Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Не, јас се селам од државава. Имав желба да пробам да средам нешто али народов во поголем број, не заслужува тоа за тоа што слуша покорно некои главучи. Ги делат луѓево во државава на две страни, луѓето кои живеат на иста земја, јадат ист леб, пијат иста вода, се движат по исти улици, дишат ист воздух и тоа заради тоа како гласале на избори. Да ти ебам политичарите. Да ти ебам и народот кој ги слуша покорно. Да ти ебам и медиумите кои ги слушаат што да пишуваат. Жал ми е што и покрај ваква ситуација, политичарите успеа во намерата да собираат поени врз телата на убиените. Премногу ми е морбидно ова што се случува.

Тотално сум разочаран и гневен сум премногу да продолжам на темава.
Ако вака ко тебе се откажуваа сите, ќе ја изгубевме државата во истата минута кога ја создадовме
Било кој што ќе се спротистави на народот ќе биде третиран како НЕПРИЈАТЕЛ
Тоа добро да го знаат и тие кучиња што запишуваат во штабови кој што пишува на форумов и мвр и сите
Деца егзекутираа, можеше да бидам јас или било кој друг
Дали мислат дека ќе ги поштедиме? Се лажат
Или мислат дека ни е страв? Па што може пострашно од ова? Егзекуција на километар од Скопје?
Колку работи се пострашни од ова, ајде набројте..

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако вака ко тебе се откажуваа сите, ќе ја изгубевме државата во истата минута кога ја создадовме
Тоа добро да го знаат и тиа кучиња што запишуваат во штабови кој што пишува на форумов и мвр и сите
Ајде да се собереме тогаш што сме против тоа. Има ли некој муда да продолжи со протестирање, откога ќе го обојат во сите можни бои? Народов нема таква сила. Народов е изморен. Премногу ми е жал али не гледам начин како да се извадиме од ова.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Протестиве ми се нелогични од проста причина што се организираат пред Влада (ај пред МВР се јаде некако). Овие другиве па контрапротести ќе организирале, просто да ти е мерак некој да не освои со 5 тенка за пола саат. :facepalm:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.518
Немаат муда да дојдат контра протестанти на ваква работа, обично оние искривенине плакатолепачи ги викаат ама сеа и навивачки групи не се оградија од протестиве од 5 па нема никој да има храброст од искривениве да им дое пред нив, да им контра-протестира и да глуми некое лудило, ќе го доискриват.

Курир го користат фактот што во земјава у принцип генерално гледано не владее високо iq, истата лешинарска тактика ја користат ко и со Нешковски и им поминува.

1. Се обидуваат повторно да посочат дека тие протести беа партиски, организирани од партија што е класична лага, а дополнителна контрадикција на тоа нивно тврдење е и фактот што оние кои тогаш се јавија ко организатори на тој протест се оградија од денешните протести и рекоа дека нема да учествуваат што е чудно со оглед на фактот дека '' истата партија ги ортанизира и овие протести ''

2. Ко и тогаш така и сега се вадат фантомски фејсбук профили со наводни подржувачи на опозицијата кои повикуваат на протести, тогаш имаше еден спамер кај Јанко се остави од постирање за БЦ, и одма проработија принтскриновите и профи новинарството, тој принтскрин е доволен за да се пере мозокот на слепите следбеници и да им се искриви реалноста.

Опозицијата сега е тивка претивка што е нетипично за нив, можеа бар да направат некоја иницијатива за ден на жалост ама ни за тоа не ги видов да кукаат.
--- надополнето: 16 април 2012 во 14:47 ---
Протестиве ми се нелогични од проста причина што се организираат пред Влада (ај пред МВР се јаде некако). Овие другиве па контрапротести ќе организирале, просто да ти е мерак некој да не освои со 5 тенка за пола саат. :facepalm:
Пред МВР нема шанса да се отиде, нема теорија да се приближиш до таа институција зашто на деликатна местоположба е, ќе те застанат кај фискултурно и тек тоа нема резон да се испроба.

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Кој ќе се сети денес на протестот да ги заврзе партиското знаме на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ заедно и потоа јавно пред камери да ги запали, тој е Македонец. Единствено знаме и единствена боја која проетестот треба да ги има е македонската.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
А чекај, контрапротестиве каде ќе ги организираат !? Пред Бихачка !? :pos:

неубаво што се смеам при ваква ситуација, али таква ни е државава, смешна... (n)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Баш ме интересира кој е тој лешинат што ке искочи на контрапротести, затоа што со тоа јасно и лгасно кажува дека контра протестира на револотот за убиството на 5 млади момчиња и начинот на којшто тоа убиство беше изменаџирано во медиумите( читај нешто гадно смрди) . Тоа пак значи дека го поддржува убиството и дека го поддржува селективното информирање преку медиуми.
Кој ке оди на тој протест слободно нека ме избрише од живи затоа што со личности со интелект на амеба и парамециум не сакам да комуницирам.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тоа добро да го знаат и тие кучиња што запишуваат во штабови кој што пишува на форумов и мвр и сите
Или мислат дека ни е страв? Па што може пострашно од ова? Егзекуција на километар од Скопје?
Колку работи се пострашни од ова, ајде набројте..

Да али веќе на повеќето им е смачено,што ни вреди што имаме држава кога живееме како да сме под окупација.Тие што си се на власт си имаат доволно слуги/партиски војници/државна администрација за да нема доволна маса на народ за да се дојде до промени.

Затоа и толку народ се сели и повеќе не се враќа на крај нека си останат сами и нека си владеат во државава самите со себе.Успеаа да не скршат повеќето честито.Искреносега и во Ангола би се преселил одма само да не живеам во концентрациониов логорр.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Несомнено доколку има антивладини пароли тие да бидат токму од партиски подлизурковци на власта со цел да се даде слика дека протестите се опозициски... Тоа секако медиумските курви ќе го регистираат и ќе го пласираат до тие што ќе останат по дома.
За антипротестите немам коментар. Бидејќи и плусинфо е курва, опозициска, не е верно тоа што го пишуваат. Доколку се покаже за точно... отиде јабана цела работа...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Баш ме интересира кој е тој лешинат што ке искочи на контрапротести, затоа што со тоа јасно и лгасно кажува дека контра протестира на револотот за убиството на 5 млади момчиња и начинот на којшто тоа убиство беше изменаџирано во медиумите( читај нешто гадно смрди) . Тоа пак значи дека го поддржува убиството и дека го поддржува селективното информирање преку медиуми.
Кој ке оди на тој протест слободно нека ме избрише од живи затоа што со личности со интелект на амеба и парамециум не сакам да комуницирам.
Контрапротести ти се партиски војници ќе се соберат во штабови и ќе отидат да протестираат.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.527
Поени од реакции
7.004
Чекај сеа, темава ви е за протести, вие зборувате за контра протести.

Најавени ли се такви контра протести, или само од памет си ги вадите?
Пошто ја не видов никаде, нити на фејсбук нити на форумов, некаде да се закаже таков контра протест.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Кој ќе се сети денес на протестот да ги заврзе партиското знаме на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ заедно и потоа јавно пред камери да ги запали, тој е Македонец. Единствено знаме и единствена боја која проетестот треба да ги има е македонската.
Ке запали ама може да изгуби работа,да не положи испид во наредните 20 години,да вози на црвено кога е зелено,да му стане муштерија црн вработен во фирма,нането у двор да му се претвори во опјна детелина....ако не го гризне некоја џукела од Лав тогаш ке јаде тупаница од роза по муцки...затоа ке штрака по тастатурата позади некој ник....толку му се може..

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Мора да покажеме презир кон сите партиски членови во државата!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Добро бре остана ли некој политички неутрален Македонец во Македонијава ! :tapp:
Или се е поделено на ДПМНЕ-Овци и СДС-Комуњарија ! :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom