Ако убаво те сфатив, можно е. Ќе купиш рутер, интернетот од T-home модемот ќе го носиш во рутерот, еден кабел од рутерот ќе извлечеш до компјутерот, а со лаптопот ќе се врзуваш со wireless. Е сега, ако добро знам, некои модеми на t-home се всушност и рутери, па провери си. Можеби нема потреба да купуваш рутер.Дечки сакам да поврзам преку рутер (на T-home сум) компјутер со кабел и лаптоп со вајрлес мрежно. Остварливо е тоа ?
Нема врска тоа, пробав секакви наслови на песни не сака, не сум до толку па и ти )Па тоа значи дека нема видеа со тие клучни зборови со кои бараш.
Кој прелистувач го користиш? Пробај од друг.. Да видиме дали и од таму ќе ти прави исто.Нема врска тоа, пробав секакви наслови на песни не сака, не сум до толку па и ти )
Со мозилата ми правеше проблем, сеа пробав со хромов али добро работи, проблемот сепак е во мозилата, фала.Кој прелистувач го користиш? Пробај од друг.. Да видиме дали и од таму ќе ти прави исто.
Пробај преинсталирај ја Мозилата, или инсталирај најнова верзија, ако веќе ја немаш.Со мозилата ми правеше проблем, сеа пробав со хромов али добро работи, проблемот сепак е во мозилата, фала.
Да, имам рутер туку мене поголем проблем ми претставува софтверскиот дел односно како да го конфигурирам тоа ?Ако убаво те сфатив, можно е. Ќе купиш рутер, интернетот од T-home модемот ќе го носиш во рутерот, еден кабел од рутерот ќе извлечеш до компјутерот, а со лаптопот ќе се врзуваш со wireless. Е сега, ако добро знам, некои модеми на t-home се всушност и рутери, па провери си. Можеби нема потреба да купуваш рутер.
Во Chrome или Mozila (шо и да користиш) пишуеш http://speedport.ip, admin/admin за логин, и влегуваш ко на сликава означеното Wlan.Тука запишуваш(памтиш) SSID(под Radio Settings) i password t.e WPA key (под Security). SSID е твојот WirelessLan или она што го зрачи Твојот рутер(не комшиските).Да, имам рутер туку мене поголем проблем ми претставува софтверскиот дел односно како да го конфигурирам тоа ?
А да кажеше кој рутер е и кој провајдер за интернет имаш па да ти помогнеме.Да, имам рутер туку мене поголем проблем ми претставува софтверскиот дел односно како да го конфигурирам тоа ?
Тоа ми е средено туку сакам да ги поврзам мрежно за да можам игри преку LAN да играм на компјутерот и на лаптопотВо Chrome или Mozila (шо и да користиш) пишуеш http://speedport.ip, admin/admin за логин, и влегуваш ко на сликава означеното Wlan.Тука запишуваш(памтиш) SSID(под Radio Settings) i password t.e WPA key (под Security). SSID е твојот WirelessLan или она што го зрачи Твојот рутер(не комшиските).
На лаптопот срч на мрежите, ја наогјаш твојата од SSID што го запиша(обично е со најак сигнал) ставаш пасвордот и чекаш да се конектира и добие ИП адреса.
Овака е за speedport ruter, ако имаш cisco (а ти не напиша каков имаш) ке почекаш друг да ти одговори
Појше слики имаш овде
А да напишеше дека за CS ти треба мрежата уште на почетокот да не нагаѓаме што всушност бараш немаше ко турска серија у наставци да се тегнеме. Сеа не знаеме што windows имаш на едниот а што на другиот PC ке глеаме на гравчиња а видиш битно е да се знае тоа за да ти се објасни конкретно за твојата ситуација пошто комбинации има многу.Тоа ми е средено туку сакам да ги поврзам мрежно за да можам игри преку LAN да играм на компјутерот и на лаптопот
Пробувам да играм CS и креирам игра од компјутерот ја барам на лаптопот во LAN и не ми ја дава
Малку информации се ова за да се одреди што е проблемот. Каков ОС имаш, каков интернет (од кој провајдер) користиш, преку кој пребарувач ти се јавува оваа грешка ? Пробај со програмчиња како CClenaer да подзачистиш низ компјутерот, исто пробај со бришење на кешот и останатите подесувања во пребарувачот. Тоа можеш да го направиш со истовремено притискање на ctrl+shift+delete, селектирај ги сите работи освен зачуваните лозинки и избриши. Пробај и со бришење и инсталирање на најнови верзии од пребарувачите што ги користиш.Здраво, имам проблеми со интернетот.. одвреме навреме ми покажува:
This webpage is not availableThe webpage at [linkot od stranata]might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.Error 330 (net::ERR_CONTENT_DECODING_FAILED): Unknown error.И кога почне тоа да ми го прави морам да го рестартирам PC затоа што не се отвара ниедна страна.. помош ве молам! Благодарам однапред..
Еј фала ќе пробам иначе незнаев што инфо ви треба за да ми кажете ајде за друг пат ќе знам и Windows 7 имамА да напишеше дека за CS ти треба мрежата уште на почетокот да не нагаѓаме што всушност бараш немаше ко турска серија у наставци да се тегнеме. Сеа не знаеме што windows имаш на едниот а што на другиот PC ке глеаме на гравчиња а видиш битно е да се знае тоа за да ти се објасни конкретно за твојата ситуација пошто комбинации има многу.
Затоа ке си читаш тука за да сватиш дека не е исто дали умрежуваш две седмици или XP+7ца. Изгледај го видеото или од десно избери си кој е твојот случај и иди по ред.
Укратко битни се 4 работи
1. Двата комппјутера да имаат исто име за Workgroup.
2. File and Printing sharing да е укључен на 2те страни.
3. Homegroup треба да се тргне на 7цата ако умрежуваш 7ца со ХP.
4. Во Firewalot на компјутерот кој ке биде CS сервер да се додаде Exeption за CS.exe пример пошо неиграм CS и незнам со кој фајл се покренува серверот.За четвртово можеш и да искључиш одма фиревал па ако ти работи серверот без фиревал значи под 1 2 и 3 ти е Ок.