Ајк мене ми е симпатичен од друг аспект и навистина немам намера да навлегувам дали постојат рептили кој се дојдени од друг универзум или е тоа само алегорија.
Неколку работи што ми бодат очи во текстот се следниве, па ако си во можност да ми разјасниш.
Прва работе е колку што знам Ајк не е конзумер на психотропни супстанции.
Друга работа е што инсуинираш дека ова Ајк го прави само од профит, во секој случај Ајк живее од продажба на книги и влезници од предавања, но Ајк сосема комотно би можел да заработи многу повеќе како политичар ако тоа би му било главен мотив.
Да да, Дејвид Ајк зема психотропни супстанции за кои сам има изјавено во неколку интервјуа. Во неколку книги го споменува неговото искуство кога под ДМТ, го слушнал гласот кој го водел што да прави понатаму опишувајќи ги неговите искуства со Кредо Мутва.(. Дејвид Ајк е исто така познат по неговиот проблем со алкохолизмот.
http://www.amazon.com/Infinite-Love-Only-Truth-Everything/dp/0953881067
во оваа книга ќе најдеш тестимониал од страна на Ајк за неговите искуства на ДМТ и гласот кој го водел кога имал визија.
Ајк не може да заработи повеќе како политичар, затоа што не може да биде политичар. За да бидеш политичар мора да имаш правен факултет и докторат(ако сакаш да си ептен успешен политичар). Ајк од друга страна може да биде conspiracy theorist затоа што така може да добие поголема популарност и не му треба факултет за истото.
--- надополнето: 22 април 2012 во 23:21 ---
А што треба да прави да се откаже од монетарниот систем и да пропадне економски и да умре од глад?
Да не се плаши од смртта, и така се ова е матрикс. Во неговите книги напоменува дека кога некој ќе се ослободи од матриксот, нема потреба од јадење и пиење, ако си читал нешто од него.
Он напоменува дека неговата свест е ослободена...
--- надополнето: 22 април 2012 во 23:26 ---
Во што те потсетува едниот на другиот? Во твое лично гледиште или си прочитал нешто од двајцата?
Од Хабард се, од Дејвид Ајк 2 книги и скоро сите негови документарци.
Тематиката која ја обработуваат е слична во некои точки(ослободување на тетанот/ослободување од матриксот, заговор против Скиентологијата/заговор против Ајк, физичкото тело е непотребно итн итн....да не навлегувам), но повеќе се слични во
начинот на кој поврзуваат повеќе различни феномени во едно.
Хабард спојува ствари од будизмот па до Фројд и други филозофии во неговите книги.....
Ајк спојува различни феномени од чакри и загадена храна до политички афери итн во неговите книги...
И двајцата ги поврзуваат тие феномени како доказ дека нивните тврдења се точни за да привлечат поголема маса на следбеници......
Пример.......Ако кажам нешто у стилот, Исус ќе го спаси светот, ќе привлечам само христијани...
Но како гуру, ако спомнам дека, Исус, Буда, Мухамед и Харе Кришна се едно та исто, и најдам поврзаности меѓу нив, иам поголема шанса да привлечам христијани, будисти, исламисти и хиндуисти...(ова беше само пример).