Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
зошто тогаш веднаш го оправдувавте полицаецот, без да заврши истрагата, веднаш заклучивте,
-убиените биле терористи
- биле дилери на дрога итн
А за полицаецот има доказ и досие дека има насиличко однесување....
Они го нападнале у старт дечките биле НАСИЛНИЦИ тоа е факт сакале да се направат ШЕРИФИ и наишле на поголем шериф од нив така идат тие работи ;) како што прават сите Албанци кајшто се мнозинство глумат ШЕРИФИ тоа е шефе јебига такви сте гадни треба да се работи на Очовечување на Албанците и така ќе се постигне мир и безбедност и соживот се дур се говеда нема да има ни мир ни ништо
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.773
Поени од реакции
26.337
Само кажав - на интернетов. Може нема тука до толку али следам ситуација на други места и ова се дрнда многу.
Ајде ти си модератор и отиди наназад и да видиш кога се израдикализира цела тема и излезе од контрола. Во оној момент кога се изродија миротворци на форумот во обид да ја смират ситуацијата што не беше ништо повеќе од канализиран излив на бес. И ако повеќе серат тие „миротворци“, така цела тема излезе од првобитниот топик.

Јас не сакам да се смирам, и ќе се бунам и ќе им кажувам на Албанците дека се и самите криви за оваа ситуација. Но тоа не значи дека сакам војна и дека повикувам на војна. Јас полемизирам и толку. Пак ќе кажам, ако отвореното мислење дека Албанците се самите криви за генерализацијата што е им поставена (не само од нас туку бајаги пошироко), некој го смета како повик на војна против Албанците. Тогаш тоа е доказ дека ние живееме под тешка опресија и не можеме да си го кажеме своето мислење.

Како инаку да го сватам тоа што мојот револт за 2 меселното дивеење на Албанците врз рандом Македонци се смета како повик за војна освен како отворена закана од типот „или ќути или ќе има војна“.
 
Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
зошто тогаш веднаш го оправдувавте полицаецот, без да заврши истрагата, веднаш заклучивте,
-убиените биле терористи
- биле дилери на дрога итн
А за полицаецот има доказ и досие дека има насиличко однесување....
Тие многу јаки фраери биле чим повеќе луѓе нападнале родител со дете. И сакале и девојчето што само 10 години има да го нападнат.Кој татко нема да проба да си одбрани детето ! Не мешај баби и жаби Не мешај албански крвници со некој што пукал во самоодбрана и сам се приавил во полиција што не идат овие што ги утепаа децата и човекот да се пријават во полиција туку бегаат како пи.ки.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.059
Поени од реакции
80.941
А во реалноста луѓето не се мразат зошто се албанци, кинези или пак руси.
Стварно?
Епа кажи им го на овие тоа, дека не ги тепаат секој ден затоа што се каури.
 
Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ако не се пак ке сакаме најаката казна која е доживотен затвор ама еве ние велиме ако се? и со оваа постојана тортура што ја прат врз нас ке се претури тенџерето и ке пукни кад тад:mad:
Torturi vi praat durgite mnogu poveke od nas .
Mnogu lojalno ve cekame i ve cekavme i so problemite na sosedite sto gi imate .
Gledaj malce i od druga strana .
 

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Никаде не реков дека го оправдуваат. Реков дека ќе ги бранат убијците (кога ќе ги фатат, ако ги фатат)

Ми го читаше постот? Веројатно не.
Не се само невладините туку сите до еден албански субјекти (новинари, политичари, интелектуалци...), па ги набројав бре. Не ме зезај. Има изјави од тој случај, линкови...Сите бараа ослободување на силувачите, ѕверовите, не затоа што наводно беа невини (доказите се толку јасни, што дури ни албанските субјекти никој не ја доведе во прашање вината), туку затоа што и за нив требало амнестија да важи како и за другите борци на ОНА.
Пак ќе те прашам, не се праи на удрен овојпат. Ако ставот сите тие субјекти плус народот излезен на протести, не го дава ставот на огромното мнозинство Албанци, тогаш кој?
Ако не го оправдуваат делото, како ќе ги бранат убијците? Нема логика во тоа.
Што се однесува до тоа дека сите до еден барале ослободување, извини ама едноставно не е вистина. Јас живеам во таква средина каде мнозинство се албанци и знам, неможеш мене да ми кажуваш какви ставови имаат обичните луѓе.
Не ми е јасно која е твојата порака со овие твој постови...Што е решението според тебе, ако не одкривање и казнување на конкретните сторители? Што треба според тебе? Војна?
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: TRT

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.163
Поени од реакции
1.135
Не држи вода ова твоево масло ама никако.Во Гостивар постоело живот и ќе постои и во иднина.Град во кој ретко се случувале тепачки и некакви лоши работи.Градот во кој дефинитивно тврдам дека се збори најчистиот македонски јазик.Град во кој се најубавите природни ресурси во Македонија,град во кој луѓе од секакви религии и нации живееле со векови.Ајт поздрав
Моето масло? Те молам кажи кој дел од мојот пост е грешен? Дали албанците не напаѓаа македонци по убиството? Дали македонците немаат проблем со албанците? Дали воопшто живееш во Гостивар?
 
Член од
16 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
14
МНОГУ МАЛ КЕ БИДЕ БРОЈОТ ШТО КЕ ИЗЛЕЗАТ ДРУЖЕ ТОА Е ПРОБЛЕМОТ КАЈ НАС НЕМАТ СИТЕ ГАЗ ДА ИЗЛЕЗАТ.А лично јас и не сакам да дојде до тоа пошто ке биде мноху лошо.Пошто ке се вратиме 30год назад.ПОШТО КЕ ОСТАВИМЕ ФАМИЛИИ ДОМАА ПОШТО НЕМА ДА ИЗЛЕЗАТ СИТЕ.Пошто многу луге ке изгубиме.И ТОА НЕВИНИ.ЖАЛ МИ И ТЕШКО МИ НА ДУШАТА ЗА ОВАА СИТУАЦАИЈА АМА НИЕ НЕ МОЖЕМЕ НИШТО ДА НАПРАВИМЕ..ЖАЛНО
Точно е тоа што го велиш. Оваа што се случи е навистина трагедија. Работата е во тоа што ние немаме срце да излеземе и да држиме пиштоли во раце, а камо ли да пукаме со тој пиштол и да убиеме 5 албанци. Да беа сеа убиени нивни луге ке имаше веке пукање а не вака овде на форумот како што пишуваме ние ова ке се случи тоа ке биде тоа биднало.....НИЕ НЕМАМЕ ХРАБРОСТ. Оваа е доволно големо злосторство за да се освестиме и да почнеме да се бориме и да доказеме која е Македонија.
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Nema Albanec koj ne go osuduva ova , mora da vi e jasno . NEMA !
Ova e kako prvo za nas LOSO bez da ste vie vo prasanje .
Ako ne se fati , jas ke o promenam mislenjeto , i ke se ubedam deka ne e od Albancite .
Takvo profesionalno ubistvo ne se pamti deka e izvrseno od Albanci dosega , a primerite mi idat sekoj den poveke vo stilot na Kiro Gligorov i Trajkovski , ovoj vtoriot bese omilen kaj nas Albancite i sme glasale kako sto znaete .
Еее да беше уште жив Борис,Македонија ќе беше во Нато а и пред порта во Европската Унија.Некој тоа не го сакаше па направија што направија.
 
Член од
29 април 2009
Мислења
24
Поени од реакции
32
Дали знаеш дека ова што го предлагаш е противуставно? (Те молам не ме замарај да ти објаснувам и зошто, прашај некој друг.)

Дали си помислил КОЈ ќе командува со акциите? (Кој ќе ги определува целите и моментите на акција)

Премиерот? Претседателот? Парламентот? Во тој случај сите тие ќе вршат кривично дело, според Македонските закони.

Ако кажеш - еби ги законите, тогаш значи ајде да ги ебеме СИТЕ закони!? Или сепак само некои..? А КОЈ е тој што ќе определува КОИ закони смеат да се кршат?

(Ако тој НЕКОЈ не е народот, тогаш ја суспендираш демократијата која е уставна во Македонија.
А ако мислиш дека тој НЕКОЈ би требало да е народот, тогаш веќе имаш регуларни полициски и воени сили кои се грижат за проблемите кои си ги навел.)

И колку време ќе помине пред овие "одреди на смртта" да добијат задача да елиминираат некој ДОМАШЕН "ПРЕДАВНИК"? Па уште еден, и уште еден... Во името на "патриотизмот"!

И повторно - КОЈ е тој што ќе има право да ги издава наредбите?

Имавме ние такви одреди во 1920тите години. Кога се испоубија пола револуционерни Македонци.

Немаш појма какво зло предлагаш.
Ке ти одговорам по обратен редослед.
Пред да го напишам мојот пост, размислив. Извагав што е подобро и според мене го добив тоа што го напишав.
Тоа зло што го предлагам е помало од ова кое досега ни се случува и кое според сите може во иднина да биде и уште поголемо.
Наредба ќе издаваат оние кои имаат прецизни информации - државните служби во кои и сега работат претставници и од власта и од опозицијата.
Домашни предавници потенцијална цел ќе бидат сите оние кои ќе поминат низ филтерот на службата.
Противуставно? Што збориш човеку? Јас бев убеден дека се во државава е според уставот и законите. Извини сум погрешил.
Затоа и напишав дека ова не е измислување на топла вода. Ова е нешто кое ВО ПРАКСА со децении постои во сите земји кои имаат потреба за такви паравојски.
На тој начин се заштитуваат дури и од неконтролирани паравојски кои можат да се развијат за иста цел но без да имаат контрола врз нив.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.448
Поени од реакции
4.936
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
не јас сум од тие што му е грижа за мојот народ а шо мајка бараш болно бебе во оваа тема да внесуваш јас појма неам
da te boleshe tebe za decata ili za narodot kako shto vikash, shto ne dojde na protesti? Koa bevme 100 dushi, kade beshe ti? Pishuvashe tuka na "draga kajgana" demek kolku zhal ti e?
 
Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Стварно?
Епа кажи им го на овие тоа, дека не ги тепаат секој ден затоа што се каури.
Ti sto seres sekoj den tuka , koj ne poznava drug zakon osven zakani i mrznja sto ocigledno taka te hranaat doma so kiselina , pa ti preporacuvam dojdi kaj moeto maalo sega odma , i gledaj da li si igraat albanskite i makedonskite deca zaedno od pred da seres tuka i da gi zarazis mladite uste poveke .
 

Kajgana Shop

На врв Bottom