Кате ако ти помагне ова нешто, еве ќе ти кажам дека и кај мене е исто. Моите најдобри другарки си фатија дечковци од исто друштво, а јас немам. Значи ќе излажам ако кажам дека не сум се чувствувала глупаво во почетокот и не ми доаѓале мисли дека јас никогаш нема да фатам дечко. Ама... верувај дека дечкото не е решението за осаменоста. Јас еве на пример имам повеќе бенефиции од тоа. Еден ден ќе излезам со другарките и нивните дечковци, одеме на кафе или во кафич, си праиме муабет, слушнеш нови рамислувања. Тие во петок и сабота седат сами кај некој дома, а јас си одам во диско со другарки од клас или од населба и се забавувам. Значи, ми се зголеми кругот на пријатели. А ако сакаш да одиш со некое машко само за една вечер, тоа е веќе лесно, зашто ретко кое машко ќе одбие девојче. Па така и ќе видеш кој како карактер има, дали ти одговара некој таков покрај тебе или не. Е сега за сериозна врска и љубов, тоа нема некој што ќе ти каже дека е лесно да се најде. Но немој да брзаш да се врзуваш уште сега, имаш толку многу работи да проживееш. И воопшто не се замарај ако другите постојано те прашуваат зошто уште немаш дечко (зашто мене тој дел ми е најиритирачки).
Само излегувањето и дружењето можат да ти ги отргнат тие мисли од главата. А и ќе се изненадиш како срамежливоста сама по себе ќе ја снема. Дружи се, немој да седиш дома, и колку и да звучи нарцисоидно не можеш да кажеш не се чувствуваш секси кога ќе облечеш убав фустан, високи потпетици, црвен кармин... Сакај се себеси!!!