Фан клуб: РК Пелистер

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Abe so milion evra budzet i da gi zemis ovie igraci?? Pa uste Ivan markovski vo ekipata:eek:. Kade be toj so stomakot nared!!! Uste za rakomet e igranje.. Neka otvori edna tezga na pazar i neka prodava "Kempa" oprema

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе не кревајте прашина за џабе
Овие се уште поголеми глупости од за Голужа, овој појма нема - Чантурија србин бил .... уште по то видете кој пиши
И ако можеше да се земат овие играчи ќе ги земеа Металург
Тончи Валчич??? Па овој не е нормален бе ....

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Jas vo ova nema da poveruvam se dodeka ne se smenat lugjeto koj go vodat klubo. I da gi dobijat parite nema da znaat da rakovodat so niv. Ushte Piskacho ko dojde da rakovodi so klubot, ne znam so da recam.. Efto vidovme kolku znae da rakovodi. I ne letajte mnogu vo oblaci, vratete se vo realnosta i videte ja sostojbata vo klubot :)
Апсолутно :cuc:
Прво промени во управата за јак ПЕЛИСТЕР !!!

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
214
Боооооо не е можно ова бе, Тончи Валчич !?!?
Мене најпоќе шо ме нервира е то шо не кажва ништо управата, ние од Хрвати да дознаваме, нека застанат нека кажат, не е на татко му клубо, клубо е гратски нека кажат шо како, шо демек тие не знат по форуми шо се пиши а?

Z

ziko bt

Гостин
Soznajs mozi ima nekoj pregovori so REK ama izvoro ne e mnogu verodostoen deckoto so napisa deka ke sme imale 1 000 000 evra budzet,isto taka pisi deka Canturija ti bil Srbin,so Ive ke sme gradele konkurenten sostav i deka REK ti bila privatna firma taka da iako zvuci odlicno deckovo se glea deka e slabo zapoznaen so to so se desava,pa nema potreba da mu se dava mnogu znacenje na ova izjava sea za sea...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Боооооо не е можно ова бе, Тончи Валчич !?!?
Мене најпоќе шо ме нервира е то шо не кажва ништо управата, ние од Хрвати да дознаваме, нека застанат нека кажат, не е на татко му клубо, клубо е гратски нека кажат шо како, шо демек тие не знат по форуми шо се пиши а?
Абе шо да кажат ко се глупости овие, шо да ти кажат??
П.С. Шего "наместо во Пелистер" :pos::pos: потпиша за Висла

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
More luge od lani da ne e to mislenjeto ?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Добро бе, вие со цел памет му вервате на некојси хрват шо пишал на обичен форум?
Да, и јас сакам да е вистина ама полека малку, не летајте одма.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Овај на трева е гарант или на нешто појјако.....:pos:
pegsy
Željan dokazivanja

Pristupio: 18. studeni 2008.
Status: Offline
Poruka: 540

Poslano: jučer u 22:20 [direktan link na ovu poruku]
da revaz čanturija al on nije srbin to sam pomiješao, srbin je marko ćuruvija koji je bio u vardaru i metalurgu sad sam našao da pelister ponovno zove i ivana lapčevića koji je lani bio blizu dogovra sa njima moga bi to već dogodine biti tim za naslov nastave li tim tempom

Член од
2 август 2011
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.622
Можно е да има и нешто вистина во сето тоа, инаку човекот е поранешен ракометар, добро запознаен со состојбите во клубовите во бивша Југославија, инаку кога спомнува приватна фирма мисли на фирмите на Јордан Камчев, но како предуслов Камчев да влези во Пелистер е и финасирање од страна на РЕК за да може да се создаде јак тим, и сето тоа наредено партиски бидејки се спремаат избори а во прашње се 5000 до 8000 гласачи бројка која не е за занемарување.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Можно е да има и нешто вистина во сето тоа, инаку човекот е поранешен ракометар, добро запознаен со состојбите во клубовите во бивша Југославија, инаку кога спомнува приватна фирма мисли на фирмите на Јордан Камчев, но како предуслов Камчев да влези во Пелистер е и финасирање од страна на РЕК за да може да се создаде јак тим, и сето тоа наредено партиски бидејки се спремаат избори а во прашње се 5000 до 8000 гласачи бројка која не е за занемарување.
Не ми изгледа баш како запознаен...
Ај да речиме дека има нешто со спонзор,не е само од него тој муабет,уште од пред некој месец се брчи низ градот...
Ама за играчите....каков Шего,Валчиќ....
Па и Лапчевиќ?
Па тој нема играно којзнај од кога,и сега ние ќе сме го земале?:eek: и то уште не завршено првенството,демек однапаред се барат играчите.....:D
Дека ќе има некои партиски шеми јас типував уште пред некој месец,голем влог е во игра......
Минатите избори тесни беа,малку фалеше да изгуби Вмро во Битола....
Ќе мора нешто да напрат за Битола на спортски план,како шо напраја во Скопје....
Не дека е во ред ова,ама си купват гласој.....
А Пелистер е машина за гласој...
Спиро пред 7 години ко се кандидираше лапна околу 10 илјади гласој,појќе од пола беа зошто беше претседател на Пелистер,и Пелистер таа сезона освои титула....
Шо ќе биди ќе видиме...
Сега ако не се најди спонзор никогаш нема да се најди....

Член од
2 август 2011
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.622
Според мене баш ми е гајле дали некој купува гласови со инвестирањето во РК Пелистер, важно ми е да повторно со очекување да ги чекам мечевите на РК Пелистер, да одам во сала да има 5000 публика да гледам како Пелистер игра ракомет, како победува, како се бори за титула, и тн. Па секој спонзор сака да постигне нешто со спонзорирање во клуб дали е тоа реклама или популарност или било што друго. Што се однесува до играчите и самиот тој спомна дека Пелистер ги бара а не дека потпишаа договор. Т. С Пелистер преку некој менаџер ги контактирал тие играчи за нивните услови е сега дали ке дојде до договор или не никој не знае.
Дај боже нека нека влезе спонзор за играчи лесно е ке има, а и ние наместо да се занимаваме со тоа кој е управа а кој секретар кој го бива а кој не, да се занимаваме со кој игра Пелистер како изиграл, кој изиграл добро а кој лошо, ке бидам најсрекен јас.

Kajgana Shop

На врв Bottom