеш на попис:facepalm:.Вие многу убаво знаете дека носите македонска крв, дека отсекогаш мајчин јазик ви бил македонскиот и дека на вашите свадби отсекогаш се свирела македонска музика, дека вашите претходни генерации пред 2 века биле Македонци христијани, а сега ова што го правите само ја покажува вашата ниска душа, почит спрема вашите генерации, семејства што биле пред 2-3 века.
Prvo da gi zamolam administratorite da ne mi go brisat postov zatoa sto sum na lap top koj nema makedonska podrska.
Slusaj dokolku mie bevme makedonci hristijani vie ke ne prifatevte poinaku no problemot e sto nie sme muslimani i vie ne ni prifajkate kako takvi vo vaseto opsestvo epa izvini tie so ni priznavaat so niv ke bidam. A za toa ne mesaj tuka religija koga bile hristijani pred kolku godini itn toa e moja i samo moja rabota vasa e da ne priznaete ili ne so vas ili bez vas nie sekogas ke sme razdeleni vo naseto selo na albanci turci bosnjaci arapi itn no vo edno soedineti t.e. vo ISLAM

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.116
Поени од реакции
75.024
Prvo da gi zamolam administratorite da ne mi go brisat postov zatoa sto sum na lap top koj nema makedonska podrska.
Slusaj dokolku mie bevme makedonci hristijani vie ke ne prifatevte poinaku no problemot e sto nie sme muslimani i vie ne ni prifajkate kako takvi vo vaseto opsestvo epa izvini tie so ni priznavaat so niv ke bidam. A za toa ne mesaj tuka religija koga bile hristijani pred kolku godini itn toa e moja i samo moja rabota vasa e da ne priznaete ili ne so vas ili bez vas nie sekogas ke sme razdeleni vo naseto selo na albanci turci bosnjaci arapi itn no vo edno soedineti t.e. vo ISLAM
Како тоа не сте биле прифатени во општеството?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не е точно јас ве прифакам како Македонци , а еден Фијат Цановски на пример викаше дека вие сте посебна на нација ТОРБЕШИ што е во најмала рака навредливо ...(незнам самиот како не се навредил o_O) да се нарекуваш себеси торбеш o_O значи да не потсетувам од кај потекнува тоа име ...

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Ти беше дома и точно знаеш дека пожарникарите лажат, кога велат дека групи ја попречуваа и скршнуваа пожарната за да не стигне до црквата..
ne muabetot mi bese toa deka me interesira kako e vo moeto labunista a ne vo mala recica a koga go gasneja ognot prisustvuvav licno i mnogu dobro znam deka naredniot den koga dadoa izjava izjavija deka imaa pomos i od naselenieto ke probam da go najdam toa intervju pa ke te vidam togas
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:14 ---
Не е точно јас ве прифакам како Македонци , а еден Фијат Цановски на пример викаше дека вие сте посебна на нација ТОРБЕШИ што е во најмала рака навредливо ...(незнам самиот како не се навредил o_O)
Nikogas nema da se narecam sebe si za torbes iako ja poddrzav negovata partija posle ova so go napravi nikogas vejke nema da go glasam ili voopsto da go postovam kako covek

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ne muabetot mi bese toa deka me interesira kako e vo moeto labunista a ne vo mala recica a koga go gasneja ognot prisustvuvav licno i mnogu dobro znam deka naredniot den koga dadoa izjava izjavija deka imaa pomos i od naselenieto ke probam da go najdam toa intervju pa ke te vidam togas
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:14 ---

Nikogas nema da se narecam sebe si za torbes iako ja poddrzav negovata partija posle ova so go napravi nikogas vejke nema da go glasam ili voopsto da go postovam kako covek
Мило ми е ... а извини малце вон тема ама ептен ме интересира ... себеси се декларираш како Македонец или ?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ти си Торбеш така? Зашто сами се одвојувавте од Македонците ако се чувстувате како Македонци, се изолиравте и после сакате да ве прифатиме ние каурите и христијаните, па не можеме со сила да ве натераме да живеете со христијани и каури. Тоа е ваш избор, сакате да живеете со муслимани, ете ви живејте, правете си ваш етникум (торбеши), никој од каурите и христијаните не ве попречува. Сами си го избравте тоа што си го посеавте.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Како тоа не сте биле прифатени во општеството?
Znaci ne zboruvam za denes ili vcera zaboruvam za pred okolu hmm mozebi 10-15 godini poinaku se odnesuvavte so nas koga ne odbegnuvavte ne komuniciravte so nas, so kogo i da razgovarav pa duri toa da bilo i na avtobuska stanica se ke bese ok se dodeka ne se prestavev so moeto ime a togas diskusijata zavrsuvase barem taka bese vo labunista i struga i togas ja izgubivte doverbata kaj nas . ima i povazni slucaevi kade voopsto ne ne pocituvavte no toa ke go ostavam na nekoj ako ima povozrasen od mene sto znae podetalno
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:19 ---
Кој те лажел дека не ве прифаќаме како Македонци а? Тие што доаѓаат да ви проповедаат вера преку нација? Ако се тие што ви проповедаат Ислам ве тераат да се пишете, Турци, Албанци или Бошњаци, тогаш тие се тие што ве лажат дека Македонците можат да бидат само православни. Тие се тие што шират национализам преку верата.

Нијазија сега се превртува во гроб од вашата глупост.

Ако си прав муслиман, ќе знаеш дека верата не познава нација и дека твојата нација не зависи од верата. И нема да дозволиш да ве лажат. Ова го знам дека и нас не лажеле Бугарите, Грците и Србите праќајќи ни попови тука да ни кажат дека сме Срби, Бугари или Грци.
aj vratise ponazad nekolku postovi i citaj kade eden se prestavi kako makedonec i kaza deka e musliman eden od vasite taka nareceni postovi kaza se poloso za nego taka da ne se negirajte samite sebe
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:21 ---
Мило ми е ... а извини малце вон тема ама ептен ме интересира ... себеси се декларираш како Македонец или ?
Ne

Член од
17 април 2012
Мислења
47
Поени од реакции
21
Видете, никој не е ненормален со багер да уништува темели од џамија или црква. Хотелот претпоставувам ќе се гради врз темелите на поранешниот Офицерски дом и нема да се уништува ништо што е во ред.
А за да точно се утврди местоположбата на темелите од таа џамија треба да се изврши снимање со GPR Радар и да се знае точната локација. Потоа може да се извршат археолошки истражувања што реално би биле и од наш интерес ако под џамијата постои црква што е голема веројатноста,а постои можност под црквата да има и ранохристијански сакрален објек. Тоа културно може да се конзервира, врз тие остатоци да се изгради Хотелот на таков начин што ќе се презентираат остатоците од сакралните објекти како секаде во светот. Колку што ми се познато и во Охрид на Плаошник планирале објектите да ги градат врз остатоци од средновековни и римски градби на тој начин што објектите ќе биле поставени врз арки и така ќе биле презентирани. За се има решение, ама вака со закани, ултиматуми 10 дена после убиствата да се креваат тензии е секаква лудост и смислено сценарио од одредени групи.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас израснав на школо и дома со преданијата - ќе умрам ама вера не менувам или пак што сака нека биде не се потурчувам. И сега сакате да имам респект за тие што смениле вера за пари или од други причини но секако не затоа што еден ден се разбудиле и се просветлиле па смениле вера? Македонците муслимани кои се атеисти или пак се спремни да влезат во христијанството се мои пријатели другите ги толерирам. Лично имам двајца атеисти Македонци-муслимани (колку и да звучи смешно) пријатели. Толку за тоа прашање.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Ти си Торбеш така? Зашто сами се одвојувавте од Македонците ако се чувстувате како Македонци, се изолиравте и после сакате да ве прифатиме ние каурите и христијаните, па не можеме со сила да ве натераме да живеете со христијани и каури. Тоа е ваш избор, сакате да живеете со муслимани, ете ви живејте, правете си ваш етникум (торбеши), никој од каурите и христијаните не ве попречува. Сами си го избравте тоа што си го посеавте.
Ne sum torbes kratko i jasno neznam so e tolku tesko poprvo bi se pisuval afrikanec nego torbes i voopsto ne mi e bitno koja mi e nacijata bitna mi e verata mozam da se pisam turcin bosanec albanec makedonec mene toa mi e seedno ziveam tuka so mislata deka sum musliman a ne mi e bitna nacija
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:25 ---
Ne sum torbes kratko i jasno neznam so e tolku tesko poprvo bi se pisuval afrikanec nego torbes i voopsto ne mi e bitno koja mi e nacijata bitna mi e verata mozam da se pisam turcin bosanec albanec makedonec mene toa mi e seedno ziveam tuka so mislata deka sum musliman a ne mi e bitna nacija

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Јас израснав на школо и дома со преданијата - ќе умрам ама вера не менувам или пак што сака нека биде не се потурчувам. И сега сакате да имам респект за тие што смениле вера за пари или од други причини но секако не затоа што еден ден се разбудиле и се просветлиле па смениле вера? Македонците муслимани кои се атеисти или пак се спремни да влезат во христијанството се мои пријатели другите ги толерирам. Лично имам двајца атеисти Македонци-муслимани (колку и да звучи смешно) пријатели. Толку за тоа прашање.
Браво расисту :вонзем:

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
a da te prasam tebe neli tvoite pra pra dedovci smenale vera od pagani stanale hristijani znaci i vie sve kako nas?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Znaci ne zboruvam za denes ili vcera zaboruvam za pred okolu hmm mozebi 10-15 godini poinaku se odnesuvavte so nas koga ne odbegnuvavte ne komuniciravte so nas, so kogo i da razgovarav pa duri toa da bilo i na avtobuska stanica se ke bese ok se dodeka ne se prestavev so moeto ime a togas diskusijata zavrsuvase barem taka bese vo labunista i struga i togas ja izgubivte doverbata kaj nas . ima i povazni slucaevi kade voopsto ne ne pocituvavte no toa ke go ostavam na nekoj ako ima povozrasen od mene sto znae podetalno
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:19 ---

aj vratise ponazad nekolku postovi i citaj kade eden se prestavi kako makedonec i kaza deka e musliman eden od vasite taka nareceni postovi kaza se poloso za nego taka da ne se negirajte samite sebe
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:21 ---

Ne
Мисли си како сакаш за мене верата е нешто небитно во животот , добро јас сум агоностик атеист и што треба сега мене да ме отфрлат од нацијата o_O ? или на пример малиот број на протестанти Македонци никој не ги отфрла нив ... самите вие си се отфрлате и се пишувате како Турци дури и Албанци(што е апсурдно од секој поглед) .. среќа има некој Македонци муслимани што се залагаат за македонштината па надежта во нив ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom