Да лежи девојка гола на улица, силување е сепак силување и нема оправдување за тоа.
Тие девојки Магде не отишле таму за тоа, и не се облекуваат за да дојде некој сељак и да им досаѓа. Зошто не ти е ненормално да дојде маж и да ти вика „Кај си бе маче баш си секси...“ и не знам уште што? Зошто да не се чудиме, зошто имаат пенис па многу крв им оди таму?
Да бе, во дискотека се оди за да се искаже својот интелек и разбирање за универзумот.
Се знае за шо се иде у дискотека, се трљаш со 500 души и се пијанчиш зашо сакаш да клецнеш/лапаш нешо. Флертуваш со кој ќе стигнеш наоколу за его буст и цитирам
Многу девојки ме посакуваат, вчера излегував запознав 5-6 девојки кои сакаа секс со мене и се тоа додека да ја испијам мојата прва пијачка. А ја пиев цела вечер зашто немав пари за друга, и им лупнав корпа на сите зашто немам дом кај да ги водам
И пошо нашиве девојки се затупени, ќе се облече нешо шо едвај и ги покрива цицките, ќе игра ко да е егзотична танчерка и ќе и се пуштаат секако таква класа на луѓе и ќе ги одјебе со изјава дека нејзе и се пуштаат сељаци. Се прашувам зошто во дискотека се дешава тоа. Нема по таква да отиде некој софистициран и да и рече ми се сфиѓа твојот карактер.
И од твојов пост - сељаци не, софистицирани може.
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:14 ---
Магде крими филм
Нели живееме во демократско општество, кој на кого може да му забрани како да се облекува? Зарем облеката вели „силувај ме“? Тогаш деколтето треба со закон да се забрани. Зарем жените се лигуши и мора некој да има до нив за да ги спаси? Неможат сами да се спасат од таква ситуација, да не им е фатена устата?
Ете ги стереотипите и предрасудите на виделина. Нив треба да ги искорениме.
Сакаш да бидеш гледана и третирана како секс објект - облекувај се и однесувај се така.
Сакаш да бидеш почитувана - облекувај се и однесувај се така.
Ја не велам дека треба да се забрани било што, но како девојка можеш да бидеш повнимателна во какви алишта се облекуваш, каде излегуваш, со кого, кога и се тоа.
Да, жените во поголем број ситуации може да се спасат самите, но што правиме ако те нападнат двајца или повеќе. Факт е дека нивната сила нема да се равна со твојата, а ако си со некој - не си толку ранлива.
--- надополнето: 20 април 2012 во 10:21 ---
Jaс не се согласувам.
Кој како сака може да се облече, никоја не е должна да се облекува ,,попристојно,, за разузданите мажјаци да си ги смират хормоните.
Треба поинакво воспитување на цела популација, во правец на бришење на одредени зборови, како ,,курва,,, за почеток.
Ондак ако дојде маж и ти го покаже онака од разонода немој да кенкаш, он може да се облекува како сака, не е должен да не ти го покажува.
Да се разбереме, јас не го оправдувам силувањето во никој случај, само велам дека како жени треба да внимаваме на себе.