Петокот - најомилениот ден на антихристот?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да кажам тоа што сакам,а ти како си го протумачил твоја работа си е тоа! Јас си стојам зад моето мислење и тврдам дека тоа не го направил Македонец туку според мене некој од Албанска нациналост,поради тоа што нема друга причина поради која би биле убиени добро рекоја на интервјуа дека немале замерки со никого,добри деца биле и само се дружеле со македонци но не и со албанци па и секој кој што сум го слушнал тврди дека албанец им пресудил!

Прво, "според мене" не е валиден аргумент во дебата. Второ, "сум слушнал дека" исто така не е валиден аргумент во дебата. Трето, не мешај националност и вероисповед. Ќе забележиш дека и јас неколкупати потенцирав дека статистички годинава има десет пати повеќе евидентирани случаи каде што албанци нападнале македонци отколку во последниве десет години да се случило обратното.

Прво, "според мене" не е валиден аргумент во дебата. Второ, "сум слушнал дека" исто така не е валиден аргумент во дебата. Трето, не мешај националност и вероисповед. Ќе забележиш дека и јас неколкупати потенцирав дека статистички годинава има десет пати повеќе евидентирани случаи каде што албанци нападнале македонци отколку во последниве десет години да се случило обратното.
Тоа што е валидно и не е за тебе можеби не е,тоа е твое мислење моето си го кажав.Зарем 100% од луѓето што мислат така ќе се смета за невалидно?
само моето мислење си го кажав.И стоам сеуште зад тоа,а кога ќе се открие ако воопшто се открие,ќе видите дека тоа го направиле некои малоумни Албанци како што реков!

Тоа што е валидно и не е за тебе можеби не е,тоа е твое мислење моето си го кажав.Зарем 100% од луѓето што мислат така ќе се смета за невалидно?
само моето мислење си го кажав.И стоам сеуште зад тоа,а кога ќе се открие ако воопшто се открие,ќе видите дека тоа го направиле некои малоумни Албанци како што реков!

Jaс сум чистокрвна Македонка, ама не сум христијанка.

И дури и Албанец да убил, дури и муслиман да убил, христијаните не се ништо подобри од муслиманите.
Сите сте вие убијци, Америте се христијани, па гледам, ич не убиваат ;)

Jaс сум чистокрвна Македонка, ама не сум христијанка.

И дури и Албанец да убил, дури и муслиман да убил, христијаните не се ништо подобри од муслиманите.
Сите сте вие убијци, Америте се христијани, па гледам, ич не убиваат ;)
Јас не ја навредувам твојата вера ниту националност,ако тие што го направиле тој злочин се малоумни,незначи дека и останатите од нивната националост и вера се малоумни.Само менталитетот им е таков за сето тоа политиката е крива на државата,која секојдневно провоцира и се прават немири и несогласници со припадниците од друга националост како албанците.Сето е политика и стојам зад својот став како и мноогу други!Секако дека бесот и гневот ќе се истресе врз млади луѓе во кои гледаат идни пречки за некои свои цели!

Јас не ја навредувам твојата вера ниту националност,ако тие што го направиле тој злочин се малоумни,незначи дека и останатите од нивната националост и вера се малоумни.Само менталитетот им е таков за сето тоа политиката е крива на државата,која секојдневно провоцира и се прават немири и несогласници со припадниците од друга националост како албанците.Сето е политика и стојам зад својот став како и мноогу други!Секако дека бесот и гневот ќе се истресе врз млади луѓе во кои гледаат идни пречки за некои свои цели!

Јас не сум муслиманка :)

Албанците се едно, муслиманите друго.

И да знаеш, сите муслимани кои живеат во мали места, односно каде што се малцинство, се однесуваат вака. Инцестоидно, насилно.
Но вистината е дека општо, на светско ниво, христијаните (Америте) убиваат многу повеќе.

А најголема вистина е, дека атеистите, пак, се најретки како убијци ;)

И да знаеш, сите муслимани кои живеат во мали места, односно каде што се малцинство, се однесуваат вака. Инцестоидно, насилно.
Но вистината е дека општо, на светско ниво, христијаните (Америте) убиваат многу повеќе.

Не навестив никаде дали си муслиманка или не.Инаку Христијаноството е широк поим,се делиме на 3 дела:Католици,православни и протестанти.Не сме ептен различни но не сме ни исти!И прв пат слушам христијаните да ги викаат Амери ...
А со тоа се сложувам дека кој и народ каде и да е малцинство се однесува инцестиодно и насилно.Поради тоа и тврдам дека тоа го направил некој малоумен албанец!

Не навестив никаде дали си муслиманка или не.Инаку Христијаноството е широк поим,се делиме на 3 дела:Католици,православни и протестанти.Не сме ептен различни но не сме ни исти!И прв пат слушам христијаните да ги викаат Амери ...
А со тоа се сложувам дека кој и народ каде и да е малцинство се однесува инцестиодно и насилно.Поради тоа и тврдам дека тоа го направил некој малоумен албанец!

Амери - Американци.
И постојат мн повеќе од 3 групи на христијани :)

Амери - Американци.
И постојат мн повеќе од 3 групи на христијани :)
Американците се католици,а ние сме ПРАВОСЛАВНИ!Како што таму порано владеела тензија помеѓу црнечкото население и белците,така овде владее меѓу нас и албанците.
Инаку тие 3 вери се легализирани и признаени од седиштето на Христијанската установа во Истанбул.За други не сум слушнал да има,а и да има нелегално го шират своето верување како например Јеховистите.Инаку,мислам дека предлаеку отидовме од темата!

Исус вети дека ...

Исус се’ што ветил исполнил и исполнува, но духовно слепите (и глуви) луѓе - и покрај нивното постојано бубање - никогаш вистински не ги познавале и никогаш вистински нема да ги осознаат Светите Списи коишто прекрасно сведочат за Мудроста БОЖЈА, а уште помалку Ја познаваат Силата БОЖЈА!.(Ев. Матеј 22:29)

.
Американците се католици,а ние сме ПРАВОСЛАВНИ!Како што таму порано владеела тензија помеѓу црнечкото население и белците,така овде владее меѓу нас и албанците.
Инаку тие 3 вери се легализирани и признаени од седиштето на Христијанската установа во Истанбул.За други не сум слушнал да има,а и да има нелегално го шират своето верување како например Јеховистите.Инаку,мислам дека предлаеку отидовме од темата!

.

“Прочитај и размисли добро!“​

Пред Небото, пред замјата, пред се’ што е создадено и повеќе од сите белци, црнци, албанци, македонци, грци, турци, евреи, ... јудејци, православци, католици, протестанти, муслиманци, нововерци, ... е првородената Мудрост БОЖЈА , Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ преку својот Светол Дух - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исус Христос!

:cuc: ХалелуЈАХ!

„Кој се фали, со Господ нека се фали.”

(1 Коринтј. 1:31)

.

Е почекај малку, тешко се пробиваа атеистиве низ историјава. :) Не беа премногу бројни до пред некој век. Има време, ќе се истакнат и тие, ќе докажат и покажат.

Ај сега назад на темата и да ми кажете зошто антихристот го сака петокот и ако антихрист значи против-спасителот, тој сигурно за некој друг пак е Христос!
Зависи во кој табор си... :) И сите го сакаат петокот, убав ден да се почне викенд!
Антихристи сте сите! ;)

I don't care if monday's blue
tuesday's grey and wednesday too
thursday i don't care about you
it's friday I'm in love

monday you can fall apart
tuesday wednesday break my heart
thursday doesn't even start
it's friday I'm in love

saturday wait
and sunday always comes too late
but friday never hesitate...

I don't care if monday's black
tuesday wednesday heart attack
thursday never looking back
it's friday I'm in love

monday you can hold your head
tuesday wednesday stay in bed
or thursday watch the walls instead
it's friday I'm in love...

:vozbud:

A, Спиро, шо викаш? :)

Исус се’ што ветил исполнил и исполнува, но духовно слепите (и глуви) луѓе - и покрај нивното постојано бубање - никогаш вистински не ги познавале и никогаш вистински нема да ги осознаат Светите Списи коишто прекрасно сведочат за Мудроста БОЖЈА, а уште помалку Ја познаваат Силата БОЖЈА!.(Ев. Матеј 22:29)

“Прочитај и размисли добро!“​

.

Ти Спирос,си добар ученик на Исуса. Си добил задача одозгора да како што вели Новиот завет

Оти има и многу непокорни, празнославци и измамници а особено меѓу обрезаните на кои треба да им се затвори устата, тие растураат цели домови, учејќи на она што не треба, поради одвратната печалба
Тит 1: 10-11

А толку добар ученик на Исус си затоа што
Ако некој дојде при Мене и не го намрази татка си и мајка си, жена си и децата свои, браќата и сестрите, па дури и душата своја, тој не може да биде мој ученик.
Лука 14: 26

Љубовта твоја кон Исус е потикната од огромната омраза која ја чуствуваш према блиските свои

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom