Фан Клуб: Барселона

B

Beck's

Гостин
Sanchez kakov takov na negovata prva sezona im zbrcna 2 gola na Real, ima deckoto napagacki instikt, se najde vecerva na vistinsko vreme u vistinsko mesto
--- надополнето: 22 април 2012 во 00:14 ---
i daj ve molam prekinete so Pedro, bar ovaa sezona.

G

grande-juve

Гостин
едно е сигурно треба да го смениме од корен она што веќе за сите екипи сезонава е прочитана приказна..она што успеваше неколку години со ред..Се гушиме во сопствениот посед, ние играме другите победуваат и тоа ќе биде така дури не покажеме резервен план
Јас пак ќе кажам, само треба да се вратиме на 4-3-3, на пример Реал, пробуваа со пресинг, пробуваа со пепе како ДМ, пробуваа со бункери, во сите случаи губеа. А од почетокот на сезонава, уште и од пријателските, почна Пеп да воведува/испробува други формации, и затоа мислам дека делуваат помалку воиграно. Еве со Челзи, играа 4-3-3, не дадоа гол, ама направија многу шанси и имаа игра. А со оваа формацијава со 3 назад, Алвес е десно крило, Тељо лево, Меси се повлекува за да добие топка, и околу противничкиот голман е празно, со 4 назад, бековите ќе дојдат во напад и крилата влагаат во средина, и Меси има опција на секоја страна. Како и да е, ја верувам во Гвардиола, и апсолутно тука не станува збор за никаков крај на доминацијата, за тоа има уште многу време.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Neka se javi malerot Iceboy:свиркам:
Абе второ Ел Класико ми е ова што отварам тема.....првото мислам дека 5-0 го добивме :) (не ме терај да барам по темиве сега)
Инаку дечки таа е сега, најдобар во мечов неможеш да најдеш, сите беа трагични. Кај сите некако немаше жар во играњево фудбал, Меси само трчаше по терен, Чави и Иниеста како да мислеа шо ќе имаат за јадење дома. Тељо да не зборувам, Тиаго му даде 2-3 добри топки, две во Касиљас ги шутна, третата погоди нечие Ауди на паркингот покрај стадионот.
Одбраната никогаш полоша. За првиот гол незнам дали да го кривам Пуји дали Валдес. Првиов танго играше околу топката на гол линија место да ја рогне шо подалеку, а вториов трча напред-назад место да си стои фино лепо на гол линија.
Санчез откако влезе пробуваше да постигне нешто, ама што да постигне кога никој друг не се трудеше.
Пак ќе кажам 2 пораза по ред во ерата на Пеп мислам дека немало и само ми е страв како ќе влијае сето ова на психата. Ги чека огромен меч во вторник, меч кој мора да го добијат и тоа (со оглед на одбранава) со два гола разлика.
Пеп мора да најде некоја инспирација дали тоа би била одбрана на титулата, дали би била нешто друго незнам, ама мора да биде нешто.
Како и да е одиме понатаму, на крај краева и титулата во Купот е тука, која сепак не е за фрлање.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Значи дефинитивно ви фали добар централен бек како Тиаго Силва :) .. ова што се случи денес е нешто што ни најголемиот фантазер не би го предвидел..да губи Барса дома и тоа со гол од Роналдо... многу ми е криво за Барселона,незнам што се случи со тимов...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Значи дефинитивно ви фали добар централен бек како Тиаго Силва :) .. ова што се случи денес е нешто што ни најголемиот фантазер не би го предвидел..да губи Барса дома и тоа со гол од Роналдо... многу ми е криво за Барселона,незнам што се случи со тимов...
Ќе ви го лапнеме Силва летово.:icon_mrgr:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Ќе ви го лапнеме Силва летово.:icon_mrgr:
ако некад си оди од Милан , тогаш во Барса нека иде...ама ова што се случи вечер е многу лошо... незнам вие како ја осеќате ситуацијава како фанови..али и за ЛШ е тнка..мора да дадете ce од себе..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
ако некад си оди од Милан , тогаш во Барса нека иде...ама ова што се случи вечер е многу лошо... незнам вие како ја осеќате ситуацијава како фанови..али и за ЛШ е тнка..мора да дадете ce од себе..
Аман бе јас не го примив толку лошо поразов :)

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Тоа е тоа момци..одигравме еден од полошите мечеви ако не и најлош меч и за несреќа тоа беше на Ел Класико..но уште од почеток на мечот се виде дека Пеп ќе се фокусира повеќе на лига на шампиони оваа сезона..кога на ваков меч стартува со Тиаго и Тељо кој има само 19 години,Реал одигра добар меч и според мене заслужено победи..зашто јас ваков меч како што одигра денес Барса не сум видел,да не претерам ама последните 2-3 години не сум ги видел да одиграат толку слабо и немотивирано како што тоа беше на денешниот меч...нека им е со среќа титулата на Реал оваа сезона..а за наредна сезона ќе се мисли..и јас искрено повеќе посакувам титула во лш,отколку во Шпанија,се надевам сега дека Пеп ќе ги среди до Вторник и ќе играат многу помитивирано и дека пак ќе ја гледаме старата Барса,што сме навикнати да ја гледаме последните 3 години:icon_lol:

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
Тоа е тоа момци..одигравме еден од полошите мечеви ако не и најлош меч и за несреќа тоа беше на Ел Класико..но уште од почеток на мечот се виде дека Пеп ќе се фокусира повеќе на лига на шампиони оваа сезона..кога на ваков меч стартува со Тиаго и Тељо кој има само 19 години,Реал одигра добар меч и според мене заслужено победи..зашто јас ваков меч како што одигра денес Барса не сум видел,да не претерам ама последните 2-3 години не сум ги видел да одиграат толку слабо и немотивирано како што тоа беше на денешниот меч...нека им е со среќа титулата на Реал оваа сезона..а за наредна сезона ќе се мисли..и јас искрено повеќе посакувам титула во лш,отколку во Шпанија,се надевам сега дека Пеп ќе ги среди до Вторник и ќе играат многу помитивирано и дека пак ќе ја гледаме старата Барса,што сме навикнати да ја гледаме последните 3 години:icon_lol:
ne igravte tolku slabo, vie, nie vi ja umrtmivme igrata i ne mozevte nisto da napravite, zatoa izigravte tolku slabo.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ја изгубивме титулата,но никако не можеме да се откажиме од тимот после порази или изгуебни титули.
За овој пораз,пораз од РМ,пораз после 34 меча на домашен терен,пораз на меч каде можевме да додјеме до -1 сета вина е во Пеп.
Не можам сега да копам по темава и да го најдам моето мислење пред да почне сезаоната кога игравме на подготовките,напишав дека многу многу слабо и незаинтересирано ги игравме тие мечеви и дека ниту еднаш не игравме со стандардните 11.Значи тоа резлутираше со многу повреди во тимот и нестабилност.
Друга работа е што Пеп оваа сезона повеќе пати играше со 3-4-3 формација и едноставно ја исфрли формацијата со која бевме непобедливи 4-3-3.Да,може да играме така но со малите тимови....Кога играме со 3-4-3 формација,се гушиме на средина и никако не може Чави или Иниеста да упатат прецизни пасови како што беше тоа случај последните години.Со оваа формација сме и многу нестабилни и ранливи во одбрана.Од 2-3 шанси или контри сигурно примаме гол...
Пеп се откажа и од Пике,а недоволно веруваше во Педро.....
Со 3-4-3 формација,Меси се повлекува поназад,а кога се повлекува тој поназад,нема кој да постигне гол...Пеп се заеба после повредата на Виља,мораше да донесе напаѓач,ама напаѓач во вистинска смисла на зборот,а тој голгетер гледаше во Фабрегас,Иниеста( го игра крило),Санчез,Куенка,Тељо...
Мора ама мора за следната сезона да донесиме еден лев бек ( Бејл),Одбранбен играч кој ќе игра покрај Пике,и напаѓач-некој кој од 2 шанси еднаш ќе погоди...Значи 3 играчи за тие позиции мора мора мора мора да се донесат иначе пак ќе жалиме како оваа сезона......
Епа дечки толку може еден човек да победува сам,да го носи тимот сам,да го спасува тимот сам.Зборувам за Меси....Буквално до овде дојдовме благодарение на Меси...Годиниава не е тој стариот Чави(кога видовте последно да асистира со тие негови пасови) и Иниеста,гоооолем пад во неговата форма....Меси даваше голови,Меси асистираше.....и еве сега Меси се умори,јебига човек е......
Пред да започне денешново Класико,напишав дека не треба да се игра со 3-4-3 формација,туку тоа треба да го примениме против Челзи.Но Пеп пак излезе со таа формација а и плус со Тејо,кој ни на сон не можеше да го гледа самиот себеси како игра Класико.Мислам дај молим те Пеп,на ваква важна утакмица да играш со Тељо ?Што е следно?Против Челзи во одбрана со Монтоја?
Против Челзи сум многу песимист,не верувам дека ќе поминеме понатаму.Не знам како ќе погодиме 2-3 пати а да не примаме ниту еден.Мислам не е можно....
Но ајде може ќе не демантираат но не верувам.....

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Како и да ја вртиме, ако се погледнат и другите утакмици со Реал овие две сезони, т.е од кога Мурињо им е тренер, ќе се види уствари дека Реал вечерва не одигра ништо посебно во однос на другите утакмици. Вечерашнава утакмица од нивна страна многу ми наликуваше на онаа на Бернабе у купот кој што ја добивме со 1-2. Впрочем за мене многу подобро Реал изиграа у супер купот одколку вечерва.
Да, они вечерва немаа грешки у одбраната, али како ќе имаат кога Барса одигра многу слабо ?
Првенствено Барса е таа која "дозволи" со лошово издание Реал да си иде како победник вечерва. Воопшто целиот тим не беше на ниво, плус утката со стартната формација, у секоја друга варијанта не верувам дека ќе бевме поразени.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Против Челзи сум многу песимист,не верувам дека ќе поминеме понатаму.Не знам како ќе погодиме 2-3 пати а да не примаме ниту еден.Мислам не е можно....
Но ајде може ќе не демантираат но не верувам.....
Истото и јас....нејќев да го кажам јавно да не ме утепате, ама има уште некој што мисли како мене.
Ни треба победа од 2 гола разлика, а тоа со моменталнава игра и посебно реализацијата ќе биде чудо да се направи (плус несмееме гол да примиме).
Дај боже да ме демантираат и да се изопијам во вторник ама искрено ќе биде премногу тешко.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Истото и јас....нејќев да го кажам јавно да не ме утепате, ама има уште некој што мисли како мене.
Ни треба победа од 2 гола разлика, а тоа со моменталнава игра и посебно реализацијата ќе биде чудо да се направи (плус несмееме гол да примиме).
Дај боже да ме демантираат и да се изопијам во вторник ама искрено ќе биде премногу тешко.
Ако ги мотивира Пеп мислам дека идеме даље.

Уф што го мрзам ова чувство на сигурност, стално ме ебело, и мене и Барса. :icon_mrgr:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Добро е едно вакво спуштање на земја за да се сфати утакмицата со Челзи сериозно. Го потценивте Реал а и вашиот ви тренер и се врати на најдобар можен начин.

Спортски поздрав момци до следното Класико во финале на Лш:X3:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Само еден може да не демантира,а тоа е Меси.....Мислам дека ќе игра како никогаш до сега....

Kajgana Shop

На врв Bottom