Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
N

Nessa Alcarin

Гостин
Погрешно! Помислил, но не се осмелил...тенка...тееенка граница :)
Сега ги направи сите мажи потенцијални силувачи. Според мене силувач е умоболна личност која со нанесување болка на други се задоволува себе си. Мислам дека нема врска ова со нагонот за парење.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
И сепак иако сите мажи во ваше маало зјапаат во неа, ни еден досега не помислил да ја силува ниту пак ја силувал. Тоа покажува дека причините за силување не се поврзани со начинот на кој се облекува жената.
Па фала богу, никој несака да одговара и да лежи во затвор само затоа што му се ди*нал на некоја маалска радодајка, меѓутоа поентата ми беше во тоа што секогаш ок не секогаш, ама најчесто во 90% од случаите силувани се таков тип на жени, никој не силува поштени девојчиња/жени, туку таков тип на девојки/жени, жени што работат таков тип на професии и жени што се носат и изгледаат провокативно ....... никој маж нема да скокне да силува забулена жена фала богу .............. на тие девојки/жени што им мрда опашката(така иде зборот) тие го папаат стапот, уличарки, распуштеници, кафански девојки/жени, не сум чул до сега да биде силувана некоја поштена девојка/жена или некоја што не се носи и не изгледа премногу провокативно ................ инаку да има и случаи каде што маж силува маж т.е. на пр. некој поп/владика/бискуп... силува мажи и тоа мали машки деца таму по некои манастири/катедрали, но тоа е веќе психијатриска патологија(педофилија), овдека збориме за силувања на маж(полнолетен) врз жена(полнолетна), а не маж-маж и тоа малолетни деца !

N

Nessa Alcarin

Гостин
Па фала богу, никој несака да одговара и да лежи во затвор само затоа што му се ди*нал на некоја маалска радодајка, меѓутоа поентата ми беше во тоа што секогаш ок не секогаш, ама најчесто во 90% од случаите силувани се таков тип на жени, никој не силува поштени девојчиња/жени, туку таков тип на девојки/жени, жени што работат таков тип на професии и жени што се носат и изгледаат провокативно ....... никој маж нема да скокне да силува забулена жена фала богу .............. на тие девојки/жени што им мрда опашката(така иде зборот) тие го папаат стапот, уличарки, распуштеници, кафански девојки/жени, не сум чул до сега да биде силувана некоја поштена девојка/жена или некоја што не се носи и не изгледа премногу провокативно ................ инаку да има и случаи каде што маж силува маж т.е. на пр. некој поп/владика/бискуп... силува мажи и тоа мали машки деца таму по некои манастири/катедрали, но тоа е веќе психијатриска патологија(педофилија), овдека збориме за силувања на маж(полнолетен) врз жена(полнолетна), а не маж-маж и тоа малолетни деца !
да душо баш поштени девојчиња се жртви на силувачи...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Којзнае...
хммм...

Овие скокнале и на женски битија за кои расоблекување можеби значи кога прстот излегува од скинатиот чорап...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Сега ги направи сите мажи потенцијални силувачи. Според мене силувач е умоболна личност која со нанесување болка на други се задоволува себе си. Мислам дека нема врска ова со нагонот за парење.
Има врска со нагонот за парење но по патот се изгубила. Сите мажи (ајде да не биде сите, скоро сите) се потенцијални силувачи (според мене), само ретко кој ќе попушти (заболи, застрани).
Најчесто тоа се гледа во кревет за време на однос...често, многу често мажот е во улога на силувач а жената на жртва (иако понекогаш се менуваат улогите ама ретко), како на пример најмногу доаѓа до израз моментот - доги стајл со тргање за коса(не можам да најдам да приложам слика). А за време на секс границата свесно/несвесно е најтенка.
Сега да се оправдам, за да не испадне поддржувам силување, само сакам да укажам на фактот дека можеби тоа е некаков несвесен табу детал во сите нас кој не смее да излезе на површина на екстремен начин каде нештата се случуваат против свесната волја на другиот :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
да душо баш поштени девојчиња се жртви на силувачи...
Чудно, изгледа нешто не сум добро информиран ! :confused:
Обично по медиумиве кога ќе кажат дека некоја девојка/жена била од некого силувана злоставувана или пак станала жртва на трговијата со жени(бело робје), ќе кажат дека била ваква онаква, била разведена, живеела сама, имала социо-економски проблеми, била наркоманка, криминалец, пијаница... и одма се добива впечаток дека жртвата била некоја тешка маалска ороспетина ............. инаку штознам досега по медиумиве во 90% од случаите не сум чул да биде нападната силувана злоставувана или продадена(бело робје) некоја нормална и поштена девојка/жена ! o_O

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Којзнае...
хммм...

Овие скокнале и на женски битија за кои расоблекување можеби значи кога прстот излегува од скинатиот чорап...
Ај сеа и ти...па сигурно бабиве ги испровоцирале...
Може носеле волнени чорапи, а ништо не вришти FUCK ME како дебел волнен чорап на бабина нога...Ти викам, бабиве си го барале со боринче...курвишта низаедни!

Не постои теоретска шанса нормална девојка да биде силувана. Тоа може да им се случи само на ку*ви и распуштеници. Некој може ќе се запраша зошто мажите би силувале радодајки, кога по дефиниција од таквите и онака лесно се добива секс и без употреба на сила, али ја не можам да се занимавам сеа со такви комплицирани прашања. Силувани се само ороспии и точка!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Oва е пристојно:

Ова е курвинско:

И како што гледаш, и пристојното знај да биди привлечно.

Од почит спрема дечкото. Не му даваш повод на волците да вијаат по тебе.
Само претпоставувам тебе не ти е битно за дечкото, ти гледаш тебе да ти пасува.

Ова првото доликува на доста повозрасна девојка, а не на некоја 20-25.
Ова второво, сеуште никоја не сум видела да е така облечена во дисоктека.

Eве за мене, ова е сосема пристојно (се разбира не за на работа, туку за во дискотека):

а ова е too much:

А кога сме кај дечко ми, не би ми бил дечко доколку си зема за право да одлучува каква ќе ми биде облеката, косата, ноктите, однесувањето...... Таква сум каква што сум, таква ме нашол, и таква ме засакал.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Чудно, изгледа нешто не сум добро информиран ! :confused:
Обично по медиумиве кога ќе кажат дека некоја девојка/жена била од некого силувана злоставувана или пак станала жртва на трговијата со жени(бело робје), ќе кажат дека била ваква онаква, била разведена, живеела сама, имала социо-економски проблеми, била наркоманка, криминалец, пијаница... и одма се добива впечаток дека жртвата била некоја тешка маалска ороспетина ............. инаку штознам досега по медиумиве во 90% од случаите не сум чул да биде нападната силувана злоставувана или продадена(бело робје) некоја нормална и поштена девојка/жена ! o_O
Болдираното го стави во ист кош со криминал, дрога и алкохолизам?:eek:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Којзнае...
хммм...

WOW па зар и вакви случаеви постоеле :facepalm:
Малолетни момчиња силувале стари баби .......... тоа е веќе тешка психијатриска патологија(герофилија), исто како и педофилијата ........... тоа се екстремности, па ај да ги наброиме и некрофилија, зоофилија и сл. :vozbud:бљак

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Тврдам дека скриената причина е да им се допаднете на мажите а главната (скриена) е парење.
Додека филмовиве "поради себе, поради комшиите, поради самото дотерување" е само обид да ги задоволите очекувањата и креираната претстава на опшеството за тоа што е убаво, морално, погрешно, правилно како полесно би се вклопиле во неговите прегратки за да нормално би функционирале (што е потребно и не е за осуда, пошто сега за сега така функционираат нештата).
А додека тоа глумење (оправдано) отиде во крајност тогаш се нарекува егоцентричност, фригидност итн...
Точно така.
Ги покоруваме останатите женки за да се париме со најдобриот мажјак.
И тоа не го правиме само ние :)
--- надополнето: 20 април 2012 во 19:43 ---
Не разбирам. Мислиш ако ја легнеше, ќе покажеше дека ја цени нејзината памет?
Вака: нему му се допаѓаше девојката и тој ја покани дома не за да ја легне, туку да и се претстави: својата музичка колекција, книгите, кафето, шлагод, посветеноста на се што прави...

ЈАс знам што треба у таква ситуација, ама ете, она не знаела.

пс: јас сум веројатно десет години постара од сите вас, па молам едно објаснување: мување значи ебење?
Зависи од возраста.
На 13 значи бакнување без обврски.
На 20 секс без обврски :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ај сеа и ти...па сигурно бабиве ги испровоцирале...
Може носеле волнени чорапи, а ништо не вришти FUCK ME како дебел волнен чорап на бабина нога...Ти викам, бабиве си го барале со боринче...курвишта низаедни!
Кој им е крив што забораваат да го закрпат чорапот, после силувал Митре...е не, ќе игра не лути се човече...
Па овие па....мислат ако имаат Даунов синдром или нешто слично, можат да се понашаат...

http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=54243&kategorija=4
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=0330C4D4B19E21418F8712FBE9857248
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=B5F248DB779DFF45908D1E08A3F483ED

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495

Ова е пристојно (y)

Ова ЈОК

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
И како што гледаме секој има различна перцепција за исправно и погрешно, морално и аморално, пристојно и непристојно....
И можеме да донесеме само еден заклучок - секој нека прави што сака - се додека не ги повредува другите.
--- надополнето: 20 април 2012 во 19:50 ---
Да, секако, ме пали само помислата што се правиме (за да изгледаме попривлечно) баш поради таа света причина :)

Морав да се надополнам:
Луѓе! Не ги осудувајте Фетишите затоа што тие се вентил. Потребен!
Мислев на покорување на другите мажјаци, во зависност од тоа што сметате дека девојката најмногу цени.
Критериумот е менлив, во зависност од девојката :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Точно така.
Ги покоруваме останатите женки за да се париме со најдобриот мажјак.
И тоа не го правиме само ние :)
Да, секако, ме пали само помислата што се правиме (за да изгледаме попривлечно) баш поради таа света причина :)

Морав да се надополнам:
Луѓе! Не ги осудувајте Фетишите затоа што тие се вентил. Потребен!

Kajgana Shop

На врв Bottom