Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овие со болд сум ги искусил и тоа како добро .. све ми се има случено ..По веќе 6 години играње на менаџериве, имам неколку "непишани" закони, што барем мене, ми се случуваат често:
- Втората сезона ти е најтешка и мораш да губиш некој натпревар - иако играш со Реал Мадрид а противник ти е Кастиља.
- Даваш 3 гола од 3 шанси на полувреме каде што не примаш гол - завршува 3-3 на крај.
- Ти исклучуваат со црвен картон играч од нападот - огромна дупка во одбраната.
- Нападот е најдобра одбрана, во FM е буквално. Браниш резултат со одбрамбена филозофија - другите прават 10 шанси во 5 минути. Правиш напаѓачка формација - времето од 20 минути минува без ниту една шанса.
- Колку и да нудиш висока плата на некој играч, играчите често одат во друг клуб за многу помала плата, без никакво логично објаснување.
- Клубовите нуди пари за играчи и по 70 милиони евра. Го превземаш тој клуб одма и имаш буџет од 5 милиони.
- Иако имаш најдобра академија и најдобар recruitment у свет, сепак четири третолигашки клубови имаат по еден Меси во младинскиот клуб а ти имаш еден Бонера.
- Освојуваш 3 сезони по ред триплете и со тоа стануваш легенда во клубот. Дебитант прави 2 асистенции во првиот натпревар - станува омилена личност.
А сега за интересните ситуации.
- Бразил, Франција и Холандија имаат најдобри регени но Белгија и Швајцарија играат во финалето на СП 2018.
- Меѓуетничките односи во Македонија се одлични, каде што меѓуетничките бракови се секојдневие а сите знаат Бугарски и Српски.
- Милано Куманово е македонскиот Манчестер Сити, според буџетот.
- По 6 сезони, најдобриот младински играч потекнува од земја за која прв пат слушаш дека се игра фудбал, дури и на мали голчиња.
- Синдромот наречен "Најсмотаниот е голман", кој владее по маалските терени, по неколку години се префрлува на светските терени и ги снемува добрите голмани.
Или немаш добри играчи во одбрана или ја тераш одбраната многу напред.. јас ја местам стално назад да стои ..^ Ја стално проблеми имам у одбрана зошто стално многу напаѓачки играм
Ххехх мене ми се деси пред пола сат.. за нецела минута ми се повреди еден од најважните играчи .. башка и државјанство доби пред утакмицата да можам да го играм секоја утакмица а сега 3 месеци повреден ...што е малер? да направиш измена во 75 а во 75 и 40 секунди да ти се повреди играчот што влегол во игра![]()
што е малер? да направиш измена во 75 а во 75 и 40 секунди да ти се повреди играчот што влегол во игра![]()
Или немаш добри играчи во одбрана или ја тераш одбраната многу напред.. јас ја местам стално назад да стои ..
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:06 ---
Ххехх мене ми се деси пред пола сат.. за нецела минута ми се повреди еден од најважните играчи .. башка и државјанство доби пред утакмицата да можам да го играм секоја утакмица а сега 3 месеци повреден ...
вие двајцата сте биле поголеми малери од мене хахаМалер е да направиш 3 измени вака:
1. Се повредува Играч1, го ставаш Играч2
2. По неколку минути се повредува Играч 2 и го ставаш Играч3
3. Пак по неколку минути се повредува сега Играч3 и го ставаш Играч4, кој за среќа издржува до крај на натпреварот.
Е тоа е малер, брат![]()
вие двајцата сте биле поголеми малери од мене хаха
пред некое време зедов нов напажач прв меч имаше хет-трик и се повреди 4 месеци на истиот. сега го ставам хадлстоун на местото на степаненко и ме враќа директно во тактикс за да правам измена....-.-