Се' за воздушни пушки

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
kako dolgogodisen lubitel na lovot uste od moite 12-13 g prvo zapocnav da se raspravam so vozdusni nemanjeto sredsva da kupam nova pozajmuvav cesto od eden prijatel se do momentot koga zaedno so dva drugari ne uvidovme deka vo skoloto ima 50 parcinja crvena zastava ostaveni vo kabinetot za fizicko taka edna vecer se piknavme vo skoloto znaejki tocno kade e cuvarot koj go sledevme podolg period i zedovme tri puski skolskite puski nemaa mnogu sila no bea premnogu precizni do dusa nie sami gi stelovavme zatoa bea precizni mozese da otepas so dosta preciznost erebica najmnogu ali toa se bese isprobano prvin gi faakjavme na prinki pa potoa ja probuvavme silata na vozdusnata taka pocnavme da tepame stracki galici i takvi slicni peresti ptici i taka eden den dodeka kolegata moj prodavase jabolka jas si tepav vrapci i gagjav klece od kibrit na 10 -15 m i taka me vide toj sto gi kupuvase jabolkata toj bese srumicanec i na toa vreme mi dade mobilen tel erikson t 29 za mojata puska e vamu tamu mene i onaka mi bese zdosadeno go zedov mobilniot telefon ne pomina poveke od dva meseci vo skoloto se pravese popis pa otkrija deka im falat 3 puski i etetigi zandarite kaj mene slucajno sluzitelot ni videl kako marsirame so puskite niz seloto i gotovi bevme drugarive gi vratija jas kaj da najdam aj mojte ojdoja kupija nova pa taka se vratija puskite a kjotekot koj go izedov i den denes go pamtam

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Да, Може да сменеш федер, еден мој другар исто така сега смена федер и пушката е исто како нова што беше, иначе федерот тие околу 1000ден, и плус 300ден. ако ти го менуваат тие.
А од каде може да најдам федер?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ima eden puskar vo bitola se vika gramozli po ulicata kaj stokovnata kukja javor podolu edno 500 m sigurno ima

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
А од каде може да најдам федер?
Ако си од битола, има две продавници во зградата Шехерезада,продавниците се една до друга , таму има федери. исто така би требало да има во сите продавници за оружје во другиве градови.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дечки може дијабола што не е оловна да ја оштети цевката на воздушна пушка/пиштол? и која муниција е најдобра (најсилна)

B

Black Guard

Гостин

Значи колку е побрза муницијата и колку е потешка толку повеќе деструктивен капацитет и нормално ако не користиш препорачана муниција производителот не ти гарантира за цевката т.е цевката наа оружјето е тестирана со муниција определена за истото-друга муниција не е препорачлива.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188

Значи колку е побрза муницијата и колку е потешка толку повеќе деструктивен капацитет и нормално ако не користиш препорачана муниција производителот не ти гарантира за цевката т.е цевката наа оружјето е тестирана со муниција определена за истото-друга муниција не е препорачлива.
Во пракса имаш фиксна моќ на пушката/пиштолот е сега силата на удар на пр.на 30 метри ќе биде со полесна и побрза муниција или со побавна и потешка?

B

Black Guard

Гостин
Види сега,пиштолот/пушката го исфрлува зрното со еднаква енергија т.е потисок и нормално е потешката муниција да биде побавна очигледно имаш трјд оф однос овде ама ако станува збор за не многу голема разлика(на пример полесна=360м/сек а потешка 300м/сек) тогаш би гласал за потешката.

Член од
6 април 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Da ne saka nekoj da mu prodadam Gamo Shadow 1000 4.5mm? ,puskata e glanc nova ima 2-3 nedeli od koga ja imam zemeno imam ispukano negde okolu 300 metaci mn e jaka,ima garancija uste 5-6 meseci, ja prodavam poradi sto ke kupuvam kompjuter :), a i vo zgrada ziveam pa nemozam da pukam bas cesto :) :)
moze li nekako da dojdeme do kontakt za puskata ako seuste ne si ja prodal

Член од
27 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Денес на 29.2.2012 штом се вратив од школо мислам од гимназија видов еден ќосовец ја зедов мојта воздушна имам една кинеска 5,5мм добра е со неа од мојата фамилија сум највеке нешта истепал а плус тоа повекето погодоци во главата и тој денешниот исто така го убив на дрво.
http://zarimex.eu/images/hatsan_mod125_TH.jpg
а овој топ хатсан модел 125 еден мој пријател ја земал од бугарија и сега е каде еден мој комшија.Пошто е најсилната воздушна пушка некогаш направена од 20 метри мачор го погодив под срцето и пооди 7 метри и падна.А да беше во главата или во срцето ќе паднеше на лице место.Па сега замислете,исто така сопственикот на неа има утепано куче со неа па затоа ви препорачувам не ја ни фперувајте во човек зошто тој е полечка мета од сите други.А хатсанот е со дијабола 4,5 мм таа што ја има најголемата брзина 380м/с,брзината убива тоа е.Инаку само една забелешка да не ја користат деца пониски од 150цм.Пошто пушката е мн голема 125цм и со неа во рацете во висната положба можеш да нишаниш само од 5 до 8 сек највеќе пошто е тешка 4,8кг.Мн тешка пушка ама има зошто да е погледнете на јутјуб тенџере од 2мм од двете страни го буши.А за мачорот друго кога го погодив пошто го гаќав од висечка положба за 2 секунди убаво го нанишанив и бам се сви и по патот,местото каде умре и каде го погодив сигурно имаше половина литар крв.Просто кажано течеше од него крв нема што тоа е воздушна пушка(топ)пушка на векот.Толку од мене.:vozbud: :D
darkmen jas imam hatsan 125 4.5mm ,kvalitetot na ovaa puska ne moze da se sporeduva so germanskite ili spanskite puski,ama nivnata snaga ne moze da se sporeduva so snagata na hatsanot pravo cudoviste od puska e,za mojata puska nabaviv od usa online leapers utg 3-12x44 opticki nisan i sum mnogu zadovolen od optikata,imam ispukano preku 200 dijaboli i centarot ne e izmesten nitu pak ima nekoe ostetuvanje kaj nisanot sto znaeme deka so vakvi jaki puski poveke od verojatno e deka moze da se sluci,edinstven problem sto go imam e nemozam da najdam kvalitetni dijaboli,vo ohrid izborot e katastrofalen,ima samo gamo i toa so los kvalitet se,preku eden kolega nabaviv h&n takmicarski,mnogu se kvalitetni i precizni ama ne se lovecki,dali moze da se najdat nekade vo makedonija pokvalitetni dijaboli?

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Jas lani poracav od Amerika preku pyramidair Crosman Premier Ultra magnum, taja e teska dijabola za jaki puski i ne e skapa 23.97$ za 4 kutii sekoja po 500 parcinja vkupno 2000 dijaboli, kutijata kosta 7.99 ali ako poracas 4 plakjas samo 3 a cetvrtata gratis pa taka ustvari kako sto veli google "

24 U.S. dollars = 1 123.33255 Macedonian denari

"
edna kutija so 500 dijaboli 280tina denari mi dojde, e sega posto e skap chipingot - preku 120 dolari idese, eden prijatel od amerika ionaka ke idese toj mi gi donese

E sega zborot mi e - pokvalitetna dijabola mojata puska nema videno - nema sporedba so niedna sto ja ima na nasiot pazar, ne se znae odlivak od kalap - nisto. Preciznosta mu e nesto nevideno vo sporedba so ovdesnite, edna e od pokvalitetnite dijaboli vo svetski ramki, najblisku moze da se najde vo Hrvatska a i tamu odma ja krevaat koga ke dojde

Член од
27 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Jas lani poracav od Amerika preku pyramidair Crosman Premier Ultra magnum, taja e teska dijabola za jaki puski i ne e skapa 23.97$ za 4 kutii sekoja po 500 parcinja vkupno 2000 dijaboli, kutijata kosta 7.99 ali ako poracas 4 plakjas samo 3 a cetvrtata gratis pa taka ustvari kako sto veli google "

24 U.S. dollars = 1 123.33255 Macedonian denari
"
edna kutija so 500 dijaboli 280tina denari mi dojde, e sega posto e skap chipingot - preku 120 dolari idese, eden prijatel od amerika ionaka ke idese toj mi gi donese

E sega zborot mi e - pokvalitetna dijabola mojata puska nema videno - nema sporedba so niedna sto ja ima na nasiot pazar, ne se znae odlivak od kalap - nisto. Preciznosta mu e nesto nevideno vo sporedba so ovdesnite, edna e od pokvalitetnite dijaboli vo svetski ramki, najblisku moze da se najde vo Hrvatska a i tamu odma ja krevaat koga ke dojde
fala ti mnogu,ne mi e bitno kolkava e cenata bitno mi e da e kvalitetna dijabolata plus sto velis 2000 dijaboli,poveke od dovolno mi e,mi se isplaka da ja platam i postarinata,ti blagodaram mnogu

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
fala ti mnogu,ne mi e bitno kolkava e cenata bitno mi e da e kvalitetna dijabolata plus sto velis 2000 dijaboli,poveke od dovolno mi e,mi se isplaka da ja platam i postarinata,ti blagodaram mnogu
Ne se isplakja postarinata, toa mi e muabetot, site 4 kutii zaedno kostaat nepolni 24 dolari, a samo postarnata kosta 120-130 dolari za Makedonija :icon_mrgr:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ne se isplakja postarinata, toa mi e muabetot, site 4 kutii zaedno kostaat nepolni 24 dolari, a samo postarnata kosta 120-130 dolari za Makedonija :icon_mrgr:
auu toa e preterano,stvarno ne se ispaka,ke vidam vtornik sreda treba da odam do sofija mozebi tamu ke najdam ako ne najdam takvi mozebi ke zemam h&n baracuda match,bi trebalo da se i tie dobri

Kajgana Shop

На врв Bottom