Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ti bre mozes da kliknes , potrosiv nekolku minuti bas zatoa . Klikni kade pisuva celiot tekst , drug nacin neznam kako da vi pustam so translate , ako za tebe e mocen link , za mene nee i ne mi veli ti mene da brisam !
ok ?
Види вака,јас немам учено албански во средно,нема ниту еден друг македонец во темава учено,така да таквите линкови,макар и “преведени“ преку гугл транслејт се тотално непотребни во темава.
Башка целата изјава е извадена од контекст,како што и прават со секоја втора изјава алсат.
Ае сеа,не ме цитирај за добро на темава.

П

Пепси_

Гостин
Што вртат груевски и јанкуловска со изјавите како прдеж во гаќи нека кажат дека се албанци,а не од околу ќе вртиме да имало соживот трте мрте....прикаски за мали деца.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
со последнава изјава на грујо - се повеќе и повеќе мислам дека се косовари убијците..

Единствен сум ?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=90208
Груевски: Доаѓаат тешки денови за извршителите на петкратното убиство

„Убиецот или убијците ќе зажалат за она што го направиле, им порачувам дека за нив доаѓаат тешки денови. Македонската држава и граѓани се зрели и нема да дозволат нечии намери да се реализираат, а со тоа да ја втурнат земјата во меѓуетнички или конфликт од било која природа“ - порача премиерот Никола Груевски на вечерашната трибина во Драмскиот театар, говорејќи во контекст на петкратното убиство и активностите на МВР.

Многу ми се чудни изјавите, ова јас го читам како убијците да се наоѓаат во макеоднија. Тука некои членови информираа дека за краток период ќе има нешто конкретно. Повеќето граѓани мислат дека убијците се надвор од државата. Што ќе биде останува да видиме.

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
со последнава изјава на грујо - се повеќе и повеќе мислам дека се косовари убијците..

Единствен сум ?
Eve jas mislam deka 80% se nasi od niv. Inace ne bi odele izjavite od tipot imame kvalitetni dokazi. A 20 % se kosovari.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.242
Воопшто не е важно дали крвниците се од Косово, Албанија или од Македонија, дали се албанци, бугари, кинези, ако сака нека се и марсовци, Овие монструми МОРА да бидат фатени и да си ја сносат одговорноста
Некој мора да плати и да одговара за смрт на 5 невини луѓе.
Со решавањето на овој случај ќе му покажеме на светот дека сме земја во која важат и се почитуваат законите и поредокот, доколку го заташкаат тогаш со право не сме биле способни како држава.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Очигледно е дека на албанците им гори под нозе, и на нив им е јасно кои се извршителите па во овој меѓупериод ќе ги спинуваат информациите до крајност, прееска гостинот албанец на дебатата на алфа како бубаче беше мирен а иначе ќе скокаше до плафон ако беше обратно. На Алсат сите излегоа дека е можно да се извршители освен албанците. Сторителите ќе бидат фатени и времето ќе покаже зошто го направиле тоа што го направиле. Да беа странски служби умешани ќе убиеа 5 албанци и сега Македонија не ни сакам да замислам каква ќе беше, ова според мене e класичен терористички напад предизвикан од меѓуетнички побуди. А и кога ќе се дознаат убијците македонецот ќе остане смирен, неколку мирни протести и тоа ќе биде тоа прашањето е дали албанската страна ќе извлече некаква поука и ќе престане да се повикува на илириди, етнички карти, вековни живеалишта на албанците и што уште не (јас лично мислам дека ќе си продолжат по старо). Кој се бре тие албански територии окупирани од славомакедонци како што не викате, ееееј чукнете се малце во глава.

Вчера или завчера господинот Петрит Сарачини со десетина души протестираше пред Суд за да не се одолговлекува судењето за убиството на ученикот Јашари. Јас сум сигурен дека обвинетите ќе бидат казнети а и на нив самите им е јасно дека од правдата нема бегање. Но би го запрашал Петрит зошто не направи еден круг околу судовите за да протестира и за одолговлекувањето на судењето за убиството на 3те полицајци на влезот на Арачиново во 2000та? Или амнестија ќе бараат за нив? Тој случај се одолговлекува 12 години. И после бараат масовност, епа нема масовност кога има селективност.

Луѓе, албанци, мора да почне свеста и самокритиката да работи кај вас, до кога бре иначе ќе се натегаме. Каков живот ќе им пружиме на нашите деца и внуци ваков ли каков што имаме сега? Зошто да неможам на Скопска Црна Гора да се прошетам или на Шар Планина? Па ќе му текне на некој ќе извади калашот ќе ме утепа и ќе продолжи да си ги пасе офците. Ни суд ни ништо нема да види тој човек. Незнам стварно незнам до каде ќе оди оваа работа ама мора да разберете дека се си има граници па и македонското трпение.

B

Bonux

Гостин
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=90208
Груевски: Доаѓаат тешки денови за извршителите на петкратното убиство
Брееееј страв у коски им начукал сега сигурно грицкаат нокти и се потат некаде од страв покриени со ќебиња,да ни е жив и здрав г-н Кили има изјавено една многу квалитетна и универзална мисла -МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБ*Ш БРЕЕ !!! оваа изјава е нешто као плашење деца со бабарога...:tapp:

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
нешто што особено го почитувам кај министерката, е праксата да се апси со силни, цврсти докази за кои се сигурни дека нема да паднат на суд

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
. Незнам стварно незнам до каде ќе оди оваа работа ама мора да разберете дека се си има граници па и македонското трпение.
Ајнштајн изгледа беше рекол: - Две работи се бесконечни..вселената и човековата глупост.
Денес кога би бил жив сигурно би ја надополнил реченицата: - Три работи се бесконечни..вселената,човековата глупост и македонското трпение..за првото не сум сигурен,а за вториве две да.
Е така..тоа е,иначе постот ти е крајно на место,совен цитираното,за жал.

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Ајде не туку скокајте сака да каже Албанци од Македонија.
Tочно така.
Датум: 20.04.2012, 00:17
Груевски: Да не се обвинуваат цели етникуми за убиството

Ако убијците се Македонци не може да се виновни сите Македонци, а ако се Албанци не значи дека се виновни сите Албанци....

http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=4F42A88E8EAA2940B7D0C31710CBE36C

Kajgana Shop

На врв Bottom