Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Не знам за тоа, ама има приличен број полиција во близина на Соборна и околината.
Да не е ограничено и движењето(пеш) во таа околина? Ко за беља баш таму треба да поминам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.256
Поени од реакции
18.205
Како да не,уште од кога почнаа тепачките по автобуси имам 7-8 пати отидено во чаршија,шетано,јадено пиено таму,никој збор не ми кажа.
Во мојот случај дури и попристојни беа зошто видоа дека сум македонец.
чудна работа стварно,се чудам кој ги тепа нашиве по автобус..Со оглед на тоа дека албанци само таму има,а ете тие викате мирни биле.Изглеа нашиве сами се рогаат..Не се однесува само на чаршија ова.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
и јас тоа прашував,има вакви места на патот накај покраината која ја признавме ама одамна не сум бил така да не ми текнува.
не ги прочитавте вестите опелот е на 10км од местотот на настанот тоест лјуботен гипот е кај блаце а на косово ги чекале други сето ова било добро организирано ако успеале да избегат за 2 сати од мк и од таму произлегува идеата бидејки тешко дека ова беше случајно дело

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да не е ограничено и движењето(пеш) во таа околина? Ко за беља баш таму треба да поминам.
Не, мислам дека не е. Си поминуваат луѓето, само што има доста полиција.

Член од
16 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
14
не верувам дека така ќе завршат сите меѓуетнички проблеми. Баш напротив...
Тоа ке се види кога ке се направи кога ке дојде до тоа. 2001 нели беа силни албанците па потоа се смири работата кога почнаа да рушат Лавовите Тигарите Посебната единица на РМ и да ги напагаат. Точно е дека ке има тензии и многу народ ке загине и од двете страни, но барем ке се реши некако нема да биде вака. Јас немам против никого ништо но овие што го направиле оваа големо злосторство не е за оправдување.

Член од
30 март 2011
Мислења
95
Поени од реакции
74
даа не се одалечваме од темата ако вистина црвениов опел е тој што е клучен раширете ја веста насекаде и до тие што не имаат интернет и тие што не виделе на вести.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
даа не се одалечваме од темата ако вистина црвениов опел е тој што е клучен раширете ја веста насекаде и до тие што не имаат интернет и тие што не виделе на вести.
веке е пуштен по весници и во сите полициски станици го има го има секаде и по интернет дури и во странските медиуми и во соседните сигурно ке излези некоја информација да дај господ

Член од
16 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
14
Како да не,уште од кога почнаа тепачките по автобуси имам 7-8 пати отидено во чаршија,шетано,јадено пиено таму,никој збор не ми кажа.
Во мојот случај дури и попристојни беа зошто видоа дека сум македонец.
Зависи на што си нагазил. :)

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
не ги прочитавте вестите опелот е на 10км од местотот на настанот тоест лјуботен гипот е кај блаце а на косово ги чекале други сето ова било добро организирано ако успеале да избегат за 2 сати од мк и од таму произлегува идеата бидејки тешко дека ова беше случајно дело
Nikade ne e spomnato deka e najdeno kaj Ljuboten. Spomnat e samo dzipot od srpskata tv deka e najden kaj blace. No ne potvrdeno od MVR.

B

Beck's

Гостин
Знам дека ви е тешко против фактите. Тоа се факти, со линкови и вести. Има побистри Албанци на форумов од тебе, кои до сега ќе ни ги отечеа мудата да имаше барем приближна бројка на напади од македонска страна.
Но, што можеш ти како Албанец друго да направиш освен да пишеш празни постови? Ништо.
Што? ќе излезеш со фактот дека наспрам 50 напади и еден масакр, Македонците се појавија со собирање и викање "смрт за Албанци"? Аууу каков јак одговор, нема што страшен национализам. Вие претепувате, палите цркви, они се дерат смрт за шип. Страшен одговор.

Црно на бело е тоа, без глупости без заебанции.
Да, луѓе беа претепувани, старци, жени, деца...Но, ова со масакров на Велики Петок, стварно ве стави на "повисок" пиедестал во нашите очи. Секоја чест, таман кога си помисливме дека не можете повеќе да го шиканирате каурот, дека веќе ваљда го достигнавте плафонот, вие изненадувате со ваква велигденска порака и како феникс, целосно се искупувате за минатите две недели, кои беа со помалку од три напада неделно.

Друга работа, остај ги македонските амеби и не ги слушај, нив и дома да им отидеш и да ги тепаш пред нивни очи, они утре дента пак ќе се самоубедуваат дека не биле Албанци. Но верувај се постојано се зголемува бројот на луѓе кои се судираат со суровата реалност и си ги отвараат очите, а за тоа морам да признам дека и вашиот ангажман во "убивање на каурот" придонесе.

Ако даде Господ власта (во која континуирано и стрмоглаво ја губам довербата), правично и фер да го води случајот, тогаш ќе ве видам што ќе пишете на форумов.
Licno u sred Tetovo sum bil pretepan dva pati. Fino lepo si otidnav doma, i si otidov u skolo utredenta so vrzana raka. Niti pisav na FB( iako togas nemase takvo nesto) niti se javiv u policija, niti se javiv u Tv Koha ili Tv Kiss. Ovie tvoive 50+ dojdoa vo eden period koga mediumite sedea 24/7 u teren i sekoja slakanica idese ko udarna vest

Se palele i Dzamii taka da ne znam sto se bunis za Crkvi.

Najvaznoto od se, ne zasluzuvas da te citiram od koga ni se obratis za ubistvoto, so VE. Niti se znae koj niti se znae zosto, frustraciite idi leci si gi do najbliskata policiska stanica, ili zemi placi so semejstvoto sto gi glasavte tie sto treba sea da ja razjasnat situacijava.

Zivotot vo Makedonija ne pocnal od vcera, sme znaele mnogu pati i nie da pogrebame nasi sinovi radi zelba za ucenje u svoj majcin jazik, zaradi upotrebuvanje na svoe zname. Koga u Gostivar 97 pred kamerite se udirase po sve zivo i divo od "policijata", koga pred kamerite bese izreseten mlad decko so cel zivot pred nego. Pa posle vojnata veke go nemate videno toj film, i sega normalno deka nema da vi bide milo, sto potpolno ve razberam, no sto poskoro da se soglasuvate so realnosta tolku podobro za vas, kako i za drzavata.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Да не има некои блокирани улици моментално низ центарот на Скопје?
па можно е во радишани пак да ја имаат блокирано главната улицата... секад кога е така од кај мене поминуваат многу возила па така беше и пред половина час

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Mislis ako dojdoa nakaj bit pazar nekoj na baklava ke gi cekase DECA ajde mirni da ne ja pravime sega svadbata POSLE da ne bide kako na kale prvi vie napagate nie pomalce bevme i taka natamu tuka ne mislam na celiot makedonski narod tuku na tie "navivaci" "heroi" Pozdrav
А добро бре чоек па тој мочан БитПазар кај се наоѓа ? во странска држава ли се наоѓа, во Саудиска Арабија, во Египет, во Либија...
Како прво и прво не треба да се осудуваат децата, едноставно згрозени се и пукнат им е филмот, всушност филмот им е пукнат и на повозрасните, но несакаат да излезат на улица јавно да го искажат тоа од хххх фактори !
Овој(оправдан) излив на децата не беше само поради петкратното убиство на Смилковско ез. туку и поради претходните случувања, па 200 души(Македонски деца) го јадеа стапот во последниве месец-два по автобусиве, автобускиве, парковите, училиштата и сл. после ваквите случувања зарем може некој Македонец да остане рамнодушен !
Не верувам дека ни најмирниот, најдемократскиот и нај антинационалниот(заспан)Македонец е рамнодушен после сите овие случувања !

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Интересира ме која е таа логика што тука некои интелектуалци мислат дека позади ова стојат Српските власти?
Еве последната индиција само ќе ја кажам. На прашањето за информацијата на српската телевизија за наводниот сведок, Јанкуловска одговори злонамерна шпекулација. Сега разгледај ја сопственичката структура и политичката блискост на истата телевизија.

Член од
11 октомври 2009
Мислења
79
Поени од реакции
30
да сигурно е дека се професионлаци...позначителни траги во колата нема да бидат најдени.....тие луге не ни постојат во базата на податоци...туку кај беа розознавачките служби...сево она можеше да биде спречено ако се дознаеше на време...оваа акција е планирана подолг временски период а убисвото во Гостивар беше jackpot за злоумниците...многу информации нема ни да слушнеме ниту пак да дознаеме...зашто зад затворените врати сега е моментот за договори, планови и профити....така што овој период можеме само да лебдиме и да пукаме во празно

Исход : ако договорот оди во наша полза тогаш ке фатат некој фемзи со другарчињата што извршил низа кривични дела низ косово/европа и ке кажат ...........еве ги фативме убијците....ако не е во наша полза тогаш јас лично очекувам на вести да слушнам Убиени Албанци истрагата е во тек...............

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
Тоа ке се види кога ке се направи кога ке дојде до тоа. 2001 нели беа силни албанците па потоа се смири работата кога почнаа да рушат Лавовите Тигарите Посебната единица на РМ и да ги напагаат. Точно е дека ке има тензии и многу народ ке загине и од двете страни, но барем ке се реши некако нема да биде вака. Јас немам против никого ништо но овие што го направиле оваа големо злосторство не е за оправдување.
и ете каде не доведе 2001.

Kajgana Shop

На врв Bottom