Фан клуб: РК Пелистер

P

PewDiePie

Гостин
aбе чекајте шо брчите одма вака така ќе биди нема да биди остајте и така помина ова ебана сезона ќе видиме шо ќе биди и со тренер и спонзор а иман некоја информација само не ја кажвам пред време
Ај исто ако сакаш П.П. што информација имаш ?

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
за то е точно и јас исто ни ја бранам ни ја сакам управата,ама едно е вистина дека АКО некој навистина сакаше да влези во клубот били како спонзор или како управа а тоа НЕ му беше дозволено од ефто и компанија оти не излезе пред битолската јавност и да речи вака и вака сакам да влезам да напрам непто добро за Пелистер ама не ми дозволуваат!!!ама тоа од никој не се случи,освен шпекулации односно чаршиски муабети рекла казала!!!клубот сите гледаме дека баш вака апсолутно никогаш не бил,ама се нема кадар никаков,со платите тешко се излегва на крај и тоа доаѓа до резултати...Пак и се мислам дали да речам ДА СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА ЌЕ БИДИ ПОДОБРО можи да згрешам и незнам поќе шо да речам,не ни остана и надеж...Друга работа,ете сите гледаме дека управата не можи да донеси поволни резултати без разлика дали се труди или не се труди...па кога се СПАСИТЕЛИ зошто не го дадат на општината па да му се бара чаре,оти клубот е на градот и не смеј да се профитира од него,а кај нас го донесоа на питачки став да губиме од овче поле и компанија,па вистина многууууу големи спасители се покажаа..и како резиме шо треба поќе да е кажи?тренер аматаерски,составот исто така,спонзор ситен колку да не згасни скрос публика 0,заинтересраност на младите ич,ама то е то

Член од
17 мај 2008
Мислења
44
Поени од реакции
22
јас послем толку години почнав да не одам на ракомет иако одев и кога му беше најтешко на клубот пред некоја година ама ова веќе е краен аматеризам го оцрнија името ПЕЛИСТЕР а со самото то го оцрнија името на цела група ЧКЕМБАРИ .... не заслужват поќе подршка

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
214
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=6BC86D4F58EB3747BC6B46139D0BB991

Пелистер со Голужа ќе ги „урива“ Вардар и Металург
По многу години тапкање во место, ракометниот тим на Пелистер се надева дека конечно ќе излезе од сенката на двата скопски клубови, Вардар и Металург, а тоа ќе го направи со ангажирање
на хрватскиот селектор Славко Голужа. Со тренерот на тимот на Сисција е разговарано при посетата на Загреб во Скопје во осмина-финалето на Лигата на шампионите кога му бил презентиран планот за закрепнување на битолскиот клуб. Најголемата пречка за исполнување на сонот на битолчани е спонзор што ќе сака да вложи неколку стотина илјада евра во правење на силен тим. Во моментов со клубот раководат навивачите кои бараат некој спонзор што би влегов во клубот, зашто ниту општината не сака да помогне.

- Разговарано е со неколку спонзори, кои се запознаени со нашите желби и постои заинтересираност конечно да најдеме финансиер на клубот. Тоа би решило многу проблеми. Но, одговорот од спонзорот ќе го знаеме до крајот на мај. Веќе разговаравме со Славко Голужа, следната сезона селекторот на Хрватска, да дојде во Битола и да го преземе клубот - вели Никола Пискачев, секретарот во Пелистер.

Битолчани и сезонава се обидоа да направат силен тим, донесоа неколкумина странци и тренер од Црна Гора (Ратко Ѓурковиќ), но тој издржа неколку месеци, по што доби отказ, а заминаа повеќемина ракометари поради беспарицата. Сега Пелистер игра со „домашни играчи“ и тренер, и според кадарот годинава ќе се борат да го задржат третото место во лигата, зашто не можат да им конкурираат на Вардар и Металург.

Евентуалното ангажирање на Голужа ќе значи и носење на повеќемина странски играчи и комплетна реконструкција на тимот, играчки и организационо.

- Се договоривме Голужа да си донесе неколку ракометари според негов вкус, помошник тренер, и да добие поголема слобода околу работата и изборот. Предизвикот на Голужа да дојде во Македонија е што во оваа лига ќе може да им конкурира на Лино Червар и Веселин Вујовиќ, со што и македонското првенство би станало поинтересно и квалитетно - вели Пискачев кој истовремено е член на Иницијативниот одбор за спас на клубот.

Според најавите од сегашниот тим на битолчани, следната сезона сигурно би останале Златко Везенковски, Владо Недановски, Реваз Чантурија, Игор Тоскоски, а на поголемиот дел од играчите ќе им се даде можност да заминат во други клубови. (Г.А.)
АЈДЕ КОМЕНТАР:D:D:D
Ајде вака така Пискачо ја напрај екипата за од Мај , ШАМПИОНИ !!!! само да не испадни ко годинава !!!! оооффф Пискач бееее !!!!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ако се планира да има многу пари - тренер да биди Касим Каменица или ....... (има и други одлични тренери)
Ама Голужа е права гупост:mad:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Каков Голужа.....
Нека си седи во Хрватска таму...
Загреб прај голема грешка со него....
Ако навистина бидни нешто со спонзор,и ако се бара тренер,треба некое докажано име....
Искусен тренер....

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Еве што се шпекулира на хрватскиот форум, дај боже да е вистина :vozbud:

dogodine u ligu ulazi i pelister iz bitola,koliko sam čuo jaka firma Rek Bitola ulazi u klub sa milijun eura i žele parirati skopljanima... želja im je smajlagić na klupi sa 3-4 hrvatska igrača a spominju se tonči valčić,marin šego i alen blažević uz domaće igrače poput legendarnog ivana markovskog,vladu nedanovskog i srbina čanturiju mogla bi to biti fina ekipica dogodine

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе шо, да нема лошо
Сега Шмајлагич од кај го изваја незнам :eek:
Нема шанса за ова- чисти глупости
Кој форум е тој ?? Дај да видиме

П

Паспарту

Гостин

dogodine u ligu ulazi i pelister iz bitola,koliko sam čuo jaka firma Rek Bitola ulazi u klub sa milijun eura i žele parirati skopljanima... želja im je smajlagić na klupi sa 3-4 hrvatska igrača a spominju se tonči valčić,marin šego i alen blažević uz domaće igrače poput legendarnog ivana markovskog,vladu nedanovskog i srbina čanturiju mogla bi to biti fina ekipica dogodine
Дај Боже да е точно сето ова, ќе имаме три супер конкурентни тимови наредната сезона. Милион евра во ракометот се многу пари, само да не се ова претпоставки и нагаѓања како што беше до сега... Инаку дечково се помешал малку, Чантурија е Грузиец не Србин :)

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
druga rabota so piskacot za dzabe en dava toj izjava po vesnici garant ima nekoja najava za sponzor i piskacot kako menadzer za odreden procent ke go donese goluza toa siguren sum oti toj muabet za goluza go slusnav uste esenta koga izigravme nereseno so borec vo veles deka goluza ke go smenva toj crnogorecot arno ama togas cile si zamina i nisto do biznisot na pisakcot taka da sega ako dodje sponzor ne me cudi da go donesat slavko
Со Голужа дефинитивно ништо нема да биди пошто тој Загреб ќе го води,од денес ова

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе каков Шмајлагич не лупајте глупости нема шанса
--- надополнето: 16 април 2012 во 19:27 ---
Абе каков Шмајлагич не лупајте глупости нема шанса

P

PewDiePie

Гостин

Дај Боже да е вистина ова. :love:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Jas vo ova nema da poveruvam se dodeka ne se smenat lugjeto koj go vodat klubo. I da gi dobijat parite nema da znaat da rakovodat so niv. Ushte Piskacho ko dojde da rakovodi so klubot, ne znam so da recam.. Efto vidovme kolku znae da rakovodi. I ne letajte mnogu vo oblaci, vratete se vo realnosta i videte ja sostojbata vo klubot :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Секоја пролет различна приказна...
Лани Циле беше бомбастично најавуван, а сега прво Камчев, па од некои си хрвати разбираме дека РЕК ќе кеширал миљонче :LOL:

želja im je smajlagić na klupi sa 3-4 hrvatska igrača a spominju se tonči valčić,marin šego i alen blažević uz domaće igrače poput legendarnog ivana markovskog,vladu nedanovskog i srbina čanturiju mogla bi to biti fina ekipica dogodine
И се ова фино... Ама овие ќе сакаат речиси цела сезона да играат во нашата мизерна лига? И пак е прашање дали и со нив ќе успејме в година да скиниме некој од Вардар/Металург, за да влезиме во таа SEHA која не се знај дали ќе опстојува до година...
Или пак ќе се надеваме Начевци да ургираат да има некое си турнирче :LOL:

Дечки не летајте в облаци... добро кажа некој над мене, дури оваа гарнитура комплетно не си замини од клубот и 10 миљони да ги има на сметка, пак ќе се носат играчи за по 2-3 месеци.

Ако и наредната сезона не се измени ништо, т.е Пелистер да остани на ова мизерно ниво, тогаш и тие малку шо одат да го гледаат мизерен Пелистер ќе кренат раце...

Kajgana Shop

На врв Bottom