Можеби за екстремен оверклок од 775/1000 на 1050/1200 или слично би било подобро да се има DirectCU верзија.. но за 950/1150 ваљда со мала промена на волтажата, може да се постигне и на референтна sapphire картица. Или пак треба да се заборави на оверклок на оваа картица ( зборам за прав оверклок со промена на волтажата)? :/
Малце збунувачки се изразив xD Јас помислив дека со ова куќиште идат 4 кулери, од кои едниот што е на страна и тој од горе, може ти да бираш какви би ти биле дали 120, 140 или 200mm. Лошо малце сум видел :/
Јас лично сакам само куќиште со добра вентилација, што би ја намалило температурата на деловите внатре во куќиштето.. а тие другите работи како подобри лежишта за дисковите и слично, и не ми се воопшто битни.
Сигурно деловите внатре нема да ми речат:
Dear Војвода, thank you for placing us in this CM HAF case, we feel very comfortable now
Од аспект на вентилација, и само од тој аспект... Дали би имал значителни придобивки доколку му ставам 2 кулера на ова скапаново што го имам ?
А со тие пари што би ги дал за HAF912 ... и+ уште нешто... maybe SSD? За подобро да дојде до израз e5200-кава LOL