Дефинитивно, ама не само ние туку и МВРДобро кажа едно другарче,ние македонците повеќе ги штитиме албанците отколку тие сами себе!
Дефинитивно, ама не само ние туку и МВРДобро кажа едно другарче,ние македонците повеќе ги штитиме албанците отколку тие сами себе!
позицијата на албанците во македонија не е како да се во шфајцарија, туку е како италијанците, французите и швајцарците што се во ШВАЈЦАРИЈА.....Каде кажи ми имате пратеници и министри, во Швајцарија, Германија, Австрија? Како што се пишувате таму? Никаде на светот немате права како во Македонија, па дури ни во вашата матична Албанија. Тешко нас ако се држиме по вашата култура и сеуште затуцаната крвна одмазда.
Ако не се пак ке сакаме најаката казна која е доживотен затвор ама еве ние велиме ако се? и со оваа постојана тортура што ја прат врз нас ке се претури тенџерето и ке пукни кад тадBez da se dokaze veke vie ste go dakazavtee od prviot den toa , koji mojot prv post bese i jas veke mislam deka se ubijcite Albanci , ali sto ako NE SE , naprimer ?
Ako nese , pak velam samo primer , dali mislite deka preteruvate ?
Знаеш колку е разликата од масакр, до пцовка. Колку од Македонија до Австралија. Зошто македонците не ги пцујат власите, турците, ромите и слично, туку ве пцујат баш Вас. Си се запрашал за тоа?zatoa sto tie se luge i koga izleguvaat na protesti ne izvikuvaat mrtov Albanec dobar Albanec
Никаде не реков дека го оправдуваат. Реков дека ќе ги бранат убијците (кога ќе ги фатат, ако ги фатат)Епа не се согласувам дека сите албанци го оправдувале убиството...каде сретна таква информација? И како може да бараат нивно ослободување, кога сторителите уште не се ни пронајдени?
Ми го читаше постот? Веројатно не.Плус, невладините организации не го претставуваат ставот на цела една етничка група, тоа е во најмала рака наивно да се верува.
А да им кажеш за реалноста на оние родители кои децата им се убиени само поради тоа што биле Македонци или христијани, сеедноПријателе, те читам цело време и искрено, најискрено ТЕ ЖАЛАМ.
Толку си затворен во тој твој мал свет на предрасуди, омраза, и бес, што се двоумам дали некогаш ќе имаш можност да ја прогледаш реалноста.
А во реалноста луѓето не се мразат зошто се албанци, кинези или пак руси.
Зборувам за реалност која што извира од човечки дух, без тој дух, уште долго време ќе си конкурирате во свирепоста, која ги карактеризира дивите зверови.
Па не би рекол еве некој ултиматуми давате на примерпозицијата на албанците во македонија не е како да се во шфајцарија, туку е како италијанците, французите и швајцарците што се во ШВАЈЦАРИЈА.....
Е сега пошто си многу паметен, излези со линкови и кажи ми колку такви Македонци нападнале Албанци, а колку се обратни јас ќе ти поставам.Сличен им е менталниот склоп, и овој би ми го кркнал на Широк Сокак ако наместо Кока Кола речам на грешка Кока Коља дури да се објасниме.
зошто тогаш веднаш го оправдувавте полицаецот, без да заврши истрагата, веднаш заклучивте,Па објасни ми како успеа цел Гостивар да го поврзе настанот и да ги окриви сите Македонци?
Или така идат работите. Значи по твојата логика, доколку се покаже дека убијците се Албанци, треба да удриме. ОК, фала на поуката, чим така викаш, така и ќе направиме....
ако не не болеше немаше да го трошиме времето тука разбираш немаше да се расправаме и да го трошиме времето можевме да одиме до бугарија грција за велигденските празници или пак да одиме да се спулаваме по кафичиkolku samo ne ve boli kur za ubienite deca
Nema Albanec koj ne go osuduva ova , mora da vi e jasno . NEMA !Јас верувам дека се претерува, но тоа е нормална реакција после 2 месечен терор за убиство кое немаше етнички карактер.
Не беше прашањето дали се или дали не се, туку дали е во ред да ги следиме вашите методи на одмазда врз цел народ ?
Милион пати кажа дека ти знаеш што е војна. Каде виде повик за војна? Револтот мој не произлегува само од ова што се случи сега, туку од милион ствари кои се случиле во минатото и за кои оваа држава останала слепа и анемична. И имам право да си го кажам револтот, тоа не смее никој да го забрани.И ти да знаеш што е војна и ти можеби би реагирал како мене. Револтот е кон оние мочковци кој уште главен проблем им е писмената во вторник и кецот на полугодие, кој војна виделе само на кантер страјк или на филм.
Ако ти негледаш проблем во генерализација и префрлање на вината на цел еден етникум, тогаш и ти спаѓаш во гореспоменатата група, без разлика на твојата возрст.
Ќ им кажам дека се убиени од болни умови, животни, од платеници, од кукавици, од луѓе кои што имаат ИМЕПРЕЗ, а не од една цела етничка заедница.А да им кажеш за реалноста на оние родители кои децата им се убиени само поради тоа што биле Македонци или христијани, сеедно
zatoa sto od nas se plasite ete zasto!Знаеш колку е разликата од масакр, до пцовка. Колку од Македонија до Австралија. Зошто македонците не ги пцујат власите, турците, ромите и слично, туку ве пцујат баш Вас. Си се запрашал за тоа?
Auf, izvini, ti si od onie shto kliknuvaat "Like" na slika od bolno bebe na FB i so toa go lechat bebeto.ако не не болеше немаше да го трошиме времето тука разбираш немаше да се расправаме и да го трошиме времето можевме да одиме до бугарија грција за велигденските празници или пак да одиме да се спулаваме по кафичи