Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
17 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
Самиот факт дека типот кого цитираш си го квалификувала како албанец зборува доволно за твојата ментална состојба......
Дај ми пример каде СМЕ ги бранеле криминалците,
Нема нормален човек кој не би сочувствувал за овој настан, камоли да бил албанец....
Немој да ми кажеш дека македонската полиција ангелски се однесуваше кон албанците....

Не си воопшто компетентен да донесуваш заклучоци за мојата ментална состојба, јас зборував за албанците, а типот дали е албанец или не, не е нешто многу важно...
А тоа за вашите бранења на криминалците сувишно е да зборувам, бидејќи ако твојата ментална состојба е во ред, самиот ќе бидеш свесен за се што се случува.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.773
Поени од реакции
26.337
зошто тогаш веднаш го оправдувавте полицаецот
Аха, значи сме криви како народ.... И кога ќе се изврши пресудата?

Селективно ги тепале луѓето? Правеле анкета, дали го подржувате убиството на Албанци и на позитивен одговор ќотек до посеруење.

Што да кажам повеќе?? Ова не е провокација?

А што би помислиле дека се убијците, после 2 месечен терор а? Нели некако сами си го постигнавте тоа?
 

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Незнам дали сте ги чуле чаршиските муабети дека уствари 43 годишниот бил убиен поради брат му кој тргувал со наркотици, а демек децата биле колатерална штета!
 
Член од
29 април 2009
Мислења
24
Поени од реакции
32
Браво ако и



Браво ако излезе бев излезен и јас, но бевме само 500 луѓе на кои им значи нешто тоа што се случи. Бев запалив свеќа во црква, бидејки сум христијанин и бев пред влада да укажам дека ме загрижува каде води целава ситуација, нејкам тоа да се случи и на мој пријател, роднина.
(y) Гледш, размислуваме исто. А и сме делувале исто. Но дел не размислувал или не делувал како нас. Затоа и предложив нешто кое го има во државава ама не е активирано а кое ке добива инструкции како да делува а нема да размислува. Размислување во еуфорија или под емоции носи погрешни одлуки.
 
S

Shellshock nam67

Гостин
Ti sto seres sekoj den tuka , koj ne poznava drug zakon osven zakani i mrznja sto ocigledno taka te hranaat doma so kiselina , pa ti preporacuvam dojdi kaj moeto maalo sega odma , i gledaj da li si igraat albanskite i makedonskite deca zaedno od pred da seres tuka i da gi zarazis mladite uste poveke .
abe sega moze igraat utre ce pukaat ovi so kceinava ..
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.621
Поени од реакции
70.281
Пријателе, те читам цело време и искрено, најискрено ТЕ ЖАЛАМ.
Толку си затворен во тој твој мал свет на предрасуди, омраза, и бес, што се двоумам дали некогаш ќе имаш можност да ја прогледаш реалноста.
А во реалноста луѓето не се мразат зошто се албанци, кинези или пак руси.
Зборувам за реалност која што извира од човечки дух, без тој дух, уште долго време ќе си конкурирате во свирепоста, која ги карактеризира дивите зверови.
Жали ме колку сакаш, во мојот светима омраза и бес само кон тие што со непријателски погледи гледаат кон мене.
Студирам со Албанци, ги знаат моите ставови и ги почитуваат. Со нив си пружаме рака, збориме за фудбал, има и една Албанка и баш со мене прави највеќе муабет, па дури имаме и тазе асистент Албанец.
Ама за останатото, што се курчи по улици, што изиграва џек по автобуси, немам никакви обѕири, таа работа мора да се тера до крај, дур не им дојде памет и не се научат на ред.
Да вистина е, во реалноста луѓето не се мразат дека се Кинези или Руси, ама се мразат пошто има поделба на ЛУЃЕ и НЕЛУЃЕ, а за мене НЕЛУЃЕ се оние кои во однос 20 на 1 тепаат само ради тоа што некој не е ИСТА ВЕРА пред се, а потоа и националност за после тоа кога полицијата нема да реагира на апелите па народот во свои раце ја превзема правдината, плаче како пичка пред сите можни институции.
Не ми продавај муда за бубрези, вакви пацифистички постови на тоа миротврците да им пишуваш, а не на дечко што секој ден мора да гледа како некој му покажува кур на Бит пазар, како автобусот му е гаѓан со камења од ретардоси, како неможе на раат да си прошета низ Мавровка, како ја мисли девојка му секој ден дали повторно некој ќе ја закача во автобус и девојчето ќе се тресе дур не ги помине незгодните предели.
 
Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
ja iskazuvam normalno koga ke se zamisluvas kako superioren narod, skolo vie ste ni dale, fakultet ste ni dale. ziveete so misli od sredovekovieto. do neodamna bevte protiv univerzitet na albanski jazik
Одговори ми зошто се плашиме од вас? Што немате во Македонија, а имате во Австрија, Швајцарија, Германија, Италија? Факултет државен на албански, министри, пратеници, задолжителен процент од 20% + во сите државни институции и слично?
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.773
Поени од реакции
26.337
Nema Albanec koj ne go osuduva ova , mora da vi e jasno . NEMA !
Ova e kako prvo za nas LOSO bez da ste vie vo prasanje .
Ako ne se fati , jas ke o promenam mislenjeto , i ke se ubedam deka ne e od Albancite .
Takvo profesionalno ubistvo ne se pamti deka e izvrseno od Albanci dosega , a primerite mi idat sekoj den poveke vo stilot na Kiro Gligorov i Trajkovski , ovoj vtoriot bese omilen kaj nas Albancite i sme glasale kako sto znaete .
Абе и јас го осудувам убиството на Полицаецот и сметам дека требало да ги пријави доколку го нападнале и го тепале и дека сигурно ќе ги стигнела правдата. И верувам дека и повеќето што јаделе ќотек истото го мислеле и повеќето што им биле скршени продавниците истото го мислеле.

Ама ете вас не ве интересираше нашето мислење. А барате сега да не интересира нас вашето. Не ли е малце лицемерно? Нигде кај тебе не прочитав осуда на настаните што му следеа на Гостиварското убиство, а ти осудуваш пишување на форум.
 
Член од
17 април 2012
Мислења
27
Поени од реакции
22
Јас сигурно нема да сум следниот таргет.
Иначе размислувањето ти е:facepalm:

Не планирам да реплцирам веќе на ништо, што има врска со војна.
Спремете ги пушките, war is coming.
Размислувањето мене ми е на место,туку ти немаш никаков аргумент па затоа си ја криеш фацата;).
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Приватни муабети, надвор од темава, може по ПП да си ги правите.
Сигурно не ви треба цело време публика за да зборите со некој друг.
 

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Милион пати кажа дека ти знаеш што е војна. Каде виде повик за војна? Револтот мој не произлегува само од ова што се случи сега, туку од милион ствари кои се случиле во минатото и за кои оваа држава останала слепа и анемична. И имам право да си го кажам револтот, тоа не смее никој да го забрани.
Каде видов повик за војна?! Па никаде, освен во постовите каде се предлагаше користење напалм (со приложена фотографија), потоа формирање на паравоена група - македонска фаланга и ред други идеи за конечно решавање.
И да, имаш право да си го кажеш револтот, но пожелно е да се размисли на кој начин го кажуваш. и каков ефект ќе има тоа.
 

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ti sto seres sekoj den tuka , koj ne poznava drug zakon osven zakani i mrznja sto ocigledno taka te hranaat doma so kiselina , pa ti preporacuvam dojdi kaj moeto maalo sega odma , i gledaj da li si igraat albanskite i makedonskite deca zaedno od pred da seres tuka i da gi zarazis mladite uste poveke .
Богами не си играат ги поделија во различни класови во различни школи ги поделија во различни маала пробркаа се Македонско од мнозинско Албанските места им го направија животот невозможен ... па како да си играат ? што да играат кога се тотално поделени од своето рагање , дури не го ни учите јазикот на државава .. епаа нема да има единство така , така ќе има само раздор
 
Член од
24 јуни 2011
Мислења
224
Поени од реакции
159
Стварно?
Епа кажи им го на овие тоа, дека не ги тепаат секој ден затоа што се каури.
А наместо што правиш список од типот колку тепале овие, колку сме тепале ние, да ДАДЕШ СОПСТВЕН ПРИДОНЕС, во целиот овој хаос.
Ти наместо тоа, цело време ја влечеш ситуацијата накај тоа да има повеке тепачки, повеке убиени, повеке омраза, повеке гнев, повеке крв.
За жалење си.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.448
Поени од реакции
4.936
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=EBFBD31D00E92A4EA3B7399AD6FCBD2D

http://www.dw.de/dw/article/0,,5559850,00.html

А беше поддржан и убиецот на детето во Тетово на кошаркарскиот терен.

Роднините протестираа, не сите албанци.....
За бродец - лично не сум видел полошо и потешко претепани од полиција, нека се затворат криминалците (ако се) но не да се малтретираат кога веќе се Арестед....
за сопот - не знам колку сте запознаени со случајот, класична монтажа.....денденес невиновни лежат на затвор без никаков доказ.....за една мина - приведени десетина луѓе.....
и разни други монтажи....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom