Пријателе, те читам цело време и искрено, најискрено ТЕ ЖАЛАМ.
Толку си затворен во тој твој мал свет на предрасуди, омраза, и бес, што се двоумам дали некогаш ќе имаш можност да ја прогледаш реалноста.
А во реалноста луѓето не се мразат зошто се албанци, кинези или пак руси.
Зборувам за реалност која што извира од човечки дух, без тој дух, уште долго време ќе си конкурирате во свирепоста, која ги карактеризира дивите зверови.
Жали ме колку сакаш, во мојот светима омраза и бес само кон тие што со непријателски погледи гледаат кон мене.
Студирам со Албанци, ги знаат моите ставови и ги почитуваат. Со нив си пружаме рака, збориме за фудбал, има и една Албанка и баш со мене прави највеќе муабет, па дури имаме и тазе асистент Албанец.
Ама за останатото, што се курчи по улици, што изиграва џек по автобуси, немам никакви обѕири, таа работа мора да се тера до крај, дур не им дојде памет и не се научат на ред.
Да вистина е, во реалноста луѓето не се мразат дека се Кинези или Руси, ама се мразат пошто има поделба на ЛУЃЕ и НЕЛУЃЕ, а за мене НЕЛУЃЕ се оние кои во однос 20 на 1 тепаат само ради тоа што некој не е ИСТА ВЕРА пред се, а потоа и националност за после тоа кога полицијата нема да реагира на апелите па народот во свои раце ја превзема правдината, плаче како пичка пред сите можни институции.
Не ми продавај муда за бубрези, вакви пацифистички постови на тоа миротврците да им пишуваш, а не на дечко што секој ден мора да гледа како некој му покажува кур на Бит пазар, како автобусот му е гаѓан со камења од ретардоси, како неможе на раат да си прошета низ Мавровка, како ја мисли девојка му секој ден дали повторно некој ќе ја закача во автобус и девојчето ќе се тресе дур не ги помине незгодните предели.