David Icke

B

Black Guard

Гостин
Лошо е,прилично лошо-од една страна населението живее од тој опиум но од друга страна се ТРУЕ цела европска младина(а тоа влече низа трошоци на здравствени фондови) така да се гледа од небо дека нема фајде од палење на опиумските полиња или молење на жителите да одгледуваат жито,но проблемот е што со парите од приходот се финансираат бунтовницитеб а тоа се бајаги...пари.

Во основа употреба на биохемиски агенси би го решиле проблемот многу лесно ама кој ќе ги трпи забеганите енвајрменталисти и оние зелените.

Нејсе отидовме оф топик...ама навистина ме интересира,значи ајк има ли кажано на што мисли кога вели рептили или какви се...кои се,поточно ова со рептилите ги тера многумина да си речат-хех шарлатан ќе ми кажува мене он рептили на руб знаности,смени канал ќе гледаме за домовински рат и "праве" хрвате(оние кои ги убија жените оти им се србинки!?).

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Лошо е,прилично лошо-од една страна населението живее од тој опиум но од друга страна се ТРУЕ цела европска младина(а тоа влече низа трошоци на здравствени фондови) така да се гледа од небо дека нема фајде од палење на опиумските полиња или молење на жителите да одгледуваат жито,но проблемот е што со парите од приходот се финансираат бунтовницитеб а тоа се бајаги...пари.

Во основа употреба на биохемиски агенси би го решиле проблемот многу лесно ама кој ќе ги трпи забеганите енвајрменталисти и оние зелените.

Нејсе отидовме оф топик...ама навистина ме интересира,значи ајк има ли кажано на што мисли кога вели рептили или какви се...кои се,поточно ова со рептилите ги тера многумина да си речат-хех шарлатан ќе ми кажува мене он рептили на руб знаности,смени канал ќе гледаме за домовински рат и "праве" хрвате(оние кои ги убија жените оти им се србинки!?).
Се што треба е да се врати статусот на наркотиците како што бил низ сите 7.000 години до пред некои 60-70.
Но со тоа ќе се загуби неверојатниот профит, не знам дали постои друго нешто кое дава return од 10.000%+ ?

За фамозните рептили ќе напишам друг пат, треба поголем текст.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Biggest Holes In The World

Thursday, 19 April 2012 07:58

Kimberley Big Hole - South Africa

Apparently the largest ever hand-dug excavation in the world, this 1097-meter-deep mine yielded over three tons of diamonds before being closed.
Glory Hole - Monticello Dam, California

This is the Glory Hole at Monticello Dam, and it's the largest in the world of this type of spillway, its size enabling it to consume 14,400 cubic feet of water every second. A glory hole is used when a dam is at full capacity and water needs to be drained from the reservoir.
Great Blue Hole , Belize

This incredible geographical phenomenon known as a blue hole is situated 60 miles off the mainland of Belize.
There are numerous blue holes around the world but none as stunning as this one.
Sinkhole in Guatemala

This photo is of a sinkhole that occurred February 2007 in Guatemala . It swallowed two dozen homes and killed at least three people.
Shit Hole, London

This is the famous shithole. It is capable of swallowing millions of Taxpayers money annually, never to be heard from again! It is reputed to contain at least 600 arseholes.

http://www.davidicke.com/headlines/65180-the-biggest-holes-in-the-world-

S

Sagan

Гостин
Рептилката денес наполни 86 години :D
Не ми е јасно, што е финтата со ова?
Споредба на Бакингамска палата со најголемите дупки во земјината кора, заради катрилионите кои Бети ги голта на име даноци врз хомо-сапиенсите само затоа што е рептилка :P

D

Daedalus

Гостин
Питање до сите вас кои верувате во кредибилитетот на Ајк.
-Кои докази ги нуди за неговите обвиненија за шејпшифетери и постоење на заговор од таканаречената организација на "илуминати" и сиви?
-Кои докази ги нуди за постоењето на матриксот?
Концептот за тоа дека не е се реално и дека реалноста се модифицира зависно од нашите мисли итн... е стар концепт кој не го измислил Ајк туку само го искомпилирал со другите негови теории за заговор. Зар не ви е чудно што поголемиот дел од надприродните искуства кои ги има доживеано Ајк, биле кога бил под дејство на ДМТ? Ајк многу ме потсетува на Хабард. Зимаш верувања и филозофски концепти од различни области и ги спојуваш во едно. Така можеш да привлечеш поголема количина на луѓе затоа што твојот модел за реалноста се согласува со поголемиот број на гледиштата на луѓето. Ајк има сменето као 10000 пути мислења и ставови почнувајќи од неговата прва книга каде образложува за стандардните концепти на медитации, чакри, будење на кундалини и слично, до последната книга "Infinite love is the only truth, everything else is an illusion"
Каде што објаснува дека се е илузија и дека и чакрите, и ангелите итн...се дел од нивоата на нашиот матрикс(ако сте ја читале знаете што зборам).

Од друга страна, ми се допаѓа тоа што Ајк кој толку го критикува монетарниот систем и пазарната економија, си ги продава книгите по одредена цена, и не ги дава бесплатно. Дел од заработувачката на книгите(поголемиот) оди за Ајк, доколку се спремате да ми одговорите нешто у стилот: "ама Ајк не зима ништо од тоа, се зима уредникот на куќата која ги печати неговите книги".

Со еден збор, Ајк е нешто измеѓу шарлатан(кој со неговата забавност и смисол за хумор лесно ги привлекува луѓето) и човек кој верува во тоа што го кажува како резултат на неговата параноја која е карактеристика на сите теоретичари за заговор, и конзумација на психотропни супстанции.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
-Кои докази ги нуди за неговите обвиненија за шејпшифетери и постоење на заговор од таканаречената организација на "илуминати" и сиви?
Концептот за тоа дека не е се реално и дека реалноста се модифицира зависно од нашите мисли итн... е стар концепт кој не го измислил Ајк туку само го искомпилирал со другите негови теории за заговор. Зар не ви е чудно што поголемиот дел од надприродните искуства кои ги има доживеано Ајк, биле кога бил под дејство на ДМТ? Ајк многу ме потсетува на Хабард. Зимаш верувања и филозофски концепти од различни области и ги спојуваш во едно. Така можеш да привлечеш поголема количина на луѓе затоа што твојот модел за реалноста се согласува со поголемиот број на гледиштата на луѓето. Ајк има сменето као 10000 пути мислења и ставови почнувајќи од неговата прва книга каде образложува за стандардните концепти на медитации, чакри, будење на кундалини и слично, до последната книга "Infinite love is the only truth, everything else is an illusion"
Каде што објаснува дека се е илузија и дека и чакрите, и ангелите итн...се дел од нивоата на нашиот матрикс(ако сте ја читале знаете што зборам).

Од друга страна, ми се допаѓа тоа што Ајк кој толку го критикува монетарниот систем и пазарната економија, си ги продава книгите по одредена цена, и не ги дава бесплатно. Дел од заработувачката на книгите(поголемиот) оди за Ајк, доколку се спремате да ми одговорите нешто у стилот: "ама Ајк не зима ништо од тоа, се зима уредникот на куќата која ги печати неговите книги".

Со еден збор, Ајк е нешто измеѓу шарлатан(кој со неговата забавност и смисол за хумор лесно ги привлекува луѓето) и човек кој верува во тоа што го кажува како резултат на неговата параноја која е карактеристика на сите теоретичари за заговор, и конзумација на психотропни супстанции.
Ајк мене ми е симпатичен од друг аспект и навистина немам намера да навлегувам дали постојат рептили кој се дојдени од друг универзум или е тоа само алегорија.
Неколку работи што ми бодат очи во текстот се следниве, па ако си во можност да ми разјасниш.
Прва работе е колку што знам Ајк не е конзумер на психотропни супстанции.
Друга работа е што инсуинираш дека ова Ајк го прави само од профит, во секој случај Ајк живее од продажба на книги и влезници од предавања, но Ајк сосема комотно би можел да заработи многу повеќе како политичар ако тоа би му било главен мотив.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Човеков има теории кои се реални и за кои е скоро "забрането" да се дискутира или нормално конспирации ама од друга страна делува како класичен шизофреничар.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

А што треба да прави да се откаже од монетарниот систем и да пропадне економски и да умре од глад?

В

влијателен

Гостин
А што треба да прави да се откаже од монетарниот систем и да пропадне економски и да умре од глад?
Како беше она, ако сакаш да се земаат сериозно, прави го она што го проповедаш.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Како беше она, ако сакаш да се земаат сериозно, прави го она што го проповедаш.
Да али тоа секогаш и не е баш мудро како во дадениот случај, а и онака он не вика дека треба да се напушти монетарниот систем индивидуално бидејки тоа ке биде само голема глупост. Башка не мора да значи дека се што кажал човекто е глупост и лудост или дека се е точно, си го кажува своето мислење и во тоа нема ништо лошо.

D

Daedalus

Гостин
Ајк мене ми е симпатичен од друг аспект и навистина немам намера да навлегувам дали постојат рептили кој се дојдени од друг универзум или е тоа само алегорија.
Неколку работи што ми бодат очи во текстот се следниве, па ако си во можност да ми разјасниш.
Прва работе е колку што знам Ајк не е конзумер на психотропни супстанции.
Друга работа е што инсуинираш дека ова Ајк го прави само од профит, во секој случај Ајк живее од продажба на книги и влезници од предавања, но Ајк сосема комотно би можел да заработи многу повеќе како политичар ако тоа би му било главен мотив.

Да да, Дејвид Ајк зема психотропни супстанции за кои сам има изјавено во неколку интервјуа. Во неколку книги го споменува неговото искуство кога под ДМТ, го слушнал гласот кој го водел што да прави понатаму опишувајќи ги неговите искуства со Кредо Мутва.(. Дејвид Ајк е исто така познат по неговиот проблем со алкохолизмот.
http://www.amazon.com/Infinite-Love-Only-Truth-Everything/dp/0953881067
во оваа книга ќе најдеш тестимониал од страна на Ајк за неговите искуства на ДМТ и гласот кој го водел кога имал визија.

Ајк не може да заработи повеќе како политичар, затоа што не може да биде политичар. За да бидеш политичар мора да имаш правен факултет и докторат(ако сакаш да си ептен успешен политичар). Ајк од друга страна може да биде conspiracy theorist затоа што така може да добие поголема популарност и не му треба факултет за истото.
--- надополнето: 22 април 2012 во 23:21 ---
Да не се плаши од смртта, и така се ова е матрикс. Во неговите книги напоменува дека кога некој ќе се ослободи од матриксот, нема потреба од јадење и пиење, ако си читал нешто од него.
Он напоменува дека неговата свест е ослободена...
--- надополнето: 22 април 2012 во 23:26 ---
Во што те потсетува едниот на другиот? Во твое лично гледиште или си прочитал нешто од двајцата?
Од Хабард се, од Дејвид Ајк 2 книги и скоро сите негови документарци.
Тематиката која ја обработуваат е слична во некои точки(ослободување на тетанот/ослободување од матриксот, заговор против Скиентологијата/заговор против Ајк, физичкото тело е непотребно итн итн....да не навлегувам), но повеќе се слични во начинот на кој поврзуваат повеќе различни феномени во едно.
Хабард спојува ствари од будизмот па до Фројд и други филозофии во неговите книги.....
Ајк спојува различни феномени од чакри и загадена храна до политички афери итн во неговите книги...

И двајцата ги поврзуваат тие феномени како доказ дека нивните тврдења се точни за да привлечат поголема маса на следбеници......
Пример.......Ако кажам нешто у стилот, Исус ќе го спаси светот, ќе привлечам само христијани...
Но како гуру, ако спомнам дека, Исус, Буда, Мухамед и Харе Кришна се едно та исто, и најдам поврзаности меѓу нив, иам поголема шанса да привлечам христијани, будисти, исламисти и хиндуисти...(ова беше само пример).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ајк не може да заработи повеќе како политичар, затоа што не може да биде политичар. За да бидеш политичар мора да имаш правен факултет и докторат(ако сакаш да си ептен успешен политичар). Ајк од друга страна може да биде conspiracy theorist затоа што така може да добие поголема популарност и не му треба факултет за истото.
Само еден претседател на САД имал докторат и 11 од 44 правен факултет. Едукацијата не му е проблем на Ајк за да стане политичар, ставовите му се.

D

Daedalus

Гостин
Само еден претседател на САД имал докторат и 11 од 44 правен факултет. Едукацијата не му е проблем на Ајк за да стане политичар, ставовите му се.
мислам, но не сум сигурен, во Англија малку построго оди тоа неголи во САД.
Дефинитивно, може да си основа своја партија, но успехот ќе му биде еквивалентен на успехот на поддржувачите на Zeitgeist . :P

Kajgana Shop

На врв Bottom