Се' за воздушни пушки

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Ti cestitam na izborot sharkz, sozdravje da si pukas, iako jas imam norica, znam deka i gamoto se mnogu dobri i precizni puski, treba da se ista klasa so norikata, e sega mana i na dvete im e sto imaat mnogu tvrd-jak okidac, ama so vezbanje i pukanje se naviknuvas. Sega nema svrha da objasnuvam od kade ja zedov posto ti veke kupi, inace za podobri rezultati na vaka silna puska da znaes koga gagjas da ne ja drzis mnogu cvrsto puskata i sekogas na ist nacin - se so vezba, samo vnimatelno posto ovie puski so nad 300m/s ne se igracka mozat ozbilno da povredat i covek i posto e golema brzinata na zrnoto imaat i mnogu nezgodno rikose odnosno odbivanje na zrnoto vo nesakan pravec

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Ti cestitam na izborot sharkz, sozdravje da si pukas, iako jas imam norica, znam deka i gamoto se mnogu dobri i precizni puski, treba da se ista klasa so norikata, e sega mana i na dvete im e sto imaat mnogu tvrd-jak okidac, ama so vezbanje i pukanje se naviknuvas. Sega nema svrha da objasnuvam od kade ja zedov posto ti veke kupi, inace za podobri rezultati na vaka silna puska da znaes koga gagjas da ne ja drzis mnogu cvrsto puskata i sekogas na ist nacin - se so vezba, samo vnimatelno posto ovie puski so nad 300m/s ne se igracka mozat ozbilno da povredat i covek i posto e golema brzinata na zrnoto imaat i mnogu nezgodno rikose odnosno odbivanje na zrnoto vo nesakan pravec
fala poubava da si kupis :)

Член од
9 декември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Zdravo, zainteresiran sum da kupam vozdusna puska Hatsan torpedo 155 no neznam kade da ja najdam vo MK? Koj e zastapni sa Hatsan vo MK?
A isto taka mi se dopagja i Gamo Whisper IGT ili Hunter IGT.
Dali ima nekoj iskustvo so noviot IGT sistem od Gamo?-Ovie puski seuste gi nemaat vo Mikei.

Gi gledav vo Bugarija (http://air-rifles.eu) no dali ke mozam da gi uvezam?
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 15:22 ---
Имам едно прашање за познавачиве на воздушни пушки,дали на застава 4,5 воздушна може да се стави оптички нишан?И колку чини?
Kade moze da najdam vo MK Gamo Whisper x Vampire ili uste podobro Gamo Whisper IGT ?

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Kade moze da najdam vo MK Gamo Whisper x Vampire ili uste podobro Gamo Whisper IGT ?[/quote]

Gamo Whisper x Vampire imas vo INTERSPORT vo Kapistec, jas od tamu ja zemav mojata Gamo Maxima a za WHISPER IGT neznam ... ama mislam deka ima deka site najnovi so ke iskocat on gi uvezuva

Член од
9 декември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Dali ima nekoj koj sto imal iskustvo so noviot IGT sistem na Gamo?

Se dvouma dali da zemam vozdusna puska Gamo Hunter IGT ili Hatsan Torpedo 155 (koja za zal seuste ne mozam da ja najdam vo MK)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Kade moze da najdam vo MK Gamo Whisper x Vampire ili uste podobro Gamo Whisper IGT ?
Gamo Whisper x Vampire imas vo INTERSPORT vo Kapistec, jas od tamu ja zemav mojata Gamo Maxima a za WHISPER IGT neznam ... ama mislam deka ima deka site najnovi so ke iskocat on gi uvezuva[/quote]
Види во Микеи позади полициската во Центар. Тие продаваат само GAMO пушки

Член од
9 декември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Gamo Whisper x Vampire imas vo INTERSPORT vo Kapistec, jas od tamu ja zemav mojata Gamo Maxima a za WHISPER IGT neznam ... ama mislam deka ima deka site najnovi so ke iskocat on gi uvezuva
Види во Микеи позади полициската во Центар. Тие продаваат само GAMO пушки[/quote]
Ovie IGT gi najdov vo Intersport no neznam kako se pokazani posto e nova tehnologija (bez feder) pa me interesirea nekoe iskostvo?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 13:58 ---
Ova bi trebalo da e odgovorot za IGT t.e. Gas ram
http://www.pyramydair.com/blog/2005/11/what-is-gas-ram-airgun.html
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 14:09 ---

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Mislam deka Hatsan torpedo 155 e zastaren model koj ne se proizvodi poveke zato ne mozes da go najdes, zamenet e so Hatsan 125 koj e dosta podobren vo odnos na torpedoto 155

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Da ne saka nekoj da mu prodadam Gamo Shadow 1000 4.5mm? ,puskata e glanc nova ima 2-3 nedeli od koga ja imam zemeno imam ispukano negde okolu 300 metaci mn e jaka,ima garancija uste 5-6 meseci, ja prodavam poradi sto ke kupuvam kompjuter :), a i vo zgrada ziveam pa nemozam da pukam bas cesto :) :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Da ne saka nekoj da mu prodadam Gamo Shadow 1000 4.5mm? ,puskata e glanc nova ima 2-3 nedeli od koga ja imam zemeno imam ispukano negde okolu 300 metaci mn e jaka,ima garancija uste 5-6 meseci, ja prodavam poradi sto ke kupuvam kompjuter :), a i vo zgrada ziveam pa nemozam da pukam bas cesto :) :)
prijavena e vo mvr?
cena?

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дечки вака околу воздушните, пред некоја недела земав од Микеи кај Беко воздушен пиштол (Gamo PT 80 ) http://www.youtube.com/watch?v=ZFX3AT0apAU
околу 120/130 метри во секунда муниција со 8 сачми 4.5мм полуавтоматски значи пукаш се дур не ги испукаш сите.Погонот му е боца со CO2 - чини 50 денари.
Околу постапката-ти дава Микеи потврда и со неа одиш у А.Команда МВР (и оружјето со тебе нормално) уплаќаш две уплатници вкупно 450 денари и за 3 недели ја земаш потврдата.
Пиштолот може да се носи само за на стрелиште или во шума да пукаш или во двор, за пренос може во кола ама во футрола и муницијата не заедно со него (за ова прашав во МВР на шалтер ми кажаа).
Пиштолот дава прилично јак звук за воздушен и буши лим потенок и сл., а пушките со брзина до 300метри во секунда и подебел лим, а ги користат и за лов на свињи (видете на youtube има милион видеа),поздрав
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 20:00 ---
А да заборавив сега има и понови модели на пиштоли со blowback значи исти се како вистинските се мрда цел горен дел кога пукаш видете на google gamo pt 85 ili desert eagle co2 air pistol,поздрав
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 20:12 ---
И ако се организира некаде пукање ја би се пријавил, инаку има стрелиште мислам во Карпош и се вика Грифон ама мора да си член (1200 денари годишно)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Денес на 29.2.2012 штом се вратив од школо мислам од гимназија видов еден ќосовец ја зедов мојта воздушна имам една кинеска 5,5мм добра е со неа од мојата фамилија сум највеке нешта истепал а плус тоа повекето погодоци во главата и тој денешниот исто така го убив на дрво.
http://zarimex.eu/images/hatsan_mod125_TH.jpg
а овој топ хатсан модел 125 еден мој пријател ја земал од бугарија и сега е каде еден мој комшија.Пошто е најсилната воздушна пушка некогаш направена од 20 метри мачор го погодив под срцето и пооди 7 метри и падна.А да беше во главата или во срцето ќе паднеше на лице место.Па сега замислете,исто така сопственикот на неа има утепано куче со неа па затоа ви препорачувам не ја ни фперувајте во човек зошто тој е полечка мета од сите други.А хатсанот е со дијабола 4,5 мм таа што ја има најголемата брзина 380м/с,брзината убива тоа е.Инаку само една забелешка да не ја користат деца пониски од 150цм.Пошто пушката е мн голема 125цм и со неа во рацете во висната положба можеш да нишаниш само од 5 до 8 сек највеќе пошто е тешка 4,8кг.Мн тешка пушка ама има зошто да е погледнете на јутјуб тенџере од 2мм од двете страни го буши.А за мачорот друго кога го погодив пошто го гаќав од висечка положба за 2 секунди убаво го нанишанив и бам се сви и по патот,местото каде умре и каде го погодив сигурно имаше половина литар крв.Просто кажано течеше од него крв нема што тоа е воздушна пушка(топ)пушка на векот.Толку од мене.:vozbud: :D

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Вака сеа... ја имам Gamo Maxima 4.5mm со 305м/с и имам испукано над 4000 дијаболи, и сеа имам еден проблем брзината на пушката е многу мала едвај тепа чавка може е под 200м/с ... дали можам да сменам федер нешто за да биде брзината како што беше на почетокот?

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Вака сеа... ја имам Gamo Maxima 4.5mm со 305м/с и имам испукано над 4000 дијаболи, и сеа имам еден проблем брзината на пушката е многу мала едвај тепа чавка може е под 200м/с ... дали можам да сменам федер нешто за да биде брзината како што беше на почетокот?
Да, Може да сменеш федер, еден мој другар исто така сега смена федер и пушката е исто како нова што беше, иначе федерот тие околу 1000ден, и плус 300ден. ако ти го менуваат тие.

Kajgana Shop

На врв Bottom