Ај сеа и ти не претерувај као демек ништо не праеше толпата , џандарите први почнаа , а тоа што со бекатонки ги маваа пред влада и што го зденаа у кацига едниот нема врска а ?Цела толпа истрча натаму затоа што имаше ипштари а тоа не го кажаа на вести.После пред влада коа бевме јавија по станици дека друга група доагја кај холидеј ин и мора да се спречи да не се судрат.Медиумуите не кажаа дека и друга група имаше од друга националност!!!
Билбордите ( ми се чини 1 дека беше само) беа искршени откако полицијата почна да тепа.Сите беа гневни.Стоев на жардињера и мислев не сум крив за ништо и дека нема потреба да бегам ама момците со пендраци тепаа све што ке фатат на 5 метра од мене замавна со пендрак во мене и ми рече сега ке видиш застани тогаш сватив зошто секогаш има гнев против нив!
Во гостивар дуќани беа искршени никој не праша кој зошто како и никој не беше волку обвинет.
И уште еднаш ти кажувам не беше на протестот затоа неможеш да збориш и да напаѓаш.
А твојот ник се борел за Македноија но ти не го правиш тоа!Далеку си од тоа!
Да, за секој е, ама знаеш зошто Албанци, Турци, Босанци, Роми не доаѓаат на вакви протести?Јас ќе ти кажам зашто.Затоа што кур ги боли за оваа држава, кур ги боли за Македонија, кур ги боли за Македонците и гледаат да ни го сотрат се она што останало каурско во нас.Немој жити се да ни продавате некои демагогии еднакви за детска градинка и приказни за Дедо Мраз.Секогаш си се солидаризираат кога е во прашање Каур.Зарем овој протест не е за секој човек што сака да дојде и што е револтиран од случувањава? И што ќе се случи ако сакаат и албанци и роми и турци да дојдат на протест? Ќе се нарекуваат самите со погрдни зборови..зарем ова не е протест со кој бараме да ги казнат убијците на децата а не протест на кој се извикуваат непотребни навреди и се мава со камења накај луѓето од друга националност? Кога има протест сите луѓе треба да бидат сложни и да не се делат според вера и националност само така ќе се постигне нешто а вака никој со нормален разум нема да искочи зошто несака да добие камен по глава ... невин човек не се тепа не е тоа целта на протестот.
имаше повеке какви 200-300 што ти еНа што личи ова бе 200-300 души на протест цццццццццц срамота бреее леле брука жива !!!!
А кај води обиколницата?ti znaes sto zboris? kolata bila najdena vo Ljuboten ubistvo na avtopat kon Kosovo?? roditelite tvrdele deka postojano si imale problemi so Albanskoto naselenie od selata? tolkavi problemi sto doslo do pettkratno ubistvo , cetvorica od niv maturanti, kolkav bi trebalo da bide toj problem za da dojde do ubistvo na cetiri mladi momcinja? ok prodolzi so tvoeto ubeduvanje deka albanci sigurno toa go napravile.
Ти си Арианис или Арианит ?!zasto ? zabraneto e na latinica da se pisuva?
Реков брат јас маваа ама и сам виде ако беше таму дека беа дечишта и дека се криви!но сигурно нема да ги напагаме сега затоа што во гостивар имаше тепани цајкани па ги пуштија од затвори и ред други работиАј сеа и ти не претерувај као демек ништо не праеше толпата , џандарите први почнаа , а тоа што со бекатонки ги маваа пред влада и што го зденаа у кацига едниот нема врска а ?
mnozistvoto e vo zabluda. toa veke odamna so godini se gleda, ne e od sega. zamateni umovi do bezkrajИскрено се надевам дека не се тие. Ако се лошо ќе биде. Инаку АНА ако сака една војна може веднаш да ја добие треба само едно соопштение во кое ја преземаат одговорноста за настанот. Јас лично не обвинувам никој дури и да се не би излегол на протест. Нека ги казнат според закон.
Ти кажувам што мисли мнозинствот јас мислам дека не сум во мнозинството.
Е да тука си у право .. у гостивар далеку полошо и дуќаните им ги кршеа и ресторанот на Јаким ама ете кај нив закон не владее ....Реков брат јас маваа ама и сам виде ако беше таму дека беа дечишта и дека се криви!но сигурно нема да ги напагаме сега затоа што во гостивар имаше тепани цајкани па ги пуштија од затвори и ред други работи
Да знаеш дека секој што не завзема страна со народот во вакви моменти, тоа го прави од лична корист. Пократко: политичка припадност.Реков брат јас маваа ама и сам виде ако беше таму дека беа дечишта и дека се криви!но сигурно нема да ги напагаме сега затоа што во гостивар имаше тепани цајкани па ги пуштија од затвори и ред други работи
Друже ти уништија 5 твој сограѓани!Ти ја уништуваат државата!Ти уништуваат све што имаш!Па да,ако треба да си го уништувам сопствениот град далеку и ќе бидам.
Јас јасно кажав ако има уапсени утре да има протест и да бидат пуштени!Да знаеш дека секој што не завзема страна со народот во вакви моменти, тоа го прави од лична корист. Пократко: политичка припадност.
Какви се такви се имаат и зошто да се...Како и да е со нив треба да се живее а генерализирање не помага.mnozistvoto e vo zabluda. toa veke odamna so godini se gleda, ne e od sega. zamateni umovi do bezkraj
Те критикувам дека не си бил а збориш според тоа на ТВ вести, божем незнаеш какви се глупости лупаатНе ни од далеку,за џабе ме обвинуваш од прееска(ти посебно,што не очекував)
поентата ми е дека има луѓе што кршеле,ФАКТ има луѓе што ја понесле толпата во обид да направат пиздарија што најмалку ни треба,на сите во Македонија,ФАКТ
не велам дека Комити планирале нешто,нити пак дека се криви,ама дека протестов доби сосема друг карактер,и дека вакви наслини протести можат само лошо да ни донесат е исто ФАКТ.
Значи никој од полиција нема прв да се стрча кон демнстрантите,никој.
Фрлање со камења и тргнување преку мост се знае кон што би водело,секој што бил во таа толпа а не се тргнал откако видел како се развиваат настаните заслужува да ги сноси последиците.
Безцелно е насилството.