Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не не, мора живи да бидат фатени, да се испитува да се дознае се, кој ги финасира и тоа е многу битно. Ова што го најавува груевски не ми се допаѓа затоа што како ќе дознаме дека се навистина тие, зашто мртва уста не може да зборува нели. Така да поштувам само фаќање на живи барем еден или двајца од убијците.
Ова што го најавува Груевски е единствено исправно. Нема потреба Република Македонија да троши буџетски пари во организирање на судења и да им плаќа затворска ќелија.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ова што го најавува Груевски е единствено исправно. Нема потреба Република Македонија да троши буџетски пари во организирање на судења и да им плаќа затворска ќелија.

Апсолутно погрешно, така најлесно може да се заташка дека го решиле случајот. На никого не верувам.

А за тоа што пишав погоре околу новиот детаљ, еве има и на алфа целаат вест.

http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=48844

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Еве С(в)рбите како известуваат за убиените деца....само да ве подсетам дека една тајна служба може да испечати и цел број на весник со лажни информации а не пак една вест на некој портал...затоа не се палете на секакви моабети и глупости..

Preti nam velika Albanija!

Dok u Srbiji besni predizborni, komšije Makedonci su na ivici građanskog rata. Sve su prilike da je posle Kosova u strategiji stvaranja velike Albanije na red došla Makedonija.

Iako još nisu saopšteni rezultati istrage o pokolju u selu Smiljkovci, tragovi govore da je počinilac jedna od terorističkih albanskih organizacija. Tim pre što se već oglasila Armija za oslobođenje okupiranih zemalja, koja je makedonskoj vojsci i policiji dala čak i rok do kada treba da se povuče iz polovine sopstvene države.
Poučeni dosadašnjim iskustvima, nema razloga da sumnjamo da će Albanci i u Makedoniji kad-tad uspeti da naprave uspešan scenario za stvaranje sopstvene paradržave po ugledu na Kosovo. Neumorni krojači mapa velike Albanije neće na tome stati, a na meti će se sigurno opet naći Preševo i Bujanovac, jug Crne Gore i Grčka. Od najave da će Srbi na Kosovu održati barem parlamentarne izbore ne prođe dan bez napada, a teroristi za Đurđevdan najavljuju pokolj nad preostalim Srbima.
Težnje Albanaca su dobro poznate, kao i instrumenti pritiska na osetljive tačke njihovih suseda, ali ostaje pitanje šta će reći njihovi sponzori sa Zapada. Slobodan Milošević je odavno je mrtav, tako da „humanitarne“ intervencije poput one 1999. nisu u igri. U Makedoniji je glavni koalicioni partner u vladi upravo albanska stranka DUI, ali bez obzira na to Albanci ne žele da žive u toj državi, kao što nisu želeli ni u Srbiji. Oni žele veliku Albaniju i, ako im neko sa Zapada što pre ne udari bankinu u toj nameri, jasno je da će Balkanu zapretiti ponavljanje devedesetih godina.http://www.alo.rs/vesti/48398/Preti_nam__velika_Albanija_

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Апсолутно погрешно, така најлесно може да се заташка дека го решиле случајот. На никого не верувам.
Подобро е да ги шетаме убијците по судови и на крај да бидат осудени со некоја смешна казна? Не. Само смрт.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Подобро е да ги шетаме убијците по судови и на крај да бидат осудени со некоја смешна казна? Не. Само смрт.
Не бе, на милион невини животни се прават тестирања. Е овие ако ги фатат треба да служат наместо експериментални глувци, да им даваат отрови, да испитуваат лекови на нив, малку е само обична смрт за нив.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Зошто мислам дека почнува да се подзаборава случајов малце од малце?
Ние заборавивме месец дена постојано тепање на Македонци од страна на Албанци, па слично ќе го заборавиме и ова. Мајстори во заборавање сме..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако вие сметате дека се заборава случајот тоа е ваше. јас лично тврдам за мене дека ова НИКОГАШ нема да го заборавам

верувам дека и голем дел од македонскиот народ нема да го заборави ова. 4 ДЕЦА да се убијат не е ни малце за заборавање !!!

но затоа има некој кој тоа веднаш ке го заборават.... си знаат на кого мислам

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Koj i da se ubijcite mora da se fatat sekako ne mora da se Shqiptari
Мислам дека е погрешно пренесена веста. Тоа што сакал најверојатно да каже брат му е дека не се албанците од тоа место, што не значи дека не се од косово, македонија, што исто така не значи дека се срби, турци, узбекистанци, кинези па и македонци на крај...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
сакам да искоментирам дел од изјавата на јанкуловска.

Таа рече дека идентитетот на убијците МВР ќе го открие кога ќе бидат обработени сите информации со кои располага полицијата. Според неа, засега е мал процентот на целосно обработените информации. Министерката смета дека сите шпекулации што се изнесуваат во јавноста се злонамерни и тенденциозни.

првиот болд некако ме тера да мислам дека веќе го имаат идентитетот.. дали се фатени на камера, имало светок дрн дрн дрн или слично несакам да мрсам муда што би се рекло

вториот болд ме тера да мислам дека стварно имаат многу информации кои секако МОРА да се разгледаат ДЕТАЛНО а за тоа е потребно време. ајде да речеме месец дена? доволно е ?

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ти бе не ставај вакви мочани линкови тука,ни треба гугл транслејт за да разбереме.
Прошетај.
Ти бе не ставај вакви мочани линкови тука,ни треба гугл транслејт за да разбереме.
Прошетај.
Ti bre mozes da kliknes , potrosiv nekolku minuti bas zatoa . Klikni kade pisuva celiot tekst , drug nacin neznam kako da vi pustam so translate , ako za tebe e mocen link , za mene nee i ne mi veli ti mene da brisam !
ok ?

Член од
11 октомври 2007
Мислења
8
Поени од реакции
2
сакам да искоментирам дел од изјавата на јанкуловска.

Таа рече дека идентитетот на убијците МВР ќе го открие кога ќе бидат обработени сите информации со кои располага полицијата. Според неа, засега е мал процентот на целосно обработените информации. Министерката смета дека сите шпекулации што се изнесуваат во јавноста се злонамерни и тенденциозни.

првиот болд некако ме тера да мислам дека веќе го имаат идентитетот.. дали се фатени на камера, имало светок дрн дрн дрн или слично несакам да мрсам муда што би се рекло

вториот болд ме тера да мислам дека стварно имаат многу информации кои секако МОРА да се разгледаат ДЕТАЛНО а за тоа е потребно време. ајде да речеме месец дена? доволно е ?
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=90208
Груевски: Доаѓаат тешки денови за извршителите на петкратното убиство

„Убиецот или убијците ќе зажалат за она што го направиле, им порачувам дека за нив доаѓаат тешки денови. Македонската држава и граѓани се зрели и нема да дозволат нечии намери да се реализираат, а со тоа да ја втурнат земјата во меѓуетнички или конфликт од било која природа“ - порача премиерот Никола Груевски на вечерашната трибина во Драмскиот театар, говорејќи во контекст на петкратното убиство и активностите на МВР.

Kajgana Shop

На врв Bottom