Продавам - Купувам

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Налетав случајно на ова...не е за секого чување домашни животни.

SPAS ZA ZIVOTNITE - zdruzenie za vdomuvanje na zivotni

added 4 new photos to the album
SE VDOMUVAAT 4 MACINJA ... ITNO... ITNO...

— in Skopje, Karpos.
‎Ve molam za pomos ,vdomuvanjeto na ovie cetiri macinja e poveke od itno .Lugeto sto gi cuvaa dobile vnuce i sega sakaat da gi ostavat na ulica kutrite.Dve se maski od po 7meseci i dve zenski.Cuvani se vo domasni uslovi .Zenata mi ostavi vreme od dve nedeli da probam da im najdam dom bidejki ja molev .Zamislete gi kutrite dusicki ,cuvani doma ,pa ostaveni nekade sami vo strav i taga za domot,Uste ednas od srce ve molam za pomos da gi spasime ovie dusicki.
INFO... 078 285 284
— in Skopje.
MASKO....
MASKO ...
ZENSKO ....
ZENSKO ....
И после него ова подолу, прочитајте ја приказната:mad:
SPAS ZA ZIVOTNITE - zdruzenie za vdomuvanje na zivotni

8 MALI ANGELI ZIVEAT VO NEVIDENI MIZERNI USLOVI VO EDNA ROMSKA NASELBA VO SKOPJE. NIVNATA MAJKA E MRTVA I NIVNIOT ZIVOT ZAVISI OD VAS.
DVE OD OVIE KUCENCA GI IMAAT ZIVI ZAPALENO I ISTOTO GI CEKA I OVIE ANGELCINJA AKO NE BIDAT NABRZO VDOMENI....
6 SE MASKI I 2 ZENSKI....
KE BIDAT SREDEN RAST...
INFO... 5296 998 sadri....
30 minutes ago

·
Сликите :
ITNO VDOMUVANJE NA OVIE ANGELI KOI ZIVEAT VO OTPAD :(...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Каде можам да купам Шкотски овчар?
Како дете имав и многу сакам пак да купам. На огласиве нема ниеден Шкотски овчар на продажба.
Мало кутре ми треба не постаро од 3 месеци.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Потребен е мажјак Бул дог за парење, по можност со искосени очи, во најскоро време, женката е веќе спремна.

L

Lu

Гостин
Како дете имав и многу сакам пак да купам. На огласиве нема ниеден Шкотски овчар на продажба.
Тешко да најдеш Шкотски овчар во МК, прилично се ретки.
Ако дознаам нешто ќе ти пишам.

Потребен е мажјак Бул дог за парење, по можност со искосени очи, во најскоро време, женката е веќе спремна.
Каков Булдог ? Англиски или Американски ?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Тешко да најдеш Шкотски овчар во МК, прилично се ретки.
Ако дознаам нешто ќе ти пишам.

Каков Булдог ? Англиски или Американски ?
Англиски... другаров сака да ја пари Стафордката со Бул дог, за да праат Булис, али му треба мажјак со послаб ген, шо кај нас е честа појава, никогаш не сум сретнала добар примерок на бул дог, така да, ако некој има, посебно со искосени очи- нека пише.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Мислам дека во Берово едни луѓе продаваат шкотски овчари и тоа евтино по 100 евра не се со педигре али може да им се извади зашо не отстапуваат од расните предиспозиции мислам дека секоја година со еден исти мажјак ја парат,барем така ми кажале.Ако си заинтересиран,да прашам зашо до пред 3-4 години дури зборуваа за тие кучиња.Позз

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Колку би коштало Малтезер кученце со педигре, и дали некој продава ме интресира ?

M

Moon Child

Гостин
Се подарува персиско маче. Не се работи за мојот мачор, видов оглас на Спас за животните, па стапив во контакт со девојката која го подарува.

Се подарува овој прекрасен персиски мачор на луѓе кои се вистински љубители и кои веќе имаат искуство со чување на мачка. Се вика Чарли и е стар една година. До сега ги има примено сите вакцини и редовно е прочистуван од глисти..... за повеќе информации пишете порака на Martina Zafirovska .

И пишав неа со цел да не го дава било каде, затоа што постојат секакви луѓе, кои можеби ќе го пуштаат надвор да се шета, нема да го негуваат доволно и слично.
Затоа истото го пишувам и овде. Ако има некој навистина заинтересиран за мачево ок тогаш, а не некој да го земе на душа и да го батали потоа, или свашта да му прави. Затоа што бараат ептен многу нега и не се како обичните не расни мачки.
http://www.facebook.com/mzafirovska

Член од
21 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
4
Продавам срнест пинч (женска) стара 6 месеци со словенечко потекло.
Има примено апчиња против глисти и е 2 пати вакцинирано.
Чипирано со пасош, така да слободно може да го изнесувате надвор од државата.
Го чувам од неговите 2 месеци и за жал морам да го дадам, поради работните обврски и стални патувања.
Ги давам сите додатоци, како корпа за пренос, легло со перниче, играчки.
Многу ми е важно тој што ке се одлучи да го земе, да му ги обезбеди сите можни услови за да биде среќно куче. Го имам тренирано да е послушно во разни ситуации.
Локација: Скопје или Куманово

Цена: 100 евра.
телефон: 078 338 603
емаил: bozinovski.aleksandar@gmail.com

V

Vollstandig

Гостин
Се подаруваат 2 бели мачиња, едно исто другото различно.
Машко и женско се останати, кое сакате-одберете си го...ваше е.
Само за вистински љубители.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Продавам срнест пинч (женска) стара 6 месеци со словенечко потекло.
Има примено апчиња против глисти и е 2 пати вакцинирано.
Чипирано со пасош, така да слободно може да го изнесувате надвор од државата.
Го чувам од неговите 2 месеци и за жал морам да го дадам, поради работните обврски и стални патувања.
Ги давам сите додатоци, како корпа за пренос, легло со перниче, играчки.
Многу ми е важно тој што ке се одлучи да го земе, да му ги обезбеди сите можни услови за да биде среќно куче. Го имам тренирано да е послушно во разни ситуации.
Локација: Скопје или Куманово

Цена: 100 евра.
телефон: 078 338 603
емаил: bozinovski.aleksandar@gmail.com

Подобро смали му ја цената оти тешко некој да го купи за 100 евра...
Еден другар од Прилеп имам, 3 пати му раѓаше Пинчот.
Првиот пат роди 2 ктриња и ги огласи дека ги продава по 100 евра. Молеше сегде и во веснците пишуваше, и ги намали на 70 евра.Требаше еден да купи ама не купи. Потоа намали на 50 евра. Некој од Скопје виде дека се намалени и го купи едното... на другото му ја симна цената на 30 евра никој не беше заинтересиран и на крај на поклон го даде.
Второто легло го продаде за 100 евра (4 кученца на еден човек).
А третото легло точно пред 1 месец го раздаде така, оти сегде и на Реклама5 и на Пазар3 и во весници и по фејсбук објавуваше дека продава, им симна цена дури на 20 евра и никој несакаше да ги купи, и на крај ги стави на страната на ФБ на некое здружение за бездомни миленции и од таму му ги зедоа.
Дури и мене ме молеше да земам, ама јас имам веќе...

Значи не е толку значајна раса за да го продаваш толку скапо, ама сепак ако е со педигре во ред е :D
Мој совет ти е да му ја симнеш цената за половина обавезно. Инаку кученцето изгледа прекрасно :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
^ Не е воопшто скапо кучето, само чипирањето и корпата за пренос чинат повеќе од 100 евра.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Не е воопшто скапо кучето, само чипирањето и корпата за пренос чинат повеќе од 100 евра.
Па шо мора да се чипира, и зашо корпа не е потребно, сигурно дома ќе си го чуваат.
Tакво куче не се чува надвор по цело време како чувар.
Jас моите досега никогаш не сум ги чипирал, ни кучиња ни мачки оти никогаш не бегале.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Па шо мора да се чипира, и зашо корпа не е потребно, сигурно дома ќе си го чуваат.
Tакво куче не се чува надвор по цело време како чувар.
Jас моите досега никогаш не сум ги чипирал, ни кучиња ни мачки оти никогаш не бегале.
Не ама ако кидне или ако го украдат амин што ќе го најдеш без чипот.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Kajgana Shop

На врв Bottom