Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Еве последната индиција само ќе ја кажам. На прашањето за информацијата на српската телевизија за наводниот сведок, Јанкуловска одговори злонамерна шпекулација. Сега разгледај ја сопственичката структура и политичката блискост на истата телевизија.
Сопственик на Прва Српска Телевизија .... Минос Киријаку !!! ;)

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Licno u sred Tetovo sum bil pretepan dva pati. Fino lepo si otidnav doma, i si otidov u skolo utredenta so vrzana raka. Niti pisav na FB( iako togas nemase takvo nesto) niti se javiv u policija, niti se javiv u Tv Koha ili Tv Kiss. Ovie tvoive 50+ dojdoa vo eden period koga mediumite sedea 24/7 u teren i sekoja slakanica idese ko udarna vest

Se palele i Dzamii taka da ne znam sto se bunis za Crkvi.

Najvaznoto od se, ne zasluzuvas da te citiram od koga ni se obratis za ubistvoto, so VE. Niti se znae koj niti se znae zosto, frustraciite idi leci si gi do najbliskata policiska stanica, ili zemi placi so semejstvoto sto gi glasavte tie sto treba sea da ja razjasnat situacijava.

Zivotot vo Makedonija ne pocnal od vcera, sme znaele mnogu pati i nie da pogrebame nasi sinovi radi zelba za ucenje u svoj majcin jazik, zaradi upotrebuvanje na svoe zname. Koga u Gostivar 97 pred kamerite se udirase po sve zivo i divo od "policijata", koga pred kamerite bese izreseten mlad decko so cel zivot pred nego. Pa posle vojnata veke go nemate videno toj film, i sega normalno deka nema da vi bide milo, sto potpolno ve razberam, no sto poskoro da se soglasuvate so realnosta tolku podobro za vas, kako i za drzavata.
албанија не ти е далеку и мајчин јазик и орел ке си гледаш на шипка и нема да те тепаат и плус свои лугје ке си имаш јас не знам зошто тука си уште

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Како да не,уште од кога почнаа тепачките по автобуси имам 7-8 пати отидено во чаршија,шетано,јадено пиено таму,никој збор не ми кажа.
Во мојот случај дури и попристојни беа зошто видоа дека сум македонец.
абе за тоа муабет да нема ... пред некое време у јаја паша купував упаљач и им давам 100ден али немаа ситно и ми викаат ок немора да платиш додека мн пати некои наши ми раситниле за кеса од 2ден...
али ипак премалку добри албанци има

Член од
16 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
14
и ете каде не доведе 2001.
Ако продолжат вака работите се ке се движиме кон полошо. Мора некако да се спречечат овие убиства. Посебно кога станува збор за толку млади лица. Мора да се стави крај на овој терор.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Еве последната индиција само ќе ја кажам. На прашањето за информацијата на српската телевизија за наводниот сведок, Јанкуловска одговори злонамерна шпекулација. Сега разгледај ја сопственичката структура и политичката блискост на истата телевизија.
Можеби е тоа така, ама редовно читам српски медиуми, посебно РТС и можам да кажам дека се коректни и професионални. Еве види денес што се случува со нашиве медиуми и како тие известуваат. Не можеме да генерализираме тоа што еден медиум шпекулира и да го препишеме како национална политика.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
cekam vie da me isterate :)
аххаааа значи сега кажвате тоа што го мислите демек седите тука за да сте бројки албанци да ве има на пописот така за да те издржава македонија ама не ти е убо еве кажвате јас ви го дадов убаво и културно одговорот ако сакате мајчин јазик и свое знаме во схиптарија косово ОВА Е МАКЕДОНИЈА ГРЕЕ СОНЦЕ МНОГУ ИМАМЕ ЗНАМЕ СОНЦЕ НАЦИОНАЛЕН ЈАЗИК Е МАКЕДОНСКИОТ А ГЛАВНА РЕЛИГИЈА Е ПРАВОСЛАВНИ ХРИСЈАНИ ако имаш проблем слободно оди си жими колата нема да те жалам вервај

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Можеби е тоа така, ама редовно читам српски медиуми, посебно РТС и можам да кажам дека се коректни и професионални. Еве види денес што се случува со нашиве медиуми и како тие известуваат. Не можеме да генерализираме тоа што еден медиум шпекулира и да го препишеме како национална политика.
Јанкуловска не би го употребила зборот злонамерна доколку не е сигурна. Предходно сите други верзии ги квалификуваше како шпекулации. Само за оваа употреби атрибут злонамерна. Воопшто не е случајно.

P

PewDiePie

Гостин
Злонамерна многу јасно,не пијат нафта нашите.

Член од
30 март 2011
Мислења
95
Поени од реакции
74
Сопственик на Прва Српска Телевизија .... Минос Киријаку !!!

не ги обвинуваме србите односно цел народ, обвинуваме грчки платеници и разузнувачи во корист на грчките интереси, 100 пати напишав никој не ме слуша

http://en.wikipedia.org/wiki/Prva_Srpska_Televizija

тоа што македонските Албанци не се лојални на оваа држава и што бараат одмазда за кримоси, и тоа што подржуваат вакво свирепо убиство е само плус за грците.
Многу едноставен концепт.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Јанкуловска не би го употребила зборот злонамерна доколку не е сигурна. Предходно сите други верзии ги квалификуваше како шпекулации. Само за оваа употреби атрибут злонамерна. Воопшто не е случајно.
Ти кажав, во ред е тоа што ја окарактеризирала како злонамерна, ама такви шпекулации имaше и од наши медими. Поентата ми беше дека шпекулацијата лиферувана од еден медиум да биде генерализирани за сите останати.

не ги обвинуваме србите односно цел народ, обвинуваме грчки платеници и разузнувачи во корист на грчките интереси, 100 пати напишав никој не ме слуша

тоа што македонските Албанци не се лојални на оваа држава и што бараат одмазда за кримоси, и тоа што подржуваат вакво свирепо убиство е само плус за грците.
А шпекулацијата дека фатен е еден од убијците во Аеродром и дека е Албанец? Многу слушаме шпекулации, тоа е проблемот. Ви кажав, гледајте што се случува со нашите медиуми тука во Македонија.

С

Сибињанин Јанко

Гостин

Сценарија дека Србија и Грција се вмешани во целава фрка се чисти демагошки глупости! Зошто мислам така?
Србија моментално по секоја цена гледа да задржи барем еден дел од територијата на Косово. Нас не гледа како природен сојузник, а плус растечките меѓуетнички тензии ги користи во свои цели т.е. како доказ на Запад дека ете Албанците се тие кои што прават проблеми секаде: „Нас ни направија, па еве сега е на ред Македонија“. Затоа се толку бомбардирани српските медиуми со вести за случувањата во Македонија.

Ке се задржам сега на Грција. На Грција моментално и одговара статус кво ситуација на Балканот. Или во превод расцепкани држави со слаба власт што можат лесно да се контролираат. Онаа латинската divide et impera на дело. Хипотетички ако помага за разгорување на етичка војна таа си забива трн во здрава нога. Зошто? Затоа што со тоа таа помага да се создаде Голема Албанија на Балканот. Или нов играч во балканската ризик партија. Држава со население од 6 милиони која воопшто не е за потценување, особено што таа нова држава е во антагонизам со Грција низ целата нивна модерна историја и има претензии кон нејзиниот северен дел (види: Чемерија). Подршка на Албаницте би било ептен кусовид потег или копање на свој гроб. Да не ја заборавам и Турција и нејзиното наголемо влегување на териториите на Албанија. Создавање на два опасни непријатела од север и исток. Не тоа не е во интерес на Грција! Во надворешната политика има само едно правило: Не постојат вечни пријателства, туку само вечни интереси.

Јас сеуште стојам на гледиштето дека единствени заинтересирани страни за дестабилизација на Македонија се Косово и Албанија. Незнам зошто голем број луѓе мижат пред тој факт.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ти кажав, во ред е тоа што ја окарактеризирала како злонамерна, ама такви шпекулации имaше и од наши медими. Поентата ми беше дека шпекулацијата лиферувана од еден медиум да биде генерализирани за сите останати.
Јасно е дека сите не обработуваат. И јасно дека никој не обвинува некој просечен Србин. Затоа ти викам, разгледај до кого е политички блиска телевизијата и се ќе ти стане јасно.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.494
Поени од реакции
27.314
Во врска со возилото, некој тука рече дека би било паметно да го запалат за да ги скријат трагите, бидејќи би можеле да бидат најдени според ДНК анализа.
Но една работа треба да се има во предвид, тоа е дека Македонија и Балканот не верувам дека имат ДНК датотека и не верувам дека се прават идентификации преку ДНК анализа. Уствари е обратно, само се потврдува идентификација преку ДНК анализа.

Не го запалиле од причина што губење време би било палење на возилото. Е сега како го смениле возилото, постојат 2 можности.
1. Да имале оставено друго возило во тој реон (што не е веројатна), пошто оставено возило значи и можност некој да го забележи.
2. Да ги чека друг шофер со друго возило. (поголема веројатност)

Доколу е втората варијанта, тогаш е доста веројатно да се максимум 4 особи. Според претпоставката дека имало 3 различни оружја, може да се претпостави дека едниот бил шофер на опелот, најверојатно локалец(логично заради познавање на патот), кој е логистика и тројца извршители. Смената на возилото не е договорена фиксно на одредено место, заради причина што при една ваква смена мора да се води сметка дека нема сведоци. И најверојатно е направена доста бргу. Можна варијанта е луѓето да ја оставиле колата, и да се одалечиле од неа пешки, незабележано и на друго место во близина да ги собрал друг шофер.

Значи според оваа верзија, имаме група од 3 извршители и од логистика уште 2-јца локалци.

И морам да кажам дека нема шанси овој злостор да нема никаква логистика во Македонија, како некој што сака да прикаже.

Kajgana Shop

На врв Bottom