Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не им е лесно и на машките. Понекогаш и девојките сакаат па не сакаат, па држ не дај е работата, па се предомислуваат на пола етц...
Не би рекла, силувањето е најтешко да се докаже доколку нема видливи траги и повреди. НЕ никој не слушнал, така да бутај до крај ти е гајле кога веќе се соблекла. Курва ово оно и си завршил со перење на совеста.
Не им е нешто тешко јас како што гледам :)

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Поштарот бил единствен маж кој доаѓал во селото еднаш неделно. Жениве еден ден го фатиле пуздер го направиле човекот.
:pos: е ова ти се вика "ела да те видам" :icon_mrgr: , па сигурно и на него лошо не му паднало

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
:pos: е ова ти се вика "ела да те видам" :icon_mrgr: , па сигурно и на него лошо не му паднало
Може е нечовечно ама јас се смеев на случајов сосе колегите во амфитеатар, а и самиот професор не можеше да се воздржи.:)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Арно де, ако нејќе не мора. Секогаш постои нареден пат.
Или тоа збориш за фригидни луѓе, па никогаш да не сака? Ни мене не ми е јасно зошто никогаш не би сакал едниот или другиот, но сексот не е должност ни на едниот ни на другиот. Не е должност затоа што можеби не им пречи апстиненцијата, немаат веќе желба, имаат други проблеми во бракот, некој има физиолошки проблеми... И најбитно, затоа што бракот не е должност. И тоа е една од работите што кај нас е табу тема, иако звучи нелогично, голем број луѓе мислат дека мора да останат во брак. Голем број луѓе не можат да се отселат зошто немаат пари итн. Но тоа е веќе друга тема.
ајде малце распрашајсе нека ти објаснат за бракот дали е или не е.
чим ова не го знаеш или си премногу мала што значи не си за на оваа тема, или појма немаш.
ако не ти одговараат обврските и должностите во бракот секогаш постои развод. ама се додека си а некогаш и од кога ке заврши имаш обврски.
и да бракот не е само ебање онака диво туку уште еден куп други обврски и должности од кои претпоставувам три чисти немаш.
така да на крај испаѓа дека твоето мислење во врска со темата има тежина на
mоо point
еве за појасно

Член од
20 април 2012
Мислења
28
Поени од реакции
46
Јас само едно ќе кажам,ова се однесува до сите жени девојки што глумат лудило тука,
се додека сте со тој комплекс на виша вредност ќе си останете

Оти по муабетиве што ги направивте испаѓа и дека зјапањето е силување и после цацко ви е крив
е не...

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Една курва оди во банка да смени евра,И банкарот и вика неможе еврава фалц ви се...А курвата вика,епа јас сум силована.

Нели за силување има закон,значи кој силува ќе иде у затвор. Не ми е јасно што не ви е јасно,за силувањето или за еврата. Ама ајде,да се протестирало за нешто.
--- надополнето: 20 април 2012 во 01:42 ---

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Подобро десанка отколку да наштетиш некому. Колку е затвор кај нас за вакви дела?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Да лежи девојка гола на улица, силување е сепак силување и нема оправдување за тоа.
Тие девојки Магде не отишле таму за тоа, и не се облекуваат за да дојде некој сељак и да им досаѓа. Зошто не ти е ненормално да дојде маж и да ти вика „Кај си бе маче баш си секси...“ и не знам уште што? Зошто да не се чудиме, зошто имаат пенис па многу крв им оди таму?
Да бе, во дискотека се оди за да се искаже својот интелек и разбирање за универзумот.
Се знае за шо се иде у дискотека, се трљаш со 500 души и се пијанчиш зашо сакаш да клецнеш/лапаш нешо. Флертуваш со кој ќе стигнеш наоколу за его буст и цитирам
Многу девојки ме посакуваат, вчера излегував запознав 5-6 девојки кои сакаа секс со мене и се тоа додека да ја испијам мојата прва пијачка. А ја пиев цела вечер зашто немав пари за друга, и им лупнав корпа на сите зашто немам дом кај да ги водам :)
И пошо нашиве девојки се затупени, ќе се облече нешо шо едвај и ги покрива цицките, ќе игра ко да е егзотична танчерка и ќе и се пуштаат секако таква класа на луѓе и ќе ги одјебе со изјава дека нејзе и се пуштаат сељаци. Се прашувам зошто во дискотека се дешава тоа. Нема по таква да отиде некој софистициран и да и рече ми се сфиѓа твојот карактер.
И од твојов пост - сељаци не, софистицирани може.
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:14 ---
Магде крими филм :)
Нели живееме во демократско општество, кој на кого може да му забрани како да се облекува? Зарем облеката вели „силувај ме“? Тогаш деколтето треба со закон да се забрани. Зарем жените се лигуши и мора некој да има до нив за да ги спаси? Неможат сами да се спасат од таква ситуација, да не им е фатена устата?
Ете ги стереотипите и предрасудите на виделина. Нив треба да ги искорениме.
Сакаш да бидеш гледана и третирана како секс објект - облекувај се и однесувај се така.
Сакаш да бидеш почитувана - облекувај се и однесувај се така.
Ја не велам дека треба да се забрани било што, но како девојка можеш да бидеш повнимателна во какви алишта се облекуваш, каде излегуваш, со кого, кога и се тоа.
Да, жените во поголем број ситуации може да се спасат самите, но што правиме ако те нападнат двајца или повеќе. Факт е дека нивната сила нема да се равна со твојата, а ако си со некој - не си толку ранлива.
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:21 ---
Jaс не се согласувам.
Кој како сака може да се облече, никоја не е должна да се облекува ,,попристојно,, за разузданите мажјаци да си ги смират хормоните.
Треба поинакво воспитување на цела популација, во правец на бришење на одредени зборови, како ,,курва,,, за почеток.
Ондак ако дојде маж и ти го покаже онака од разонода немој да кенкаш, он може да се облекува како сака, не е должен да не ти го покажува.

Да се разбереме, јас не го оправдувам силувањето во никој случај, само велам дека како жени треба да внимаваме на себе.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Да бе, во дискотека се оди за да се искаже својот интелек и разбирање за универзумот.
Се знае за шо се иде у дискотека, се трљаш со 500 души и се пијанчиш зашо сакаш да клецнеш/лапаш нешо. Флертуваш со кој ќе стигнеш наоколу за его буст и цитирам

И пошо нашиве девојки се затупени, ќе се облече нешо шо едвај и ги покрива цицките, ќе игра ко да е егзотична танчерка и ќе и се пуштаат секако таква класа на луѓе и ќе ги одјебе со изјава дека нејзе и се пуштаат сељаци. Се прашувам зошто во дискотека се дешава тоа. Нема по таква да отиде некој софистициран и да и рече ми се сфиѓа твојот карактер.
И од твојов пост - сељаци не, софистицирани може.
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:14 ---

Сакаш да бидеш гледана и третирана како секс објект - облекувај се и однесувај се така.
Сакаш да бидеш почитувана - облекувај се и однесувај се така.
Ја не велам дека треба да се забрани било што, но како девојка можеш да бидеш повнимателна во какви алишта се облекуваш, каде излегуваш, со кого, кога и се тоа.
Да, жените во поголем број ситуации може да се спасат самите, но што правиме ако те нападнат двајца или повеќе. Факт е дека нивната сила нема да се равна со твојата, а ако си со некој - не си толку ранлива.
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:21 ---

Ондак ако дојде маж и ти го покаже онака од разонода немој да кенкаш, он може да се облекува како сака, не е должен да не ти го покажува.

Да се разбереме, јас не го оправдувам силувањето во никој случај, само велам дека како жени треба да внимаваме на себе.

Покажување полови органи, колку што знам, е законски забрането :)
А ако дојде по боксерици, ич уво нема да ми чуе ;)
Исто како што ниту една девојка не сум видела гола да излезе (буквално), така нема ни мажи голи што излегуваат.

Ние денес треба да внимаваме на себе, и да се бориме за нашите ќерки во иднина.
И да размислиме како ќе си ги воспитаме синовите.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Јас мислам дека нема жена на светот што незнае. Може само да се залажува во име на бракот и да го потиснува тоа длабоко во себе додека еден ден не се разбуди и не го искасапи на 100 делчиња.
Ова се случува и во врски без разлика дали се во брачен однос или не. Јас барем знам два три примери кои се доста морничави. Нема НЕ кај некои мажи, жената е тука да го задоволи.
Ајде реално да зборуваме за овој однос. Колку од вас биле во состојба да „мораат“ сексуално да општат во име на „љубовта“. Она што кај жените е познато како глумење сексуален чин или лажирање оргазам се со цел побрзо да заврши. Е сега замислете некој со сила да ве тера, која одбивност е тоа можам да претпоставам.
Прв болд: А вие мазохисти сте? Зошто го потиснувате? Ако мажот е потентен и сака нормална сексуална врска, а вие не сте способни да му ја пружите, зошто го потиснувате тоа? Не е фер спрема него развод да побарате? Па да си бара некоја што нема да има потреба да ја силува, туку спремна е да му ги задоволи страстите.
Втор болд: А кој треба, комшивката да биди тука да го задоволи?
Трет болд: Зошто го пишуваш „мораат“ и „Љубовта“ во наводници? Вака напишана реченицава би значела: Колку од вас биле во состојба да не мораат(ама биле присилени) сексуално да општат во име на „љубовта“(која не постои, очигледно пошто ти е во наводници пишано). И пак ќе се навратам, зошто тогаш останувате заедно, мазохисти сте или нешто друго е во прашање?

Од друга страна, ако некој прифаќа дека жената не е способна да го задоволи сексуално, го почитува тоа и побара развод, ќе се влечкаат после по судови куќи, пари, имања да делат. Море мајката.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Исто како што ниту една девојка не сум видела гола да излезе (буквално), така нема ни мажи голи што излегуваат.

Да, сигурна сум дека кога ќе ти дојде маж во боксерици и ќе се трља во тебе, прво нешто што ќе си помислиш ќе биде
„Колку фин младич, што му е тврд и голем“
Мислам, да не се праиме со сила будали.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Да, сигурна сум дека кога ќе ти дојде маж во боксерици и ќе се трља во тебе, прво нешто што ќе си помислиш ќе биде
„Колку фин младич, што му е тврд и голем“
Мислам, да не се праиме со сила будали.
Можам културно да се тргнам, нели?
Но нема да го повредам, сигурно нема да му акнам флаша од половиот орган?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Можам културно да се тргнам, нели?
Но нема да го повредам, сигурно нема да му акнам флаша од половиот орган?
А може и нема да се тргнеш, ако ти се допадне сето тоа;)

Who knows....

----------------------------------------------------

Мислам дека девојката - форумџика со ник Магде ја кажува реалната ситуација на "терен".

Секој обид од било кој друг, да се релативизира тоа или пак негира е безсуспешно "сеење магла" и обид за паметување кое нема врска со реалноста.

п.с Те цитирав тебе оти беше твојот пост последен:P инаку се однесува на сите кои се наоѓаат во мојов пост.
Едноставно МАГДЕ Е У ПРАВО.;)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608

Муабетов ти вришти. Демек синовите се тие лошите што му треба воспитување, нема што ќерките да си ги воспитуваме а? Тие по дифолт се воспитани и треба да ги заштитуваме.
И како бараш бе да те ставам тебе во ист кош со машко (полова еднаквост, еманципација, бла бла..) после вакво размислување? Па не заслужуваш бе човек.

И немој сега да ми одговориш, демек, никој не бара од тебе да ме ставаш во ист кош. То тие е исто ко да ми речиш „Буанко е крив“, толку ќе има тежина одговорот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Муабетов ти вришти. Демек синовите се тие лошите што му треба воспитување, нема што ќерките да си ги воспитуваме а? Тие по дифолт се воспитани и треба да ги заштитуваме.
И како бараш бе да те ставам тебе во ист кош со машко (полова еднаквост, еманципација, бла бла..) после вакво размислување? Па не заслужуваш бе човек.

И немој сега да ми одговориш, демек, никој не бара од тебе да ме ставаш во ист кош. То тие е исто ко да ми речиш „Буанко е крив“, толку ќе има тежина одговорот.
Темата е силување.
Мажите силуваат, жените троа поретко, нели?!
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:55 ---
А може и нема да се тргнеш, ако ти се допадне сето тоа;)

Who knows....

----------------------------------------------------

Мислам дека девојката - форумџика со ник Магде ја кажува реалната ситуација на "терен".

Секој обид од било кој друг, да се релативизира тоа или пак негира е безсуспешно "сеење магла" и обид за паметување кое нема врска со реалноста.

п.с Те цитирав тебе оти беше твојот пост последен:P инаку се однесува на сите кои се наоѓаат во мојов пост.
Едноставно МАГДЕ Е У ПРАВО.;)

Магде е во право за реалната ситуација.
Реалната ситуација е лоша и треба да се промени.

Kajgana Shop

На врв Bottom