Петокот - најомилениот ден на антихристот?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што е валидно и не е за тебе можеби не е,тоа е твое мислење моето си го кажав.Зарем 100% од луѓето што мислат така ќе се смета за невалидно?
само моето мислење си го кажав.И стоам сеуште зад тоа,а кога ќе се открие ако воопшто се открие,ќе видите дека тоа го направиле некои малоумни Албанци како што реков!

Во дебата се изнесуваат статистика, евиденција и слични податоци како објективни аргументации. Поради многу причини како емоции и слично нашите мислења се пристрасни и затоа не се земаат како валидни.
Значи, не станува збор околу тоа што јас сметам за валидно или не, туку општо во било која дебата со било кој дебатер.

Огромен дел од земјиното население верува во одредено божество, дали тоа го прави феноменот поплаузибилен?
-Не.

Ad populum е примамлива заблуда но не е потпора на ниедно тврдење.

Подолу е табелата.
И шо кажува??24% Catolic and 51% protestant??
па шо пишува различно во реченицата горе? и шо е целта уствари незнам...
Јас реков дека не се сите православни дека американците се католици(како што ми кажале и како што имам запознаено) ...? о.О

И шо кажува??24% Catolic and 51% protestant??
па шо пишува различно во реченицата горе? и шо е целта уствари незнам...
Јас реков дека не се сите православни дека американците се католици(како што ми кажале и како што имам запознаено) ...? о.О
Целта е едукативна и добронамерна, да научиш дека Американците не се доминантно католици, како што ти кажале. Тоа е се, без лутење, и јас сум научил многу работи на форумов.

Целта е едукативна и добронамерна, да научиш дека Американците не се доминантно католици, како што ти кажале. Тоа е се, без лутење, и јас сум научил многу работи на форумов.
па не се лутам и не ми е цел да докажувам какви се,туку целата конверзација произлезе од девојката со која дебатирав дека христијанството се дели на повеќе дела додека таа христијаните ги викаше Амери(американци) а јас и потенцирав дека се католици.И дека има протестанти а додека ние сме православни.Дека широк поим е и колку сме различни толку сме и слични :D

...

Љубовта твоја кон Исус е потикната од огромната омраза која ја чуствуваш према блиските свои

“Омраза кон гревот и глупоста,
но љубов кон грешниците и глупаците!“

Со спознавањето на сопствениот грев и гревот на моите солуѓе, се’повеќе ја спознавам сопствената глупост и глупоста на моите солуѓе, но со тоа уште повеќе се вљубувам и ме восхитува Љубовта БОЖЈА (Исус), Која на голготскиот крст се даде себеси баш за такви како нас!

Кога ќе ја сфатиш и прифатиш Мудроста и Љубовта БОЖЈА (Исус), јависе. Во спротивно одбегнувајме, бидејќи (поради хигиенски причини) ќе те ставам на игноре листа!

.

“Омраза кон гревот и глупоста,
но љубов кон грешниците и глупаците!“

Со спознавањето на сопствениот грев и гревот на моите солуѓе, се’повеќе ја спознавам сопствената глупост и глупоста на моите солуѓе, но со тоа уште повеќе се вљубувам и ме восхитува Љубовта БОЖЈА (Исус), Која на голготскиот крст се даде себеси баш за такви како нас!

Кога ќе ја сфатиш и прифатиш Мудроста и Љубовта БОЖЈА (Исус), јависе. Во спротивно одбегнувајме, бидејќи (поради хигиенски причини) ќе те ставам на игноре листа!

.
Бојте се од Бог!
прво Петрово 2: 17

Во љубовта нема страв
прво Јованово 4: 18

Спирос.. се плашиш ли ти од бога или го сакаш?

Бојте се од Бог!
прво Петрово 2: 17

Во љубовта нема страв
прво Јованово 4: 18

Спирос.. се плашиш ли ти од бога или го сакаш?

.

Проклети се - БОГ да ги благослови и сите проклетници - кои Го мразат Совршениот БОГ , Кој во Господа Исуса Христа Ја отелотвори својата спасителна Мудрост, чијашто надприрода е прачиста Љубов!

Не, од таа Љубов БОЖЈА немам потреба да се плашам, но од последиците на мојата невера, да!

Кога имав 17 години живеев потполно против Патот на Мудроста БОЖЈА (Христос) и дожиеав нешто многу болно, што ушите, очите и срцето ми го раздрма.

Одкако почнав да го читам Светото Писмо (со 22 години), почнаа да ми се отвараат болните соништа и случки кои така интензивно (за првпат) ги доживеав со 17 години.

На чедата свои БОГ им допушта да им се случуваат и болки, кои ги будат за Неговото Првородено Чедо (Христос)! .

(Еп. Евреи 12:6)

.

Проклети се - БОГ да ги благослови и сите проклетници - кои Го мразат Совршениот БОГ , Кој во Господа Исуса Христа Ја отелотвори својата спасителна Мудрост, чијашто надприрода е прачиста Љубов!

Не, од таа Љубов БОЖЈА немам потреба да се плашам, но од последиците на мојата невера, да!

Кога имав 17 години живеев потполно против Патот на Мудроста БОЖЈА (Христос) и дожиеав нешто многу болно, што ушите, очите и срцето ми го раздрма.

Одкако почнав да го читам Светото Писмо (со 22 години), почнаа да ми се отвараат болните соништа и случки кои така интензивно (за првпат) ги доживеав со 17 години.

На чедата свои БОГ им допушта да им се случуваат и болки, кои ги будат за Неговото Првородено Чедо (Христос)! .

(Еп. Евреи 12:6)

Но како итар човек, ве добив со измама
2 Коринтјани 12: 16

Но како итар човек, ве добив со измама
2 Коринтјани 12: 16

.

Погледни го филмотLa vita è bella од Roberto Benigni и (иншАлах) ќе ти се разјасни суштината од реченото на Св.Ап. Павле ! .(y)

.

.

Погледни го филмотLa vita è bella од Roberto Benigni и ќе ти се разјасни суштината од реченото на Св.Ап. Павле ! .(y)

.
Тие се католици
Тие имаат план да го завладеат светот со помош на 13 сте масонски мудреци и армијата на израел а под водство на Ватикан

Тие се католици
Тие имаат план да го завладеат светот со помош на 13 сте масонски мудреци и армијата на израел а под водство на Ватикан

.

Совршениот БОГ во отелотворениото на неговата Првородена Мудрост (Христос) е поголем од се’ и секој!

ХалелуЈАХ! .(y)

Никој нека не се лаже; ако некој мисли дека е мудар меѓу вас во овој свет, нека стане безумен, за да биде мудар.

(1 Коринтј. 3:18)

.

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom