HTC Evo 3D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
А негде прочитав (мислам дека тука беше) за Андроид софтверот имало некој си 4,0,3 Сендвич (ваљда)

Знаеш нешто за тоа.... или добро тера на постоечкиот!
Сеуште не е излезена поддршка за „сендвичот“ (4.0) за овој телефон :)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Кон крајот на Март ќе излезе android 4.0 ice cream sandwich за следните модели:HTC Sensation, HTC Sensation XL и HTC Sensation XE. Подоцна некаде кон средината на годинава ќе излезе за следниве модели:HTC Rezound, HTC EVO 3D, HTC EVO Design 4G и HTC Amaze 4G. Оваа информација е директно од оператор во контакт центарот на HTC.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Кон крајот на Март ќе излезе android 4.0 ice cream sandwich за следните модели:HTC Sensation, HTC Sensation XL и HTC Sensation XE. Подоцна некаде кон средината на годинава ќе излезе за следниве модели:HTC Rezound, HTC EVO 3D, HTC EVO Design 4G и HTC Amaze 4G. Оваа информација е директно од оператор во контакт центарот на HTC.
Веке е излезен официјалниот апдејт ICS 4.0 за Sensation XE во некои држави и се шири по другите со roll out. :)
http://www.gsmarena.com/htc_sensation_xe_android_40_ics_update_now_seeding-news-3954.php

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Ме интересира гледам верзијата на софтверот на мојот htc evo e 1.20.401.8. А според htc треба да биде 2.17.651.5. Кога одам update software вика дека нема надградби. Ако може да ми дадете совет како да го надградам официјално, дали зависи тоа до операторот итн итн. Фала

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ме интересира гледам верзијата на софтверот на мојот htc evo e 1.20.401.8. А според htc треба да биде 2.17.651.5. Кога одам update software вика дека нема надградби. Ако може да ми дадете совет како да го надградам официјално, дали зависи тоа до операторот итн итн. Фала
Зависи и од регионот и од операторот, штом ти вика дека нема нова надградба значи тој е најновиот официјален софтвер за овој регион или оператор. Доколку сакаш понов т.е. од друг регион тогаш ти треба root за да го надградиш. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зависи и од регионот и од операторот, штом ти вика дека нема нова надградба значи тој е најновиот официјален софтвер за овој регион или оператор. Доколку сакаш понов т.е. од друг регион тогаш ти треба root за да го надградиш. :)
Не го сфаќам ова, операторот кој го шиткал телефонот?
Зашто е толку комплицирано кај Андроид, дали е побитен операторот и регионот од моделот?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не го сфаќам ова, операторот кој го шиткал телефонот?
Зашто е толку комплицирано кај Андроид, дали е побитен операторот и регионот од моделот?
Значи вака, постојат, во случајов Evo 3D, телефони кои се sim free и кои се заклучени на мрежа т.е. оператор. Кога Google ке пушти апдејт, операторот го превзема и не го пушта во комерцијална употреба се додека не го прилагоди за своите потреби (читај не го наполни со свои срања) т.е. максимално да го угуши телефонот. За регионите Google има малку чудна политика на апдејт или roll out. Некогаш пуштаат нов апдејт во пониско развиените земји па после по големите пазари. Јас мислам дека тоа им е како тест регион за да големите потрошувачи добијат стабилен софтвер. На крај сите добиваат, кој порано, кој подоцна.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Веројатно ќе почекаме доста време за ICS. Така ми изгледа според одговорите од HTC. Да ми препорачате за телефончето добра навигација? и ако не е проблем во ПП да ми испратите линк. Фала :)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Надградбата на ICS 4.0 за HTC EVO 3D ќе се случи во АПРИЛ :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Знае ли некој кај може да се симнат скинови за овој телефон? (Sense 3.0)
--- надополнето: 16 април 2012 во 13:41 ---
Го имам телефонов прилично кратко време, впечатокот ми е WOW, ќе видиме кога ќе помине месец - два малце подетална анализа :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Знае ли некој кај може да се симнат скинови за овој телефон? (Sense 3.0)
--- надополнето: 16 април 2012 во 13:41 ---
Го имам телефонов прилично кратко време, впечатокот ми е WOW, ќе видиме кога ќе помине месец - два малце подетална анализа :)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.go.launcherex&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nYXUuZ28ubGF1bmNoZXJleCJd

Си го пробал со ова? Има милијарда скинови, милиони ефекти и што ли не.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Апсолутно.. нема подобар launcher од тој (освен можда Nova Launcher за ICS).

Бонус општи совети за сите Android корисници:
* направете му root на телефонот - проверете прво на XDA дали има некоја посебна постапка за вашиот модел, а ако не, SuperOneClick работи на повеќето модели
* инсталирајте Titanium Backup (Pro ако успеете да ја најдете некаде *wink wink*), направете backup од сите апликации на телефонот и замрзнете или избришете ги непотребните
* (за напредни корисници) - инсталирајте ROM Manager, флешувајте clockworkmod recovery и направете целосен backup на телефонот/системот.. дури и да го brick-увате телефонот понатаму, со помош на ова ќе можете да го вратите во првобитната состојба. Барајте упатство на XDA/Google, и бидете внимателни.

После ова цел систем ви е отворен, па играјте си колку сакате со телефоните..

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Aj kazete nesto za HTC evo 3D planiram da go zemam od one na dogovor 24 meseci so pretplata od 1300den a telefonot e 0den.

Kajgana Shop

На врв Bottom