- Член од
- 21 март 2012
- Мислења
- 3.277
- Поени од реакции
- 3.055
Да, за секој е, ама знаеш зошто Албанци, Турци, Босанци, Роми не доаѓаат на вакви протести?Јас ќе ти кажам зашто.Затоа што кур ги боли за оваа држава, кур ги боли за Македонија, кур ги боли за Македонците и гледаат да ни го сотрат се она што останало каурско во нас.Немој жити се да ни продавате некои демагогии еднакви за детска градинка и приказни за Дедо Мраз.Секогаш си се солидаризираат кога е во прашање Каур.
Доста ми е веќе да слушам бедни одговори колку само да се даде некаква против теза на твој цитиран пост во стил ’Јас познавам многу Албанци, Турци и останати што ја сакаат Македонија’Жими стапов знаете, туку си ги измислувате тука на форумот колку само да реплицирате на некој пост.
Јас спротивно ќе верував да видев Албанци да излегоа и да протестираа против масакрите на Учк, амнестирање на хашките случаи и ред други работи, ама од тоа ни трага ни глас.Тоа се убиства, геноцид и ред други работи.
Па и нас Македонците мнозинство не боли кур за државава.Што е поентата да имаш своја држава кога е како да живееш во туѓа или окупација.Да се грижеше некој толку за државава немаа да морат секој избори да ја симињаат границата за излезност колку да можат партиските војници и државна администрација да ја исполнат.