Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Па еве да речиме 350 - 400 евра. Чиста конфигурација значит - монитор,тастатура такви работи си имам :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Па еве да речиме 350 - 400 евра. Чиста конфигурација значит - монитор,тастатура такви работи си имам :)
CPU: i3 2120
MB: Gigabyte P67 DS3
RAM: 2x4GB DDR3
GPU: Sapphire 5750
HDD: WD 500GB
PSU: Chiftec A80 500W
некаков режач и куќиште кинеско

Испаѓа некоја илјадарка + од 400 евра ама за таа цена подобро нема. Само кажи ми дали мораш од една фирма да зимаш (и од кај си) и дали знаеш/имаш некој да ти го склопи.

Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
CPU: i3 2120
MB: Gigabyte P67 DS3
RAM: 2x4GB DDR3
GPU: Sapphire 5750
HDD: WD 500GB
PSU: Chiftec A80 500W
некаков режач и куќиште кинеско

Испаѓа некоја илјадарка + од 400 евра ама за таа цена подобро нема. Само кажи ми дали мораш од една фирма да зимаш (и од кај си) и дали знаеш/имаш некој да ти го склопи.
Од Струга сум, можам сам да си го склопам не е проблем тоа, сепак не ми треба олку скапа графичка, подобро процесор појак да си земам.

п.с Некој искуство со водно ладење? Дали е подобро така или ... ?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Од Струга сум, можам сам да си го склопам не е проблем тоа, сепак не ми треба олку скапа графичка, подобро процесор појак да си земам.

Каква скапа лол, 4000 ден. е. И што ќе ти е водено ладење на конфигурација од 400-500 евра, асално водено ладење ќе те кошта многу повеќе од целата конфигурација.
Е сега пошто си од Струга а таму мислам дека нема Мебиус (од таму се графичката и напајањето) дали имаш некој да ти ги донесе од Скопје? Другото се е од Анхоч.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Не му треба "скапа" графичка од 4000 денари, а прашува за водено ладење од кое оние најчкарт се минимум 150-200 евра. :pos:

Другар, не ти треба водено ладење и графичката воопшто не е скапа, туку напротив, дури и евтина е 5750 за тие пари.

Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
288 $ ми покажа на гугл за графичката зато реков дека е скапа Дум неморат одма споредби да праиш. И ако знае некој да ми објасни за i3, i5 и i7 дали ми се исплаќа да земам појак. позз

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Зависи колку пари имаш, што ако ти објаснуваме...ако немаш доволно финансии на располагање?

Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Омг абе уживај ти за финансиите ццц

Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
:facepalm:
Нели имаше лимит 400 евра?
Вие фрикои сте жими се... (не се однесвит на сите - на повеќето ;) ) Убо кажав пошо прашавте 350-400 онака не ми треба некој компјутер па да играм некои најнови игри во HQ. Ако знае некој нека објасни тоа што прашав и нека не земајте све здраво за готово се само да се расправате нешто, да паметувате ццц

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Вие фрикои сте жими се... (не се однесвит на сите - на повеќето ;) ) Убо кажав пошо прашавте 350-400 онака не ми треба некој компјутер па да играм некои најнови игри во HQ. Ако знае некој нека објасни тоа што прашав и нека не земајте све здраво за готово се само да се расправате нешто, да паметувате ццц
не се "фрикои" туку треба да наведеш точно колку пари имаш за компјутер за да ти напишат добра конфигурација, ако не играш игри може и без графичка да ти биде компјутерот ти треба да кажеш пред се за што планираш да го користиш. Има конфигурации од 1500 евра и има конфигурации од 200 евра ти мораш да кажеш што сакаш....

Kajgana Shop

На врв Bottom