Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Едно јако голче иначе звер беше овај играч во првата сезона а и сега е добар напаѓач дава голови .

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
2 месеци немам пуштено менаџеров треба да се вратам на бизнис,ми останаа уште 4-5 утакмици до крај на сезона со Портсмут 3то место во чемпионшип сум,прва сезона :icon_mrgr:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
XML Parsin eror !
not well-formed (invalid token) at line 1 off full_ window.xml

Шо му стана наеднаш ? се спушта доле играта и ова ми го појавува...од почеток пуштам пак исто..а еве 3та сезона сум веќе...нит сум мењал нешо во подесувањето..се си е како претходно.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
По веќе 6 години играње на менаџериве, имам неколку "непишани" закони, што барем мене, ми се случуваат често:

- Втората сезона ти е најтешка и мораш да губиш некој натпревар - иако играш со Реал Мадрид а противник ти е Кастиља.
- Даваш 3 гола од 3 шанси на полувреме каде што не примаш гол - завршува 3-3 на крај.
- Ти исклучуваат со црвен картон играч од нападот - огромна дупка во одбраната.
- Нападот е најдобра одбрана, во FM е буквално. Браниш резултат со одбрамбена филозофија - другите прават 10 шанси во 5 минути. Правиш напаѓачка формација - времето од 20 минути минува без ниту една шанса.
- Колку и да нудиш висока плата на некој играч, играчите често одат во друг клуб за многу помала плата, без никакво логично објаснување.
- Клубовите нуди пари за играчи и по 70 милиони евра. Го превземаш тој клуб одма и имаш буџет од 5 милиони.
- Иако имаш најдобра академија и најдобар recruitment у свет, сепак четири третолигашки клубови имаат по еден Меси во младинскиот клуб а ти имаш еден Бонера.
- Освојуваш 3 сезони по ред триплете и со тоа стануваш легенда во клубот. Дебитант прави 2 асистенции во првиот натпревар - станува омилена личност.

А сега за интересните ситуации.

- Бразил, Франција и Холандија имаат најдобри регени но Белгија и Швајцарија играат во финалето на СП 2018.
- Меѓуетничките односи во Македонија се одлични, каде што меѓуетничките бракови се секојдневие а сите знаат Бугарски и Српски.
- Милано Куманово е македонскиот Манчестер Сити, според буџетот.
- По 6 сезони, најдобриот младински играч потекнува од земја за која прв пат слушаш дека се игра фудбал, дури и на мали голчиња.
- Синдромот наречен "Најсмотаниот е голман", кој владее по маалските терени, по неколку години се префрлува на светските терени и ги снемува добрите голмани.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
По веќе 6 години играње на менаџериве, имам неколку "непишани" закони, што барем мене, ми се случуваат често:

- Втората сезона ти е најтешка и мораш да губиш некој натпревар - иако играш со Реал Мадрид а противник ти е Кастиља.
- Даваш 3 гола од 3 шанси на полувреме каде што не примаш гол - завршува 3-3 на крај.
- Ти исклучуваат со црвен картон играч од нападот - огромна дупка во одбраната.
- Нападот е најдобра одбрана, во FM е буквално. Браниш резултат со одбрамбена филозофија - другите прават 10 шанси во 5 минути. Правиш напаѓачка формација - времето од 20 минути минува без ниту една шанса.
- Колку и да нудиш висока плата на некој играч, играчите често одат во друг клуб за многу помала плата, без никакво логично објаснување.
- Клубовите нуди пари за играчи и по 70 милиони евра. Го превземаш тој клуб одма и имаш буџет од 5 милиони.
- Иако имаш најдобра академија и најдобар recruitment у свет, сепак четири третолигашки клубови имаат по еден Меси во младинскиот клуб а ти имаш еден Бонера.
- Освојуваш 3 сезони по ред триплете и со тоа стануваш легенда во клубот. Дебитант прави 2 асистенции во првиот натпревар - станува омилена личност.

А сега за интересните ситуации.

- Бразил, Франција и Холандија имаат најдобри регени но Белгија и Швајцарија играат во финалето на СП 2018.
- Меѓуетничките односи во Македонија се одлични, каде што меѓуетничките бракови се секојдневие а сите знаат Бугарски и Српски.
- Милано Куманово е македонскиот Манчестер Сити, според буџетот.
- По 6 сезони, најдобриот младински играч потекнува од земја за која прв пат слушаш дека се игра фудбал, дури и на мали голчиња.
- Синдромот наречен "Најсмотаниот е голман", кој владее по маалските терени, по неколку години се префрлува на светските терени и ги снемува добрите голмани.
Овие со болд сум ги искусил и тоа како добро .. све ми се има случено ..

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
^ Ја стално проблеми имам у одбрана зошто стално многу напаѓачки играм

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
што е малер? да направиш измена во 75 а во 75 и 40 секунди да ти се повреди играчот што влегол во игра :tapp:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
^ Ја стално проблеми имам у одбрана зошто стално многу напаѓачки играм
Или немаш добри играчи во одбрана или ја тераш одбраната многу напред.. јас ја местам стално назад да стои ..
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:06 ---
што е малер? да направиш измена во 75 а во 75 и 40 секунди да ти се повреди играчот што влегол во игра :tapp:
Ххехх мене ми се деси пред пола сат.. за нецела минута ми се повреди еден од најважните играчи .. башка и државјанство доби пред утакмицата да можам да го играм секоја утакмица а сега 3 месеци повреден ...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Малер е да направиш 3 измени вака:

1. Се повредува Играч1, го ставаш Играч2
2. По неколку минути се повредува Играч 2 и го ставаш Играч3
3. Пак по неколку минути се повредува сега Играч3 и го ставаш Играч4, кој за среќа издржува до крај на натпреварот.

Е тоа е малер, брат :D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Мене ептен ми е јако, кога ќе земам некој клуб, со кој ептен сакам да успеам. Сложувам тактика 2 саати, до најмал детал. Пријателски утакмици ги победувам со по 3 гола разлика. И на ред е прва утакмица во лига, на домашен терен резултат 0:1, каде што не можеш шанса да направиш. Второ и трето коло обично завршува нерешено. Четврто пак губиш и бришеш сејв.

Друга ситуација. Бирам клуб што би се рекло „ради реда“, само да ми помине време. Само наместив формација, никакво менување на team and player instructions. Прва утакмица во лига 4:0, втора 1:3. Врзеш 4-5 победи и тогаш и текне на играта дека ти не смееш да успееш и после не можеш да победиш 5 утакмици по ред, падне морал и толку.

Нема никаква логика играва, се и однапред испланирано.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Или немаш добри играчи во одбрана или ја тераш одбраната многу напред.. јас ја местам стално назад да стои ..
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:06 ---

Ххехх мене ми се деси пред пола сат.. за нецела минута ми се повреди еден од најважните играчи .. башка и државјанство доби пред утакмицата да можам да го играм секоја утакмица а сега 3 месеци повреден ...
Малер е да направиш 3 измени вака:

1. Се повредува Играч1, го ставаш Играч2
2. По неколку минути се повредува Играч 2 и го ставаш Играч3
3. Пак по неколку минути се повредува сега Играч3 и го ставаш Играч4, кој за среќа издржува до крај на натпреварот.

Е тоа е малер, брат :D
вие двајцата сте биле поголеми малери од мене хаха
пред некое време зедов нов напажач прв меч имаше хет-трик и се повреди 4 месеци на истиот. сега го ставам хадлстоун на местото на степаненко и ме враќа директно во тактикс за да правам измена....-.-

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
acereal ма бековите ми се да прават пробиви и не стигаат често да се вратат доволно брзо

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
вие двајцата сте биле поголеми малери од мене хаха
пред некое време зедов нов напажач прв меч имаше хет-трик и се повреди 4 месеци на истиот. сега го ставам хадлстоун на местото на степаненко и ме враќа директно во тактикс за да правам измена....-.-
Pocognoli, само што го купив, по 4 натпревари, се повреди на 9 месеци. Скоро како џабе и да го купив.

Иначе со Реал Овиедо, водам на табелата пред Барса, со 2 бода предност а во ЛШ ги победив Ливерпул и Баерн М. Чисто како апдејт и да си се пофалам до кај сум :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И ако решила играта да ти ги повреди поголем број на фудбалери, го прави тоа на играчи кои играат на ист дел од теренот. Или ти ја нема цела одбрана, или цел напад или средина па мораш да импровизираш. Никако различен тип на фудбалери.
--- надополнето: 23 април 2012 во 01:17 ---
Јас почнав со Евртон прошлата недела, супер се држам ама катастрофа се овие, 15 фудбалери имаат севкупно а пари за нови фудбалери - sci fi. Ќе видам што ќе бидне летото. А да и кредити имаат за враќање наредниве 4 год. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom