Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
друже... у моментов лежам у кревет зашто пред 5-6 дена на гробар од лопата му киднав, сакало срцево да ми откажува... сакав да кажам, ми се згадија тие сокчиња од морковчиња, карфиолчиња, брокулчиња и остали “здрави“ работи, заедно со се соковникот што и го купив на жена ми... џек лалејн ебате... ке го фрлам низ прозор.. дајте ми нешто саглам... сега кога напиша ова ке се исповртев на лаптопов... пази што пишуваш, има осетлив народ тука:D
еден колбас че ти бувнам тогаш така мрсен :D:D

Ако беше битола ќе те упатев на 2-3 места да ти дадат мислење... Вака, не ти се исплати.

Моја претпоставка: го имаш миено моторот со вода на перална сега брзо... и престана да пали.

Daj prati mi kontakti od deckite od Bitola, ili ako sakas ke ti ostaam broj pa javi mi se,
moram da ja zavrsam rabotava, poso ke mi projde i ovaa sezona...

Daj prati mi kontakti od deckite od Bitola, ili ako sakas ke ti ostaam broj pa javi mi se,
moram da ja zavrsam rabotava, poso ke mi projde i ovaa sezona...
другарче ми се чини ти имаш пишувано и на мотори.ком.мк форумон за ова.. ако не беше ти за секој случај прашај таму би требало постручни одговори да добијаш.

другарче ми се чини ти имаш пишувано и на мотори.ком.мк форумон за ова.. ако не беше ти за секој случај прашај таму би требало постручни одговори да добијаш.
Најчеста причина за ова е протекување на антифриз од хладњакот за парно.

mi treba sovet okolu elektronika za motor, motorot ne pali, nema struja do svekicite,
a vergla... sto znaci ne e mehanicki problemot.
nekoj dobar majstor sto razbira i moze da go locira problemot,
da posocite nekoj i broj kontakt bilo sto...
-Можеш ли да провериш дали доаѓа струја до бобините?
--- надополнето: Apr 18, 2012 6:35 AM ---
А што мислеше ти? Дека само кај нив може да се случи тоа? Мене лани исто вака ме акна една кокошка што возеше зад мене кога застанав на раскрсница да пропуштам возило што имаше предност. И замисли, рече „Лелеее дечко, се загледав во колана што доаѓаше од десно...“ Да ја тепам, не оди, женско е...за друго баш и не ми ја фати око:facepalm: така да се издоговоривме да ја плати штетата и одкако се раскусури ја поздравив.

--- надополнето: 18 април 2012 во 08:35 ---

А што мислеше ти? Дека само кај нив може да се случи тоа? Мене лани исто вака ме акна една кокошка што возеше зад мене кога застанав на раскрсница да пропуштам возило што имаше предност. И замисли, рече „Лелеее дечко, се загледав во колана што доаѓаше од десно...“ Да ја тепам, не оди, женско е...за друго баш и не ми ја фати око:facepalm: така да се издоговоривме да ја плати штетата и одкако се раскусури ја поздравив.

јас не знам ни како да проверам да ти кажам право,
затоа барам некој што разбира, да провери до кај има до кај нема струја,
да се види и да се смени тој дел што треба да се смени...

--- надополнето: 18 април 2012 во 08:35 ---

еве нешто слично, само немал нерви овај ко тебе :)

еве нешто слично, само немал нерви овај ко тебе :)
ај бе англичани... јаки на вилица слаби на дело... ке пцуе ке збори ке ово оке оно и ке си отиде... наш балканец ке му рече извини едно 5 пати ама 6-тиот му излага со бејзбол палица и го изреметува од ќотек...

Вака сеа денеска бев да прасам за регистрација на мотоорот, значи моторот ми е купен лани и тогас му бесе прва регистрација и сега не ли имасе еден закон една година плаќас технички а другата не само осигурување плаќас. И сеа тој таму ми вика тоа за мотори не важи само за коли важи. Ако некој нешто знае во врска со ова нека казе а и законот ако некој може да го најде нека ми прати линк.Фала многу.

Вака сеа денеска бев да прасам за регистрација на мотоорот, значи моторот ми е купен лани и тогас му бесе прва регистрација и сега не ли имасе еден закон една година плаќас технички а другата не само осигурување плаќас. И сеа тој таму ми вика тоа за мотори не важи само за коли важи. Ако некој нешто знае во врска со ова нека казе а и законот ако некој може да го најде нека ми прати линк.Фала многу.
Епа не важи за мотори де... Исто ко шо не важи за автобуси и за камиони...
А техничкиот е ~1000 денари +/- така да јаките пари шо ќе ги заштедиш.

Каков мотор? 50 кубика или 125 па на даље?

И да е во сила законот, за тебе не важи поради следновo:
Па мојот не е постар поише од 8 год. Стар е 2 или 3 години така нешто.Него не можам да го најдам онака цел закон како документ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom