П
Паган-др
Гостин
Кои се уствари причините за временско растојание помеѓу оброк и тренинг? Недоволно варење на храна или нешто друго е?
Ако добро те сфатив, прашуваш зошто е пожелно да се јаде максимум час и половина пред тренингот.Кои се уствари причините за временско растојание помеѓу оброк и тренинг? Недоволно варење на храна или нешто друго е?
Со благото ништо неможе да се стави во ист кош, благото е најкалорично, содржи брзи шекери и незаситени масти...Не може овие да се ставаат во исти кош со бел леб, слатки, разни пецива, туку повеќе со варен компир, ориз итн...Барем јас така мислам...
Зависи колкав ти е процентот на bodyfat. Тоа е најтешкиот дел од бодибилдингот, ќе се согласат многу луѓе со мене, бара доста посветеност и дисциплина, тоа што си го направил, што си ја зголемил мускулната маса да ја задржиш, а салото околу мускулите да го стопиш.Дечки, колку време треба да ми трае чистење? Месец дена?
Мене искрено не ми се допаѓаат овие калорични бомби со 300 додатоци во нив, полни се со шеќери, повеќе преферирам како оброк 5 белки и шолја овесни снегулки подготвени со вода.Дали се добри (и здрави) да се јадат мусли? Јас јадам вакви мусли со 100-150мл млеко 30-45мин пред тренинг.
И дали е подобро да се јадат мусли или само овесни снегулки (нели во муслите има овесни снегулки колку шо прочитав) ? И кога е најдобро да се јадат(пред, после тренинг, ко ќе станам, ко ќе си легнам итн...)
Тенк ју.
Не е калорична бомба. Над 90% е овес а ни 10% чоколада ги имам користено јас и ги предлагам на оние кои неможат да го трпат блунтавиот вкус на калсичниот овес.Мене искрено не ми се допаѓаат овие калорични бомби со 300 додатоци во нив, полни се со шеќери, повеќе преферирам како оброк 5 белки и шолја овесни снегулки подготвени со вода.
По тежински тренинг организмот ги стеснува крвните садови во ситемот за варење а ги шири во активираните мускулни групи (нели затоа што има ограничено количество крв во организмот и тој мора од некаде да земе за другде да префрли). Токму поради тоа му треба време за да се адаптира кардио-васкуларниот систем по престанок од вежбањето и да ја пренасочи крвта во системот за варење. Ова се случува за околу 30тина минути затоа и се препорачува оброкот да е 30 минути по тренинг.Кои се уствари причините за временско растојание помеѓу оброк и тренинг? Недоволно варење на храна или нешто друго е?
Пред тренинг најдобро, а некогаш ги јадам и за доручек.И дали е подобро да се јадат мусли или само овесни снегулки (нели во муслите има овесни снегулки колку шо прочитав) ? И кога е најдобро да се јадат(пред, после тренинг, ко ќе станам, ко ќе си легнам итн...)
Тенк ју.
Not true, прочитај колку калории и јх има во 100гр од тие мусли, а јас ќе ти кажам колку калории и јх има во 100гр овесни снегулкиНе е калорична бомба. Над 90% е овес а ни 10% чоколада ги имам користено јас и ги предлагам на оние кои неможат да го трпат блунтавиот вкус на калсичниот овес.
--- надополнето: 20 април 2012 во 18:25 ---
По тежински тренинг организмот ги стеснува крвните садови во ситемот за варење а ги шири во активираните мускулни групи (нели затоа што има ограничено количество крв во организмот и тој мора од некаде да земе за другде да префрли). Токму поради тоа му треба време за да се адаптира кардио-васкуларниот систем по престанок од вежбањето и да ја пренасочи крвта во системот за варење. Ова се случува за околу 30тина минути затоа и се препорачува оброкот да е 30 минути по тренинг.
--- надополнето: 20 април 2012 во 18:26 ---